Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
19 des 2003
He al.lucinat amb això del fòrum social dels països catalans. Qui s'ha inventat això? Ja he llegit que aquesta idea absolutament contrària a la pràctica del moviment de moviments ha sortit d'organitzacions agonitzants, és a dir, verticals, de política avantguardista i autorreferencials.

Ja està bé de tantes manipulacions: quan no són els partits institucionals són aquests il.luminats. El moviment de moviments no és nacionalista. Al contrari és antinacionalista i n'està orgullós de ser-ho. De tots els nacionalismes. Per què volen imposar-nos identitats, per que ens volen amparar en un suposada "nació" que no existeix més que dins els seus caps.

Ho sento per vosaltres però és així. El que cal és repensar les coses. El vostre discurs cansa, esgota aborreix. No hi han bons ni dolents: catalans o espanyol. Som més complexos i ens agrada barrejar-nos. Compartir les cultures i enriquir-nos.
Les multituts.

Comentaris

Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
19 des 2003
Que carai és el moviment de moviments? La nova macroorganització monolitica que per oposar-se al pensament únic en crear una altra igual d'unic, monolitic i monocolor?
Els que, més que compartir cultures, accepteu les cultures dels Estats-nacio, els de la guardia civil i la gendarmeria, com ho feu per compartir cultures amb bascos, catalans, sards, corsos, bretons, irlandesos, galesos ... ? Fa anys un catalanoalemany a Europa on hi ha una llengua que es parla a més de 500 kilometres hi ha una historia de guerres i opressions.
El que és alternatius alternatius no ho sembleu gaire. A les conclusions del FSE no es parlava de dret a l'autodeterminacio? O potser aquesta part us sobra a alguns. Clar, com que sou tant antinacionalistes us sobra tant com a l'Aznarin.

El teu discurs si que cansa i avorreix. Des de quan t'atorgues tu, antinacionalista, el fet de compartir. Que es una xapa pels diumenges aixo? O potser és una pràctica? La solidaritat i el compartir cultures és una pose? Us penseu que renunciant una i una altra vegada al català (no se si és la vostra llengua i la vostra identitat si es que teniu alguna, tant me fa), al fet de ser d'un pais o d'una altra (curiosament sempre aquest), us penseu que negant continuament aixo us convertiu automaticament en més solidaris, més "oberts" o més el que sigui??

La solidaritat, l'obertura mental, la multiculturalitat, la barreja comença en la acceptació de la propia identitat, cultura i llengua i de la gent que t'envolta. És a partir d'això que un es pot plantejar coneixer i compartir. Sino el que es fa es ficar-se en el pou de la uniformització, la cocacola i els macdonald's i la musica feta a Madrid, Londres o Nova York. El món, mal us pesi a vosaltres, als estats i al capitalisme, esta format per una pluralitat de pobles, de cultures i de llengues i lluitar per la pròpia perque esta minoritzada a més de ser un dret, és una forma de lluitar perque aixo canvii, perque les coses es plantejin d'abaix a dalt, sense centres de poder.

Dret a la diferencia i al mestissatge. Formen part de la mateixa història. I per més que tu i al Zaplana els pesi, una bona colla no volem saber res d'allò espanyol. I aixo, dubto que ho puguis entendre, no te res a veure amb cap exclusivisme. Que no has llegit els butlletins d'Andalucia Libre que darrerament penjen, traduits al catala, els companys i companyes andalusos?? Et penses que tu ets no se que i ets incapaç, amb la teva falsa pose alternativa, de veure un pam més enlla de les capses tancades, de les presons de pobles que són els Estats actuals.
I et torno a dir: menys boca amb el tema de barrejar-se i més fer-ho. Potser aprenderas a veure i CONEIXER les diferencies i a deixar d'infravalorar la teva. Ser diferent, tenir una identitat pròpia, ser català, pakistani, equatoria, arab, palesti, fines, japones, maputxe, xines o quasevol altra identitat (o nacionalitat, tant li fa el nom) no t'ha de fer por. El món és ric i plural en cultures i val la pena descobrir-les, per molt que n'hi hagi uns quans que s'entestin en que tots ens posem de la mateixa manera, parlem de la mateixa manera, funcionem de la mateixa manera, i als 4 que discrepem, garrotada.
Jo si que ho sento per tu, perque com t'he dit, mal et pesi a tu, al PP, al Franco i a qui vulguis, mentre estiguem vius i no ens fotin tots a la preso continuarem fent molts i molts anys molta i molta nosa a la teva forma de pensar unica i uniforme.

(per acabar, per coneixer els altres, coneixe't a tu mateix, per estimar als altres, estima't a tu mateix, pots aplicar-ho perfectament a les diferencies i als pobles)
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
20 des 2003
el moviments de moviments es el moviments.net
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
20 des 2003
El ke sus passa a vosaltres és ke sou uns lerrouxistes de merda, aneu a cagar, com podem comparar el catalanisme amb l´espanyolisme imperialista, desgraciats, això demostra només una cosa, IGNORÃNCIA!!! llegiu una mica la història dels Països Catalans dels darrers tres segles, potser entendreu ke avui, més ke en cap altre moment, avui on la uniformització cultural és més bèstia ke mai, la reivindicació d´uns Països Catalans Lliures i Solidaris és més necessària ke mai, i kuan dic Països Catalans, també vull dir Galiza, Còrsega, Euskal Herria, el Sàhara, Kurdistan, els Maputxes i totes les nacions oprimides del món ke veuen com el capitalisme salvatge i uniformitzador esclafa i trepitja les nostres/seves cultures respectives, en defensa dels pobles oprimits cultural, nacional i socialment, avui més ke mai cal un moviment de moviments capaç d´obrir una escletxa d´esperança a tants i tants pobles del Món ke avui veuen perillar la seva existència com a pobles, i és ke per a mi, des d´una òptica revolucionària, independentista i internacionalista, em sembla fonamental la lluita d´akests pobles per a la seva existència com a tals, per esclafar algun dia akest sistema neoliberal assassí ke ens condemna a pobles i persones, a més, per tots akests autoproclamats "antinacionalistes" no els sembla una llàstima per al Patrimoni Comú de la Humanitat ke, per exemple, desapareguin llengües amb més de mil anys d´història al darrera i amb la conseqüent i irreparable pèrdua cultural ke això suposa, com el kurd, al gallec, l´euskera, el cors, l´occità (ke ja està pràcticament en vies de desaparició), els centenars de llengües dels indis de tota Amèrica, l´Ãsia o l´Ãfrica, o el noste català ke "gràcies" a l´imperialisme espanyol i francès, ke vosaltres ekipareu al catalanisme, està pràcticament mort a la Catalunya-Nord, està en situació crítica al País Valencià i les illes i està en situació alarmantment recessiva al Principat de Catalunya, doncs bé, la meva opinió sobre vosaltres "antinacionalistes" és ke:
1r: Teniu una dosi alarmantment elevada d´autodi i el més greu és ke encara no us n´heu ni adonat, almenys espero ke akest missatge serveixi perkè ho sapigueu.
2n: Demostreu una dosi d´incultura i ignorància de la història d´akest país ke l´únic ke se m´acut dir-vos és ke intenteu fer un curset accelerat d´història neta de lerrouxismes (pel vostre bé) ke haurieu de començar kuan abans millor abans de seguir escampant barbaritats per internet.
3r: Em penso ke us creieu ke com més "antinacionalistes" sou més anticapitalistes sou, doncs molt bé us dic ke les lluites anticapitalistes més potents ke hi ha actualment sobre la capa de la Terra són lluites amb un vessant d´alliberament nacional molt destacat i sinò us trono a reiterar ke us culturitzeu una mica.
4: Lluitar per la dignitat i la llibertat del Poble Català és el millor servei ke li pots fer a la lluita Anticapitalista i Internacionalista ke algun dia ens ha de portar a la victòria, el milllor servei a la derrota del Capital és combatre´l a casa teva, coneixent les condicions amb el kual t´ataca a tu, així facilitaràs ke el teu veí acabi fent el mateix, i si akest necessita la teva ajuda sempre hi seràs a temps d´ajudar-lo, la defensa de la cultura catalana és tb. una lluita anticapitalista, doncs és el gran capital el principal culpable de la seva agonia.
Res més, només afegir ke VISCA ELS PAÃ?SOS CATALANS LLIURES I SOLIDARIS!!!!!!!!!!KANYA AL KAPITAL!!!!!!!!LLIBERTAT PELS POBLES I LES PERSONES D´ARREU DEL MÃN!!!!!!!
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
20 des 2003
"Pensa globalment, actua localment"; per transformar el món cal començar per on vivim que és als Paisos Catalans.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
Antoni Puigverd, El País. 18-III-O2
EL ORDEN REINA EN BARCELONA

