Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
14 mil mestres valencians al Principat i les Illes
15 des 2003
14.000 mestres valencians fan classe al Principat i les Illes

Fins i tot es donen casos com el de l'Escola d'Idiomes d'Eivissa on tots els professors de català són valencians.

Aquest fet i molts d'altres demostren l'absurditat de les polítiques secessionistes del govern central per atacar el català.
Un informe del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià afirma que al Principat i les Illes hi ha 14.000 professors valencians que fan classes en llengua catalana o de llengua catalana. Segons l'STE aquest fet impugna les polítiques secessionistes del govern central. Fins i tot es donen casos com el de l'Escola d'Idiomes d'Eivissa on tots els professors de català són valencians.

En el cas del Principat el vint per cent dels mestres de primària i secundària són valencians, segons aquest informe i a les Illes la xifra és molt superior i s'acosta al cinquanta per cent del total. En tots dos casos els mestres han de demostrar els seus coneixements de català per poder aconseguir una plaça de treball.

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament forma part de la Intersindical Valenciana, una organització que aplega tres sindicats dels àmbits de l'ensenyament, la sanitat i l'administració pública.
Mira també:
http://www.intersindical.org/
Sindicat