Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Cal respondre amb fermesa aquest nou atac contra el català - Endavant (OSAN)
16 des 2003
Davant els últims actacs contra la llengua catalana, Endavant (OSAN) maniesta:
Comunicat D’ENDAVANT (OSAN)

Davant dels anuncis del Ministerio de Cultura espanyol, dirigit per Pilar del Castillo, sobre la possibilitat d’establir per a les escoles oficials d’idiomes de l’Estat espanyol una titulació de “valencià� diferent de la de “català�, des d’Endavant (OSAN) volem manifestar i denunciar que:

1. Aquesta decisió referma el caràcter secessionista de les polítiques lingüístiques del Partido Popular, en negar per via de Reials Decrets una realitat científica: la unitat de la llengua que parlem de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l’Alguer, el català.

2. Suposa una continuació del quefer contra la unitat de la llengua del Partido Popular, iniciat el 1995 als pocs mesos d’arribar Eduardo Zaplana a la presidència de la Generalitat valenciana, quan va retirar la homologació dels títols de coneixement de català expedits al principat de Catalunya i a les Illes Balears i Pitiüses, i continuat el curs 2001-2002 amb la invalidació dels títols de Filologia Catalana expedits per les universitats valencianes per a poder fer classes de valencià.

3. Dins d’aquesta dinàmica, la creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o les recents declaracions del conseller de Cultura, Esteban González Pons, sobre la implantació d’un decàleg per a la promoció del valencià a l’administració, no són més que brindis a l’aire carents de contingut que només persegueixen la desmobilització ciutadana en la lluita per la normalització del català.

4. L’objectiu final de totes aquestes polítiques no és únicament trencar la unitat de la llengua catalana sinó, en última instància, fer-la desaparèixer de les terres que més ferotgement han patit la repressió, genocidi i colonització culturals impulsats pels governs espanyols des de fa 300 anys, el País Valencià, i substituir-la pel castellà.

5. Des d’Endavant (OSAN) volem encoratjar les entitats i col·lectius, els sindicats de classe i les individualitats conscients, a respondre amb fermesa a aquesta nova agressió del Ministerio de Cultura espanyol, amb la complaença de la Generalitat valenciana, contra el català i la seua dignificació i ús social.

Endavant (OSAN)
València - Països Catalans
6 de desembre de 2003

Comentaris

Re: Cal respondre amb fermesa aquest nou atac contra el català - Endavant (OSAN)
17 des 2003
jo crec que tenen raó, de separar la llengua valenciana del Català, ja que el valencià es 1 dialecte del català, el qe jo no crec qe sigui correcte es qe invalidin les titulacions universitaries, hem de distingir entre llengua i dialecte, el valencià és 1 dialecte, el Català és 1 llengua, és extrany qe hi hagin valencians qe identifiquin el seu dialecte amb la nostre llengua...
Re: Cal respondre amb fermesa aquest nou atac contra el català - Endavant (OSAN)
17 des 2003
freedom el teu comentari és d'un patetisme galopant. A primera vista no és fàcil saber si ho dius per ignorància o per intoxicar.

Per si no ho sabies, tu també parles (no goso dir penses) en un dialecte de la llengua catalana: el català central. De fet ningú parla una llengua en abstracte; tothom parla dialectes de les llengües...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more