"Eran más o menos las nueve de la noche. El río humano seguía fluyendo, pero un extraño murmullo y algún ruido contundente evidenciaron que algo raro pasaba. Se abrió un boquete de miedo en la manifestación y entonces vi a unos tipos encapuchados que arrastraban el poste de una senal de tráfico y, dirigiéndose contra las cristaleras de unos bancos, los aporreaban con saña. Fue una acción fugaz, la gente se alejó de ellos, amilanada. Oí mi corazón desbocarse. Intenté protestar. Los jóvenes del servicio de orden con más brío, aunque con igual suerte, también protestaban. Los violentos se trasladaron al otro lado y se abalanzaron contra una apetitosa cristalera. Una chica de unos 20 años, con la cara al aire, aporreó, a mi vera, con la pierna izquierda un cristal a medio derrumbar. Cerca de ella, unos jóvenes con pasamontanas negro gritaban: "Ni un pas enrere, ni un pas enrere...!" y de repente pasó lo mejor. Personas de todas las edades, más de un anciano entre ellos, enlazaron sus manos y formaron, junto con los miembros del servicio de orden, una pared humana que separaba la Via Layetana de la plaza del �ngel. Entonces yo me di la vuelta, mirando hacia la calle de Ferrán y entendí por qué lo hacían. Unos cuantos carros de la policla estaban alli aparcados. Los manifestantes se jugaron el tipo para defender a los policías de la provocación de los violentos. Para evitar el enfrentamiento, para salvar el sentido de la manifestación. Y lo consiguieron. Fue una escena maravillosa y emocionante."
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
El que podem deduir de tot plegat és que darrerament, a Indymedia al menys, fa uns dies ja que hi posteja un senyoret o senyoreta, que aquí ha signat com a "aburrits/des", que es presenta com a representat de no se sap ben bé qui, però malda per transmetre la idea de que els corrents polítics actuals contra les estructures de poder capitalistes, de qui s'atribueix la representació (!?), són contraris als processos d'alliberament dels pobles contra els estats -que s'entesta a titllar de nacionalisme tot seguint les pautes de PPasta Ya: "nacionalistes/no-nacionalistes"- és a dir que segons la "veu del moviment de moviments" ja els estan bé els estats tal com són ara, amb el seu propi "nacionalisme" capitalista, agressiu i imperialista. O que aquest "moviment de moviments" en representació del qual pretén parlar (com Franco y el seu Movimiento nacional), són contraris a entendre que la defensa i la promoció de la diversitat i la diferència és una de les millors eines en mans de la gent per lluitar contra la uniformització que tant necessita el poder capitalista per estendre el seu imperi.

Dues afirmacions prou discutibles des d'una perspectiva teòrica, però molt més discutibles encara des d'una perspectiva pràctica o estratègica si tenim en comte el racò del món on vivim.

Altrament dit, contraposar els desitjos d'alliberament col·lectiu d'una bona part de la gent que ens envolta amb totes les altres lluites de caire internacional només pot dur al bloqueig social i polític. Una estratègia prou suicida com per fer dubtar de les seves veritables intencions.

salut
tot per i amb el Forum
21 des 2003
per fer estendre el forat i tot seguint parlar del dret a dir "tenim una perspectiva i una estratègia convergent amb qui vulgui acceptar els nostres desitjos de tindre el nostre ràco en els estats"
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
Fa anys, 20 o més, vaig quedar astorat al llegir a la revista "izquierdosa" anomenada "El Viejo Topo" un article que comparava a ETA amb Fuerza Nueva. Era pura bazòfia. Anava signat, si mal no recordo, per un personatge que després s'ha fet famós : un tal Savater.

L'article en qüestió, com Savater en tota la seva trajectòria, mantenia la tesi de posar tots els nacionalismes dins un mateix sac. La història s'ha encarregat de mostrar que Savater és un veritable nacionalista espanyol, que demana el vot per un partit (el PP) farcit de gent de la Fuerza Nueva contra la que clamava, i tampoc té inconvenient en acabdillar les masses de la Falange, germana de F.N., i la U.C.E., junt amb el PP i els Redondos del PSOE, per atacar les legítimes aspiracions del poble basc. Tot en nom d'anar "contra els nacionalismes" (...dels demés).

(Us recomano que llegiu a la web rebelión un article sobre el nacionalisme de Savater, escrit per Ramón Zallo, que porta per títol "La nación constitucional de Savater").

L'amic Aborrit, que segur que és un jove radicalitzat passant la febrada de "l'internacionalisme intransigent" -tranquil, noi, que aixó té cura-, repeteix els tòpics que he sentit desde fa un quart de segle a tots els savaters del segle XX, ...i XXI.

