Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El Ateneu de KNY resiste!!
18 des 2003
Ayer, 17 de diciembre se consiguió parar el intento de desalojo del Ateneu de Kny, gracias a la presión social y movilizaciones solidarias autónomas.
Ayer, 17 de diciembre se consiguió parar el intento de desalojo del Ateneu de Kny, gracias a la presión social y movilizaciones solidarias autónomas. Se convocó una concentración delante del Ateneu a la que acudieron unas 150 personas y se realizaron cortes de tráfico en diferentes puntos de los alrededores para impedir el acceso de la policía. Tras toda la mañana de gestiones y engaños por parte de juzgados, conseguimos una suspensión a la espera de una nueva notificación para el desalojo. A pesar de que la jueza Clara Carulla Terricabras si lo pidiese el ayuntamiento manifesto su disposición a suspender el proceso hasta que se resolviese la propiedad de la finca, éste (en su mayoría socialista) ha obstaculizado cualquier apoyo al Ateneu. Lo que no hemos conseguido en el ayuntamiento ni en las salas de justicia, lo han conseguido las movilizaciones en la calle. Por nuestra parte vamos a seguir en la casa y vamos a intentar ir normalizando el Centro Social. Desde el Ateneu, queremos agradecer el apoyo a toda la gente que ha participado. Seguiremos informando de las nuevas noticias y convocatorias. RESISTIR ES VENCER!!! DEL ATENEU NO NOS VAMOS
Mira també:
http://sindomino.net/ateneucornella

Comentaris

Re: El Ateneu de KNY resiste!!
18 des 2003
Aunque pueda parecer poco, resistir en este contexto (social y político) en el que nos movemos es vencer, adelante!!!

Un abrazo solidario!!!
http://www.kaosenlared.net/index.html
noticia a el punt
18 des 2003
paisos_37_f1a_1.jpg
Des de les nou del matí uns 200 esquàters estaven concentrats a l'entorn de l'Ateneu. S'hi van aplegar en espera d'un desallotjament previst per a les deu del matí, com els havia advertit prèviament la jutgessa Clara Carulla. La comissió judicial s'hi va presentar cap al migdia, i els ocupants es van negar a abandonar la casa.
A quarts d'una ja havia començat a circular el rumor que la policia faria efectiu el desallotjament, notícia que es va arribar a publicar a Internet. Els esquàters van desplaçar llavors vehicles fins a tallar els carrers d'accés a la casa i van buidar contenidors pels carrers adjacents, com el passeig dels Ferrocarrils Catalans. L'acció va provocar el rebuig d'alguns veïns, mentre que d'altres treien importància a la protesta dels esquàters. Les manifestacions contra el desallotjament van continuar durant la tarda amb una concentració davant l'Ajuntament.
El col·lectiu esquàter denuncia que es mantingui el desallotjament mentre hi ha posat un recurs davant l'Audiència Provincial. Tambá han interposat una demanda civil a l'Hospitalet de Llobregat per impugnar el contracte de compravenda que va signar l'antic propietari just abans de morir i que anul·lava la cessió que havia fet a l'Ajuntament. «Es pot donar la paradoxa que el jutjat de l'Hospitalet els doni la raó quan ja no existeixi l'Ateneu», reflexionava ahir Joan Tardà, regidor d'ERC.
ERC i ICV-EA van presentar al novembre una moció al ple en què s'exigia que l'equip de govern demanés al jutjat la suspensió del desallotjament. La moció no va prosperar. «D'aquesta manera s'enterraran 17 anys de vida d'un local que ha estat bressol de molts moviments de la ciutat», va criticar Tardà.
Sindicato Sindicat