Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Hamas denuncia el Document de Ginebra
15 des 2003
Podeu trobar un bon recull d'informacio sobre els Acords a www.hamasonline.com i tambe a http://www.alaqsaintifada.org/geneva/index.html
HAMAS DENUNCIA EL "DOCUMENT DE GINEBRA"
Gaza, 1 de Desembre del 2003
www.hamasonline.com

El Moviment de la Resistencia Islamica, Hamas, avui ha emes un comunicat, copia de la qual ha rebut el PIC, denunciant l'enomenat "Document de Ginebra" i reclamant una reaccio ferma per part de l' Autoritat Palestina contra els seus signataris.

El comunicat de Hamas considera que no ha estat una coincidencia fortuita el fet que el Sionisme hagi triat Suissa per signar l'acord i recorda que en aquest mateix pais va tenir lloc la primera Conferencia Internacional Sionista ara fa cent anys, amb la qual es va proclamar la voluntat d'establir una llar nacional pels jueus en la terra santa de Palestina.

A mes a mes, el comunicat acusa els Sionistes d'haver triat Suisa, per aixi poder fer palesa la liquidacio de la causa palestina, aprofitant-se de la soletat amb la que es troba l'ANP i de la debilitat de l'Ummah arab i musulmana, com a resultat de l'ajuda incondicional Nord-americana a l'entitat Sionista.

El Moviment de Hamas ha dit que despres de deu anys d'escasses conquestes, l' ANP hauria d' haver apres la lliso d' Oslo abans de de permetre a un seguit dels seus oficials, signar un nou acord politic de naturalesa similar.

"El document es una nova promesa de capitulacio, un gran pecat que ni el poble palesti, ni el conjunt dels pobles arabs i musulmans podran acceptar sota cap circumstancia". El comunicat prossegueix l'analisi detalladament, i cita el fet que el Document de Ginebra rescindeix el dret al retorn de milions de refugiats palestins i converteix el "promes" Estat Palesti en un protectorat desamperat.

Hamas considera que un estat sense el control de l' espai aeri ni les conexions terrestres, que les tropes sionistes s'han adjudicat esgrimint el pretexte de la seguretat, vol dir, en realitat vol dir un estat amb la sobirania retellada, desmembrat pel racisme, i segregat per valles i colonies.

A mes a mes Hamas carrega contra els signataris acusant el Document de renunciar a Jerusalem com a capital de l'Estat promes, malgrat s'hi pugui fer una referencia enganyosa a la capitalitat de Jerusalem Est.

Hamas declara un rebuig absolut envers el document, i demana a l'ANP i al seu lider un posicionament franc i clar respecte aquest document.

El Moviment fa una crida urgent a totes les forces i faccions palestines, arabs i musulmanes per rebutjar i condemnar el document, i per construir una opinio publica capas d'abortar aquest document i altres acords que trepitgin els drets dels palestins.

El Moviment acava el comunicat, reafirmant el dret a la resistencia i la capacitat estrategica d'aquesta opcio
en el combat contra la ocupacio, i en defensa de les terres, l'honor, els llocs sagrats i el poble.
Sindicato Sindicat