Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
Manifest d'Abrera
15 des 2003
Contra el quart cinturó
MANIFEST D'ABRERA

Les entitats i organitzacions polítiques, veïnals, ecologistes, culturals i sindicals que formem part de la Campanya Contra el Quart Cinturó hem convocat aquesta manifestació a Abrera per dir un cop més No al Quart Cinturó.

- Diem NO al quart cinturó perquè és un projecte que forma part d'un model urbanístic caduc, basat en les grans infraestructures, que no està pensat a l'escala de les persones sinó dels vehicles i que pretén colonitzar els espais agrícoles i naturals de les nostres comarques.

- Diem NO al quart cinturó perquè hipotecaria el futur de les nostres planes i fragmentaria irreversiblement el territori, perquè és un projecte totalment incompatible amb la conservació d'espais de gran valor natural i paisatgístic del Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès.

- Diem NO al quart cinturó perquè defensem que cal optimitzar la xarxa viària ja existent, millorant els accessos i enllaços de les vies ràpides, dedicant recursos al manteniment de les carreteres secundàries, eliminant els peatges.

- Diem NO al quart cinturó perquè volem dir ben clar prou agressions al territori.

Per tot això, avui, des d'Abrera:

- Reclamem un debat ciutadà ampli amb implicació de tots els sectors socials, que garanteixi l'aplicació de mecanismes de participació ciutadana, per reflexionar profundament sobre el model de mobilitat de Catalunya i avançar cap a una nova gestió del territori, que prioritzi criteris com ara la qualitat de vida i el respecte pel patrimoni natural i cultural.

- Demanem al nou govern de la Generalitat de Catalunya que es comprometi a aconseguir la retirada definitiva del Quart Cinturó, en tots els seus trams, i que estudiï solucions alternatives a les problemàtiques de mobilitat que siguin ambientalment sostenibles, econòmicament racionals i que apostin pel ferrocarril com a mitjà de transport de futur.

Fa onze anys que diem NO al Quart Cinturó i cada dia som més les organitzacions del Vallès, del Baix Llobregat, del Penedès¦ que ens apleguem per dir-ho cada cop més fort. Ni un pam del Quart Cinturó. Ni l'han fet ni el faran!!!

Abrera, Baix Llobregat, 14 de desembre de 2003
Sindicato Sindicat