Passarem per alt la tonteria del "moviment de moviments". Hi ha molt moviment fora d'ell. Especialment en aspectes sindicals. Hi ha molts grups de l'esquerra sindical de Portugal a Rússia que no hi tenen gaire contacte (o gens). Per exemple, la Conferència de Ferroviaris europeus contra la privatització del servei.

El moviment anti-globalització desplega una gran activitat viatgera, de vegades turística, i multiplica per mil les reunions, però està molt verd. Ara mateix tenim a Europa un atac fortíssim contra l'estat del benestar, pràcticament simultani a tots els estats, que concreta el significat del concepte "globalització" a les condicions del nostre continent ...i en canvi el moviment antiglobalització (com també els sindicalismes majoritaris i altres moviments) és incapaç d'articular una resposta, com una vaga general europea. I aixó suposant que s'ho plantegi.

Menys mitificar, doncs, el moviment antiglobalització, que és un poti-poti del que ja veurem que en sortirà. Esperem que hagi madurat abans que la situació estigui podrida del tot i sigui impossible reaccionar.

S'ha dit mil i un cops desde l'esquerra, i amb raó, que el patriotisme -en realitat, certs patriotismes- no fan res més que amagar els interessos de classe darrera les banderes i els sentiments nacionals.

Però també és veritat que moltes posicions classistes -UCE n'és l'exemple paradigmàtic- amaguen un odi i una visceralitat contra les nacions oprimides en nom de la lluita contra els "nacionalismes" ...defensant a la pràctica, i de vegades de forma ben explícita, el nacionalisme de la nació opressora.

En altres paraules, es gasten rius de tinta de verborrea ultra-revolucionària per justificar sota conceptes de lluita de classes (que en si mateixos són correctes i comparteixo) l'opressió nacional. La dels Països Catalans i Euskal-Herria per Espanya i França, la dels irlandesos i escocesos per la Gran Bretanya, la dels maputxes per Xile, la del Tibet per la Xina "roja", la del Kurdistan per Turquia, la d'Eslovènia per Sèrbia o la de Txetxènia per Rússia. No acabariem, perqué la realitat de l'opressió i la resistència nacional està tan extesa, sino més, que la de l'opressió de classe.

En definitiva, company aborrit, et desitjo que baixis dels núvols revolucionaris i aterrissis a un Planeta on lluita d'alliberament nacional i veritable internacionalisme no només no són incompatibles, sino que unicament es pot avançar combinant l'un i l'altre.

L'aborrit és la versió anarco-altermundialitzadora d'aquesta forma de pensar. Segur que si algú convoca el Fòrum Social de l'estat espanyol tú no protestes, sino que t'en vas a fer les reunions a Almendralejo, i tan content.

A més, si apliquessim de forma estricta els teus postulats, no es podria fer ni el Fòrum Social Europeu ni el de la Mediterrània. Només el Mundial i prou.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
sap greu que un espanyolista es dediqui a posar aquests posts tant manipuladors, però em sembla que ha quedat clara que aquest nacionalisme espanyol disfressat de "moviment de moviments" (del movimiento nacional deu parlar?) no enganya a ningú.

El que caldria discutir és com conjugar la defensa de les cultures i pobles amb les altres cares de la lluita contra la globalització neoliberal. Un bon primer pas és prendre el marc dels Països Catalans en primer terme i el mundial en segon. Sense fer cas de les fronteres imposades per exèrcits i constitucions.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
Quina pallissa i quina retòrica que tenen els nacionalistes! Atacar els nacionalismes és atacar-los a tots. I això no vol dir pas renegar de les cultures; és renegar de les cultures essencialistes de la falsa dicotomia espanyol-català o europeu-americà, o el que es volgui.
El moviment de moviments, i no només, sinó que també les multituts que fan musica mestissa, els que travessen fronteres, els que es volen reconèixer i barrejar-se, els que viatgen i es troben, tots i totes rebutgen, no el nacionalisme català, sinó tots els nacionalismes, doncs no són més que verí de la convivència: com els estats, com els exèrcits, com les identitats, com tot el que forma part del món d'avui.
I això es poden entestar quatre a enviar tot el dia missatges: però el nacionalisme va per darrera del moviment de moviments. Nó ens en sentim part ni aqui, ni a enlloc.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
No vull perdre massa més el temps amb aquell a qui els seus propis prejudicis no el deixen raonar.

Tanmateix un parell de reflexions:

Perquè es pugui fer música mestissa cal barrejar-ne estils autòctons DIFERENTS! Si acabes amb les fonts, d'on treuràs els ingredients per continuar-la fent en el futur? No som a la fi de la història, col·lega!

Dues persones només poden tenir alguna cosa interesant per dir-se si no són exactament iguals.
Ves conreant la uniformització i qualsevol dia d'aquests acabarem tots marcant l'unic pas possible (potser uniformats i tot) perquè totes les altres referències hauràn desaparegut i no en coneixerem cap altre.

