Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Han atacat el Casal Jaume I de Vila-real!
18 des 2003
Un grupúscle feixista ha llençat ous de pintura blava i ha fet pintades amb esprais a la façana del Casal.
La passada nit de dimecres va ser atacat el Casal Jaume I de Vila-real. Han llançat ous amb pintura blava al rètol del Casal i han fet pintades a la façana i a la porta del local.
Les pintades són les habituals d´aquesta gent: "catalanistes fora" i "vixca el regne de Valencia" així com també una senyera amb franja blava.
Açò no és un fet aïllat. Ja s´han produït atacs molt semblants a altres Casals Jaume I en poc temps i últimament també va ser atacada la nova llibreria de la Universitat de València.
Sembla ser que aquest grupúscle ultrablaver gaudeix d´una impunitat sospitosa i te vincles amb la extrema dreta espanyolista. Potser que siguen de la ciutat de València.
Condemnaràn el Partido Popular i Unió Valenciana aquestes agressions que patim els nacionalistes valencians? A Euskadi condemnen la violència, als Països Catalans no. Són lo pitjor de la societat.
No ens faran perdre les somriures!
La lluita continua!
"Els que avui són blaveros demà seran balseros..."
Salut!

Comentaris

Re: Han atacat el Casal Jaume I de Vila-real!
19 des 2003
La frase final dels balseros la trovo força desafortunada. Sembleu tan feixistes com ells!!!
Re: Han atacat el Casal Jaume I de Vila-real!
19 des 2003
Jo els qualificaria de "gusanos", són igualment d'extrema dreta, mafiosos i finançats i organitzats per l'estat agressor (allà els EUA i aquí Espanya) més que no pas de "balseros".
Re: Han atacat el Casal Jaume I de Vila-real!
19 des 2003
ya solo con el nombrecito del casal, tampoco lo justifico
Re: Han atacat el Casal Jaume I de Vila-real!
19 des 2003
Al nom no li passa res, no hi diu pas volem una monarquia catalana...etc només forma part de la historia i no es bo oblidar-la. Aixo d'independencia no és llibertat potser no del tot pero molt millor que continuar lligats a un estat capitalista i genocida com es l'espanyol.
Contestació a "com?" i a "independencia no es libertad".
20 des 2003
Be, com a autor de la notícia que vaig publicar, vull comentar dos comentaris que te la notícia.
Respecte a "com?", dir-li que la frase dels balseros símplement és part de la lletra d´una cançó del grup Brams que parla de Lizondo i de la ignorància i la mala fe dels blavers valencians. Està entre cometes perque és la lletra d´una cançó.
Si pensa que semblem tant feixistes com els ultres blavers, demostra que no coneix a la gent dels Casals Jaume I.
Contestant a "independencia no es libertad", que demostra desconeixement de la historia valenciana, dir-li que el "nombrecito" del Casal està sobradament justificat i jo pense que està ben posat aquest nom. Jaume I (amb els seus encerts, les seues errades,els seus defectes i les seues virtuts) és un dels principals protagonistes de la història del País Valencià, ja que va ser ell qui va crear el Regne de València,l´actual País Valencià, conegut amb un altre nom imposat per la dreta. També va fundar la ciutat de Vila-real. Jaume I és un personatge històric fonamental per als valencians i valencianes amb uns mínims coneixements d´història de la seua terra.
Vinga, salut i bones festes des de Vila-real.

Pere. Soci del Casal Jaume I de Vila-real(Plana Baixa).
Re: Han atacat el Casal Jaume I de Vila-real!
21 des 2003
S´ha de ser ignorant per comparar els catalanistes del País Valencià ke sempre hen estat a l´eskerra amb els blaveros ke són d´extrema dreta de sempre, Salut i tots els ànims del món amics i amigues de Vila-Real, i ni putu cas dels lerrouxistes "d´eskerres" del Principat ke no sónmés ke uns catetos ignorants!!!!!!!!Visca els Països Catalans!!!!
Sindicato Sindicat