I no corris tant amb el teu moviment de moviments particular perquè per no anar enlloc no cal tanta pressa per molt vanguardista que un es vulgui creure. Tot i que tu solet, -i amb tu mateix ja en sou dos- pots o podeu fer el que et/us sembli.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
davant darrera moviment de moviments multituds mon d'avui... El Fukuyama sembla tenir bons alumnes...(=la fi de la història ara és el moviment de moviments)
Per altra banda com pots coneixer algu altra si no vols coneixer la seva identitat? Nacionalisme en el cas de pobles minoritzats no vol dir pas fer cap essencialisme. Es negar una realitat imposada, la de la cultura dominant. És cert, n'hi ha que entenen aixo com essencialisme (Montserrat i l'alioli). N'hi ha que entenem aixo com coneixer allo popular, quotidia, proper, propi, rural, ecologic... (fa anys en Santi Vilanova parlava d'econacionalisme) Precisament sempre m'ha meravellat coneixer el pais. Soc un enamorat de la Catalunya Nord, de les Corberes, d'haver descobert que darrera la frontera hi havia una gent igual pero diferent a la d'aquest cantó de pais. De que a Menorca diuen aigu i a Mallorca diuen aguia. Us heu cregut el discurs convergent i enteneu el nacionalisme catala com ells. No enteneu que darrera el nacionalisme d'esquerres hi ha una forma de veure el pais que arrela en el federalisme anarquista o el cantonalisme, que va a buscar allo popular i petit. Astorats per l'essencialisme convergent, renuncieu a coneixer allo de popular que te el pais per anar a buscar aixo mateix més enlla de casa nostra. Fa pensar en quan es va començar a descobrir aixo del Quart Mon per molts i moltes que s'havien passat mitja vida parlant del Tercer. És com a nacionalista que jo em considero autenticament internacionalista. I ho practico. Es a partir de coneixer la meva diferencia i la identitat de la gent del meu pais que puc coneixer la identitat i la diferencia de gent d'altres llocs. Fins i tot, dintre dels Països Catalans (per mi no son un tot uniforme, al contrari; per aixo, davant el tot uniforme que ens volen imposar, la proposta nacional que fem em sembla molt més bona, diversa i plural i arrelada en la realitat dels d'abaix, per més que a Pedralbes se la vulguin apropiar per tenir la "botiga" més plena; i la desnacionalització que proposeu vosaltres em sona al que ens explicava de petits el franquisme). Es més, el fet de reconeixer la meva identitat i la meva llengua em potencia en el meu cas ser un enamorat de les altres identitats i llengues. El nacionalisme dels pobles oprimits l'entenc com una porta a la realitat multicultural i diversa del món.
T'ho pots creure o no, pero m'he trobat molt suposadament antinacionalista que traspassa la frontera i és incapaç d'entendre que aquella gent en qualsevol poble de 100 kilometres amunt del Pirineu, no es que parli occità o català, sino que parla francés, que te una altra llengua, una altra cultura, una altra forma de pensar i actuar, acostumats a veure les coses amb els ulls del seu espanyolisme inconscient... El tancament de mires resulta patetic a vegades. Que en segons quines comarques majoritariament catalanoparlants del pais, els treballadors d'origen immigrat aprenen el català i no el castellà, perque els es més comode, perque es el que parla tothom!. Us continueu pensant que el fet nacional és una cosa inventada als programes de la Mari Pau Huguet i no entendreu mai que el catalanisme popular és una cosa viva al pais. No entendreu mai perque un paio de Xativa o un altre de Verges van tenir l'exit que van tenir en unes determinades generacions. No entendreu mai perque un treballador poeta i discapacitat com en Marti i Pol deia el que deia. Perque continueu pensant que tot allò que te veure en Catalunya és les mentides sobre la historia de la independencia mil·lenaria que us han explicat a l'Institut, no entendreu mai les tradicions de solidaritat popular que hi han en el pais, no entendreu mai perque els gitanos a Perpinya parlen català i no francés... Perque us negueu a coneixer el pais i us limiteu a criticar-lo pensant que és la visio que us han vengut des de la cultura oficial. I aquesta es la dicotomia que apliqueu, la de "El Periodico" i l'"Avui".

I com que soc un antic, i em rellisca la vostra pedanteria postmoderna de final de la historia t'ho dic amb una frase d'un paio que van enterrar fa 125 anys: "els pobles que oprimeixen a d'altres pobles, forjen les seves pròpies cadenes" (per cert, encara que et costi, a mi m'agrada perque tinc una edat, que hi farem, llegeix els textos del "Pont de mar blava" d'en Llach i en Marti i Pol, per mi expliquen moltes coses)

Pel socialisme, la independència i la llibertat.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
21 des 2003
Hola, no soy militante independentista pero defiendo el derecho de todos los pueblos a decidir libremente su futuro.
Sin embargo, a quien no puedo entender es a la persona que dice que representa al "moviment de movimens" y se empeña en excluir iniciativas de Foros Sociales por los motivos que he creído entender. Yo no veo que sea ése el mejor camino para aunar esfuerzos. Por ejemplo, si organizasen un Foro Social Chiapeño a mi me parecería igual de bien y no le daría tantas vueltas.
Hace tres años que llegué a Barcelona y reconozco que aún no me he acostumbrado a los complejos que algunos de ustedes tienen respecto a su identidad cultural (o nacional como ustedes quieran).
Saluts a tots.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
Estic flipant bastant amb tots aquests comentaris dels indepes, que si la identitat, que si el poble, la nació. A veure si us entereu d´una vegada, que això de les identitats nacionals està bastant superat. Jo per exemple, culturalment m´he enriquit amb aspectes de diferents cultures, i tot i ser català no em sento representat per aquests que us ompliu la boca parlant de dret a l´autodeterminació, identitat nacional, etc. No volem mai més ningú que parli en nom del poble, de la multitut, volem que el mateix poble prengui conciencia del que vol i es posi a lluitar, de forma radical, però lluitar per transformar aquest món vol dir lluitar contra qualsevol classe de totalitarisme, jerarquia, autoritarisme, aspectes que sempre han entat dintre de l´independentisme.
És absurd discutir sobre aquest temes, qual el moviment ja els ha superat. Aquí ningú té l´autoritat per decidir qui pot formar part del moviment i qui no, però si que tenim clar que ningú ens podrà ornar a manipular. Qui estigui disposat a treballar pel creixement del moviment serà ben vingut, ara qui es vulgui aprofitar del mateix per a interessos propis, no tindrà cabuda i no perque ho digui jo, sino perquè el propi moviment, quan les coses es tenen bastant clares, aquest problemes es resolen rapidament. La lluita s´ha de basar en la lliberació i l´emancipació de les persones (han d´estar per sobre de tot). Estem farts de gent que posi les causes de la lluita per sobre de les persones, encara que aquestes puguin sortir bastant malparades. No volem lluitar per aconseguir un pais lliure, com dieu vosaltres, per a que només canvii la bandereta i els que manen, que seguramnet continuaran reprimint i matxacant a tothom que pensi diferent. Volem un món on capiguen molts mons, no un únic, que sembla que moltes vegades és el que preconeu vosaltres amb les vostres maneres de fer, totalment autoreferencials.

Salut
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
Si no salves les diferències culturals, les llengües, la cultura popular de cada lloc, quin món tindràs? Un món on capiguen molts mons vol dir un món divers, diferent i amb innombrables llengües i colors, i és clar, el català està dins d'aquesta diversistat, o no? O només és diversitat el maputxe, el quetxua o el swahili.

Defensar la teva terra i la teva cultura amenaçada per tots els cantons, és una prova més de resistència contra un món uniforme, de veu i llenguatge únic, i no entendre que en això també hi ha un component revolucionari en tant que resistent i reivindicatiu és mirar el món amb els vostres prejudicis sobre la paraula "nacionalisme".

En aquest moviment de moviments no caben els independentistes?
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
En absolut està superat aixó de les identitats nacionals.

Només cal que et fixis en els debats politics a l'estat espanyol i veuràs que els nacionalismes, tan els d'opressió o agresius com els d'alliberament o defensius, són al centre de la tempesta. I com aixó té un pes molt determinant en el vot del ciutadà, per bé o per mal. Practica una mica de sociologia empírica i no només ideologia sectària i t'en adonaràs.

I fora dels afers interns de l'estat espanyol, en qualsevol secció d'Internacional del qualsevol diari, es difícil trobar-se un sol dia sense referències a tal o tal problema nacional. De fet, gran part de l'història dels darrers anys del segle XX està totalment involucrada amb el problema nacional, i per tan amb l'identitat nacional : hutus-tutsis, àrabs-tamazighs, turcs-kurds, eslaus-caucàssics, xinesos han versus tibetans o minories turques, tàmils-cingalesos, maputxes-colonitzadors blancs de xile, quetxues-aimares-guaranis versus colonitzadors blancs a Bolivia, àrabs-jueus, maies de Txiapes-colonitzadors de Mèxic ...la llista és inacabable.

Si el "moviment de moviments" (ja serà menys) no vol tenir en compte aquests fets ...allà ell. Arribarà de lluny com de Barcelona a L'Hospitalet.

És clar que tú et deus referir al "Mov. de movs" que tens dins el teu cap, no al que existeix a la realitat.

Finalment, la propera vegada que et trobis un maputxe diga-li aixó tan saberut de que l'alliberament s'ha de basar en les persones (cosa que comparteixo) però no els pobles (la qual obviament no). Ves en compte no et posi un ull de vellut.

I és que és molt, però molt dificil alliberar-se com a persona quan el teu país, nació, tribu, ...no és lliure. I a l'inrevés, és molt difícil alliberar una nació, país, etc... quan la seva gent, com a persones, no s'hi senten alliberades.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
A Veure si ens entenem, es clar que és important mantenir les arrels i la cultura, però per això s´ha de pràcticar, aquesta cultura i identitat pròpia de manera no excloent cosa que normalment molts dels indepes soleu fer, i tant que parleu de identitat, al a que veieu algú que no parla la mateixa llengua que vosaltres ja comencen els mals rotllos, oi? . Estic d´acord en que s´ha de lluitar per mantenir les diferències culturals, les llengües, la cultura popular de cada lloc, però d´aquí el indepes paseu a demanar la independencia (que em sembla bé, sempre que ho decideixi la multitut i no quatre com sol passar la majoria de les vegades)i el socialisme, i es clar això del socialisme basat en el Marxisme-lenisme, amb ramalazos stalinistes i trotskistes (per que sembla que us val tot) fa una por. Sobre tot a aquells que no creiem en cap tipus de burocràcia, ni avantguardia.
En aquest moviment, de moviments (no se qui es va inventar el nom, però no m´agrada) té cabuda tothom, sempre i quant comparteixi els valors i la filosofia del mateix, no fa falta cap carnet (cosa que a d´altres llocs si). I segur que tenim moltes coses en comú, però no em vingueu amb rotllos d´aquest com la patria, la nació catalana, els grans liders, etc. Parlem del carrer, de la gent, dels que són catalans i dels que no (que també viuen amb nosaltres)
Si ja em fixo en els mitjans i quina casualitat que fan com vosaltres, només parlen dels nacionalismes, mentre ens les van colant una darrera l´altre i ni ens enterem. Perdona però si vols fer creure a algú això del que la història dels últims anys del segle XX té molt a veure amb el problema nacional, estas més descolocat del que jo em pensava. Realment creus que els hutus i els tutsis, o elsmaies i els colonitzadors es mateven per tenir una identitat diferents? i que els un oprimiien i/o exterminaven als altres per aquestes diferencies? Com sempre mirant el dit, quan aquest assenyala la lluna. No estarà marcat aquests anys de la història pel capitalisme salvatge, i per l´explotació dels éssers humans i del planeta, siguin de la identitat que sigui. Qui va armar i va incitar al hutus a exterminar als tutsis? El teu anàlisi es molt pobre, està sesgat i no es correspon amb la realitat, això és un greu problema de gran part del independentisme, que veieu tota la realitat sota aquest prisma i la pifieu en l´anàlisi, i llavors tota l´estratègia porta al no res, es a dir allà a on us trubeu ara. Ja es hora de que comenceu a reconèixer moltes de les vostres cagades, per poder crear algu, en comptes de preocupar-vos tant del que fan els demés.
També et puc dir jo que vagis a dir-li a un inmigrant sense papaers, o aun inmigrant andalús que porti anys deixant-se la vida per poder viure, que la teva nació, país, al igual a tu et posen els dos ulls de vellut en comptes d´un.
Per cert encara continueu amb la intenció de pendre el poder, per aconseguir l´independència i el socialisme? El moviment ja fa temps que anem per un altre lloc!!!!

salut
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
Erre ke erre. Però qui és aquet tiu?

Que no culega q NO q x molt ke parlis en plural no representes a ningú. Qe estàs més sol q un mussol amb el teu neo-lerroxisme patètic. Que el moviment aket no te a ningú q parli en nom seu i encara menys tu. Si tinguesis la més mínima idea de que va ho sabries i també sabries q el dia q això passi moltes de les que ara colaborem segur que ho deixem de fer. Només per axó ja plegaríem moltes xó si a sobre "la veu" ens ve amb idees reaccionaries com les teves, t'aseguro q seriem moltes més.

Cordialment, això del moviment de moviments no és el q vas cagar ahir després de sopar. No és teu i no és encara definible unilateralment (i ke duri). Ja t'ho han dit més d'un cop xò tu continues igual. Parla x la teva boca i defensa els teus PROPIS arguments com a persona ke ja és molt encara ke no t'ho sembli.
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
aquest tiu o tia no se perque em recorda al fantasma de'n sis ales, que anava de tornada de tot i mira on ha acabat. Fara carrera aquest. Que us hi jugueu?
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
La veritat és que els teus arguments són lamentables, com representis el nivell intel·lectual del independentisme aneu apanyats!
Per cert ni m´has contestat cap de les preguntes que t´he fet, que passa que això de rebatre amb arguments no és lo teu. Tu amb la simple descalificació ja tens prou per creure´t que has convençut a algú?
Evidentment que no represento a ningú, cosa que si preteneu fer vosaltres, tot i que sigueu incapaços de representar-vos a vosaltres mateixos.
Però el que també és cert que com que ningú representa al moviment, no té el poder per decidir i parlar en nom del tot. A més com que no hi han instàncies superiors, cadascun pot dir el que li sembli, i d´aquesta manera estre totes es va construint el moviment. En segons quines organitzacions ja decideixen uns i executen els altres, la nova divisió del treball a les organitzacions alternatives, PPUFFF!
A que et refereixes amb idees reaccionaries? no seran les teves? Cada argument que em dones intento rebatre´l, tu en canvi ets incapaç de contestar ni tan sols un. A veure si has d´avisar al que pensa per a que contesti!
Jo no he cagat res, però si que formo part d´una multitut que ha fet coses bastant diferenst a les que veniu fent vosaltres, i el resultat d´aquesta confluència de forces i sensibilitats és aquest moviment, que tot i que a molts us agradaria que fos algu molt més rígid, estructurat, jerarquitzat, i autoritari, us poseu molt nerviosos, al veure un moviment tant difús, perquè no sabeu com fer-ho per fagozitar-ho.
A veure si ara pots donar arguments, i no només dir tòpics (reaccionari, neo -lerroxisme, i no se quantes paraules més que utilitzeu sempre, es parli del que es parli)

Salut
En representació de mi mateix
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
En fi que em sembla que intentar parlar amb vosaltres de forma seriosa i amb arguments de pes que recolsin les vostres idees, sembla bastant absurd, donat que quan se us donen raons, responeu amb descalificacions, autoritarisme i antireferencia. Qui no estigui amb mi, està contra mi, perque jo tinc en el meu poder la veritat absoluta (i com que la teniu molt poquets, així us va) aïllats de la realitat social, i esperant algun martir de la causa, amb cognoms catalans, es clar, per poder continuar fent acció política. Saps quins són els problemes que la vostra acció política està molt allunyada dels problemes reals de la gent. Potser hauriau de llegir coses del Castoriadis, Virno, Wu ming, Negri, i uns quants més, per veure si se us refresquen una mica les idees, i sortiu del gueto per unir-vos a la multitut!!

Salut
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
"El moviment de moviments no és nacionalista. Al contrari és antinacionalista i n'està orgullós de ser-ho"

Això ho signaria Aznar. M'agradaria conéixer les diferències, altrament em creuré que com a ells ja t'està bé la cosa aquesta dels estats.

"De tots els nacionalismes. Per què volen imposar-nos identitats, per que ens volen amparar en un suposada "nació" que no existeix més que dins els seus caps."

De "tots" vol dir per un igual del dels nazis i del dels que lluitaven contra ells. El dels pieds noirs i el dels algerians que cercaven la independència; el dels ianquis i el dels vietnamites que els volien fer fora com ara el dels iraquians; el dels tibetans i el de la Xina; el dels txtetxens i el de Rússia...

"No hi han bons ni dolents: catalans o espanyol. Som més complexos i ens agrada barrejar-nos. Compartir les cultures i enriquir-nos"

Naturalment, encara he de sentir a algún indepe que defensi seriosament la bestiesa que insinues i critiques. L'enemic és España, com el dels algerians era França o el dels iraquians és USA. Estats, és a dir xarxes jerarquitzades d'interesos i poder. Espero que sàpigues entendre la diferència.

"El vostre discurs cansa, esgota aborreix"

A mi el que em cansa i m'avorreix és que encara es mantigui el domini i l'opressió que origina aquest discurs, gràcies, entre d'altres coses, a les complicitats (invluntàries?) de discursos com el teu.

"Som més complexos i ens agrada barrejar-nos. Compartir les cultures i enriquir-nos."

Em sembla que ja t'ho han dit abans però tornem-hi: per poder barrejar coses aquestes han de tenir propietats diferents perquè si són iguals no hi ha res per barrejar. Qualsevol pintor aficionat tanmateix et recomanaria que per moltes barreges que fagis miris de tenir cura de mantenir els colors originals perquè si es perden s'acaben per sempre més les barreges. En el mateix sentit, per a que es puguin "compartir cultures", aquestes prèviament han d'existir. Em sembla prou senzill d'entendre.

El teu antinacionalisme significa pel que dius: "renegar de les cultures essencialistes de la falsa dicotomia espanyol-català o europeu-americà."

No entraré en això de les "falses dicotomies" que ja ens ho explicaràs millor si vols doncs els termes despisten d'allò més. Pel que fa a la crítica de la "visió essencialista", (tot prenent com a vàlida la connotació més negativa del qualificatiu, una elecció arbitrària no cal dir-ho), potser algun dia entendràs que no cal ser independentista per defensar una visió essencialista de la pròpia cultura, de la mateixa manera que es pot ser independentista sense haver de defensar obligatòriament les "essències culturals". Quan ho entenguis hauràs fet un gran pas endavant per començar a entrendre el teu món més pròxim (em refereixo al món tangible, mentalment pots viure allà on vulguis).

"tots i totes rebutgen, no el nacionalisme català, tots els nacionalismes, doncs no són més que verí de la convivència: com els estats, com els exèrcits, com les identitats, com tot el que forma part del món d'avui."

Amb el final de la frase ja et retrates prou: "com tot el que forma part del món d'avui". Espero que t'incloguis a tu mateix i les teves bestieses. Com la de comparar les "identitats" (col·lectives suposo) amb els "exèrcits" i els "estats". Fer-ho és com comparar les "identitats personals" amb els "militars" i els "polítics". Em sembla que no cal afegir res més.

"això de les identitats nacionals està bastant superat. Jo per exemple, culturalment m´he enriquit amb aspectes de diferents cultures, i tot i ser català no em sento representat per..."

La teva empanada mental amb el que representa el concepte d'identitat personal i col·lectiva no millora. Qué vols dir quan dius "tot i ser català" ¿no és això l'afirmació d'una identitat? ¿I aquesta constatació t'impedeix continuar enriquint-te amb les altres cultures del món? ¿I que els hi aportes tu a ells? tens alguna cultura per oferi'ls-hi? Jo crec que sí. El que dubto a hores d'ara i més encara si em crec discursos com el teu, és que els teus o els meus nets encara puguin oferir al món una riquesa cultural d'una particularitat semblant.

"No volem mai més ningú que parli en nom del poble"

¿i tu en nom de qui parles?

"volem que el mateix poble prengui conciencia del que vol i es posi a lluitar, de forma radical, però lluitar per transformar aquest món vol dir lluitar contra qualsevol classe de totalitarisme, jerarquia, autoritarisme, aspectes que sempre han entat dintre de l´independentisme"

¿De quin independentisme? Són gairebé 300 anys ja!
En tot cas del meu i del de moltes altres persones segur que NO.

Però, tot seguit dius:

"Ãs absurd discutir sobre aquest temes, qual el moviment ja els ha superat" (!)

Aquí és quan ja no entenc res. ¿Què vol dir superats? ¿Que han deixat d'existir com a objectius contra els que cal lluitar? Han desaparegut les jerarquies econòmiques, polítiques i culturals del (teu) món? ¿El que veiem i patim són només fantasmes del passat? ¿Què és España sino l'entrallat de jerarquies de tota mena què patim, tant individualment com col·lectiva, la gent que viu en aquesta terra? ¿Són fantasmes els Aznar, Cuevas, Fidalgo, Botín, la CEOE, la Conferencia Episcopal, CCOO, UGT, la Associación Española de Banca, la Asociación española de Cajas de Ahorro, Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución, Compañia Telefónica nacional de España, Radio Televisión Española, Grupo PRISA, Grupo Antena3, la Policia nacional, la Guardia Civil, el ejèrcito español, la bolsa española ...? Ãs evident que aquestes jerarquies cada cop estan més subordinades a d'altres de superiors -d'això va la globalització ni més ni menys- de la mateixa manera que ja fa segles que les jerarquies catalanes es van acomodar a viure més o menys subordinades a les espanyoles, no ens enganyem.

"No volem lluitar per aconseguir un pais lliure, com dieu vosaltres, per a que només canvii la bandereta i els que manen, que seguramnet continuaran reprimint i matxacant a tothom que pensi diferent. Volem un món on capiguen molts mons"

Si no fos pel "com dieu vosaltres" (voldria saber de qui parles concretament, tòpics a banda sisplau) subscriuria tota la frase. Ara bé, jo hi afegiria que amb estratègies fonamentades en anàlisis reduccionistes i superficials de realitats tan complexes com les que caracteritzen a qualsevol procés d'emancipació col·lectiva difícilment es podran assolir aquests objectius.

A banda de tot això vull ressaltar que coincideixo fonamentalment en la crítica de fons al discurs i als sistemes d'organització del que en diuen l'esquerra independentista amb la que, encara que et sorprengui, mai no he estat vinculat ni de lluny. Però això no treu que com ells cregui que cal lluitar TAMBà per acabar d'una vegada per sempre amb les subordinacions i dependències que patim com a poble, o si ho prefereixes com a col·lectiu cultural, que són la causa principal d'aquest nacionalisme nostrat que tant t'amoïna.

Tot això esclar no ho entendràs mai a còpia de llegir a Negri o a Wu Ming, ells no poden dir com tu o jo que "són catalans", tenen una identitat cultural diferent. Això, evidentment no els impedeix oferir-te i oferir-nos moltes altres coses que ens poden ajudar a definir el camí que per força haurem de fer amb la màxima coordinació a nivell internacional. Però el que no has d'oblidar mai és que el teu camí, com el meu i el de la major part de la gent que passa per imc-bcn com el de la gent que ens envolta COMENÃA DES D'AQUÃ? que és un lloc diferent al de qualsevol d'ells i diferent a qualsevol altre.

salut
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
22 des 2003
1. Sobre les formes del debat: No es pot obrir un debat sobre plantejaments ideologics diversos que semblen tenir divergencies de fons amb aquests termes. Crec que qui ha iniciat el debat hauria de questionar-se si aquesta es la millor manera d'arribar algun lloc

2. Més que en la opcio antinacionalista que idenfitica al company/a el que trobo inoportu és el taranna de les intervencions. No entenc la paraula "multituds" (per mi equival al que hi ha a vegades al camp del Barça i no m'agrada el futbol).

3. La furibunda verborrea antinacionalista que desplega l'impedeix de veure entre d'altres i nomes com a exemple:
- tots els sectors alternatius que han fet seva la idea dels Països Catalans -des dels econacionalistes fins els companys/es d'Illacrua, passant per un requitzell de grups i plantejaments que han militat en organitzacions com la Crida, l'MDT, l'Aup, etc.-,
- sectors a les bases dels partits i sindicats reformistes (per posar un exemple que em ve a la memòria i que un company dels que escriu aqui pot confirmar: l'acord entre els Serveis de Normalització Lingüistica de CCOO de les Illes, Pais Valencia i Catalunya)...
- sectors que no forçosament han de plantejar-se opcions independentistes
- tambe l'impedeix de veure altres sectors que des del moviment llibertari s'ha plantejat la questió nacional (una lectura del "classic" del Col·lectiu Icària "Anarquisme i Alliberament Nacional" -1980 i algo- potser aclaridora d'alla on es var començar a parlar d'anarcoindependentisme, amb més d'un representant a l'independentisme dels 80 -no se si ara algu se'n reinvidica)
- col·lectius com els de "Veu pròpia" (de nous catalanoparlants pel català) (a l'any 2003, ja que sembla que "mola" tant aixo de parlar del món d'avui en dia, etc -mori la tercera edat! - oposar gent d'origen andalus amb gent d'origen empordanes per exemple em sembla ... em costa de trobar un qualificatiu, deixa-m'ho en "molt gros"-
- ...

4. L'inici del debat (o el que sigui aixo) és per una proposta d'un "Forum Social dels Països Catalans". S'ha de ser molt cec o molt demagog per posar al mateix sac d'una conspiració independentista-marxista-leninista-vertical (no puc amb els conceptes, em superen!) gent tant dispar com 2 partits independentistes (o moviments, no se), Batzac (no se sap ben be de que acusar-los), EUiA (alguns deuen encara riure), organitzacions totalitaries i verticals o diagonals com la Plataforma Democracia i Globalització de les Illes o Observatori del Deute, etc.

5. Sobre les lectures. "Potser hauriau de llegir coses del Castoriadis, Virno, Wu ming, Negri, i uns quants més, per veure si se us refresquen una mica les idees, i sortiu del gueto per unir-vos a la multitut!!". Es que realment no se com comentar-te aquesta frase. Em superes. I que a més ho barrejis amb la questio nacional ho trobo extraordinari. Lo dels cognoms catalans es ja ... Ho sento, volia fer una critica seria, pero no puc. (Per cert, despres de llegir es bo païr, no se si m'entens)

........................

(Be, despres d'una estona d'estar pensant-t'hi crec que a veure si el tiò dema passat em porta un formulari d'incorporacio aquest moviment de multituds o un àcid que em faci copsar la seva neoexistencia. perdoneu )
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
23 des 2003
Es que tornem amb els topicazos!! Tots els catalans són bons i els espanyols ens oprimeixen!! doncs jo m´identifico molt més amb l´acció política i les propostes i les formes d´organització de gent i col·lectius de Madrid, per exemple, que no pas amb el sector idependentista!! o a veure si ara resultarà que per ser independentista és el bé suprem. I encara que et resulti extrany, quan em relaciono amb aquesta gent de Madrid, Bilbao, o Italia, manting els meus trets culturals distintius, però aquest segurament no són exactament els que vosaltres considereu com a purament catalans, perquè jo tinc la sort de ser una barreja de cultures (mare andalusa, pare Lleonés) i nascut a Catalunya. I la meva identitat no té res a veure amb la vostra, i sóc tant català com vosaltres. Però el fet de constituir-me per aquest mestisatge cultural, algun que altre problema m´ha comportat amb algun independentista behement (i que vull deixar clar que de behements hi ha a tot arreu). Per reafirmar la propia identitat no cal fer-ho contrapossant-la amb alres com moltes vegades feu vosaltres i per suposat molts altres nacionalistes, que oprimeixen a altres identitats per reafirmar la seva.
Llavors estem en lo de sempre, vosaltres decidiu quina cultura i quina identitat és la puro, no? com els colors, si no són purs, no es poden barrejar!, però quina és a identitat catalana pura, la teva o la meva? per a mi totes dues són vàlides fan que ens enriquim els uns i els altres.
Que passa que tu si que ho tens clar això de les identitats col·lectives i les personals. Clar perque converteixes la teva personal en la col·lectiva de tot un poble.
Jo parlo en nom de mi mateix, ja t´ho he dit abans, i si vols t´ho torno a repetir. Jo dic un plantejament d´acció política, que s´ha de definir enre tots i totes com es porta a terme, però serà la gent, la multitut, qui definirà el com i fins i tot quin redefinirà el què. Però en canvi tu si que tens clar quina és la identitat del poble, i tens clarísim que el poble se la sent seva, oi?
Doncs perdona que et corretgeixi, però he aprés molt més de Wu Ming, Negri i Virno, en quant a noves formes de fer política, i anàlisi de la realitat actual (per cert amb una visió global i al mateix temps transversa) que no amb el discrus de qualsevol independentista, que perdona que t´ho digui, però aquests si que són reduccionistes i superficials!!
També dir que Multituts, no té res a veure amb el que hi ha al camp de Barça. És un concepte que identifica a un nou subjecte polític, i que inclou a tots aquells/es perjudicats/des del sistema capitalista, un cop superada la centralitat de la classe obrear com a subjecte polític. Hi han diferents aportacions assenyalant el camí cap a passar a ser subjecte polític actiu.
Aquest que tant s´escandalitza, a veure si em pot fer cinc centims sobre el que és la qüestió nacional, perquè no se ben bé a que es refereix i suposo que hi ha molta més gent que es troba com jo.
I perdona que fagi una aclaració, a veure si ara voldreu vendren´s la moto de que els zapatistes són independentistes o nacionalistes, per que això si que ja serà pixar fira de test. El zapatisme és un moviment internacional, i la seva lluita no versa sobre aconseguir la indepenència de chiapas, sino de lluitar per la dignitat indigena, i per una vida digna, per poder gestionar els seus recursos naturals, per poder autoorganitzar-se, per desenvolupar noves formes de lluita i per rebutjar qualsevol posibilitat de voler aconseguir el poder. La seva lluita és la nostra lluita, com molt bé diuen ells.

Salut
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
23 des 2003
"Es que tornem amb els topicazos!! Tots els catalans són bons i els espanyols ens oprimeixen!!"

NO SAPS O NO VOLS LLEGIR!

De la meva resposta anterior:

L'enemic és España, com el dels algerians era França o el dels iraquians és USA. Estats, és a dir xarxes jerarquitzades d'interesos i poder. Espero que sàpigues entendre la diferència.

"El zapatisme és un moviment internacional, i la seva lluita no versa sobre aconseguir la indepenència de chiapas, sino de lluitar per la dignitat indigena, i per una vida digna, per poder gestionar els seus recursos naturals, per poder autoorganitzar-se"

Quina llàstima que l'estat mexicà no els deixi "auto-organitzar-se" ni "gestionar els seus recursos". Quina llàstima que l'estat espanyol tampoc ens deixi fer el mateix a nosaltres.


"Llavors estem en lo de sempre, vosaltres decidiu quina cultura i quina identitat és la puro, no?"

Aviam si t'enteres que d'identitats (individuals i fins i tot comunitàries) catalanes n'hi ha tantes com persones o comunitats que s'identifiquen com a catalanes o de cultura catalana. És el mateix que passa amb les identitats escoceses o txetxenes o daneses. Per cert el que fa molt temps que espero és que algú -tu potser?- em defineixi a grans trets, ho poso fàcil, en què carai consisteix la identitat ESPAÑOLA o la cultura ESPAÑOLA.

"Jo parlo en nom de mi mateix, ja t´ho he dit abans"

En això s'ha de reconéixer que has millorat. Diuen que és de sabis rectificar. Deixa d'encegar-te amb els teus prejudicis i tindràs moltes més oportunitats de seguir avançant.

salut
Re: Que te a veure el moviment de moviments amb el Forum Socials dels Països Catalans?
23 des 2003
es pot ser de quinze generacions nascudes a Catalunya i ser un españolas (no ens esverem, mira més avall), es pot haver arribat fa 4 anys a Catalunya i ser catala. Es una opcio, no una cosa que vingui amb els gens I mentre sigui una opcio minoritzada, amb l'intent d'integrarla en una identitat española grande y libre, val la pena continuant-la fent. En que es basa? en parlar una llengua que es parla historicament a uns territoris que vorejen el Mediterrani occidental i sentir-se part d'una cultura que parteix d'aquesta llengua ? Quina part d'aquesta cultura ens esta bé i quina no? Aixo es ja més complicat. El que si es cert es que l'Estat espanyol intenta negar-la sistematicament des de fa uns quans anyets (Per cert, es pot no ser catala, i fins i tot no voler cap identitat ni tenir-ne cap i alhora ser hipersolidari amb la lluita dels que si ho son i defensen la seva, tant si un es a Barcelona com si és a Madagascar, -fins i tot, es pot ser respectuos amb les propostes que fan els altres encara que no es comparteixin)(sobre "l'españolas", ser de Madrid o Caceres no hauria d'implicar sentir-se espanyol -per exemple, fa anys corria un manifest firmat entre d'altres per l'Almodovar -si- que deien que ells no eren espanyols sino castellans ...)
sobre les parauletes
23 des 2003
no m'escandalitzen, me fan riure, que vols que hi faci

mira, per veure que pot ser més conegut i que menys he buscat al google les dues: "multituds" i "questió nacional" (amb faltes i sense):

"multituds o multituts"
cervantesvirtual.com/ FichaObra.html?Ref=4518&portal=1
cervantesvirtual.com/servlet/ MuestraRecursosWeb?portal=1&obra=4518
la que te més a veure amb aixo que parlem es aquesta
www.festes.org/altrescultures/asia/nepal/losar/

i en espanyol (per si un cas...)

multitudes.samizdat.net/

aquesta es bona-> FUTBOL PASION DE MULTITUDES
www.isfa.com/server/web/mongrut/

"qüestió nacional"
Taula rodona sobre sindicalisme i qüestió nacional
www.pangea.org/illacrua/treball/taula.htm

El federalisme executiu i el debat sobre la qüestió nacional
www.tdx.cesca.es/TESIS_UPF/AVAILABLE/ TDX-1010102-161400/tjsj1de6.pdf

La qüestió nacional
www.sedase.net/CursosDSE/CursQN/

Contribucions al vocabulari bàsic sobre la qüestió nacional
www.geocities.com/eltalp/vocab.htm

sense dièresi
www.llibreriaona.com/llibres/L/ LINGUISTICA+I+QUESTIO+NACIONAL++-UNITAT+45-,84-85211-95.htm
www.llibreriaona.com/llibres/V/ VALENCIANS+DAVANT+LA+QUESTIO+NACIONAL+-UNITAT+78-,84-7502-099.htm
(una d'Indymedia..!)
barcelona.indymedia.org/newswire/display_printable/ 59755/index.php

www.nodo50.org/eupv/acordesq.html

etc etc
Sindicat Terrassa