Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
seguim a cal suís... y lo que nos queda!!
14 des 2003
hola gent, seguim a cal suís, resistint a les teranyines de la passivitat. construint aquest espai amb molta il·lusió, projectant somnis i desitjos de llibertat mentre el poder dels negocis no sap on amagar-se de tanta vergonya que deuen estar passant
frente al espejo, una es tan valiente como el enemigo al que decidió combatir, y es tan valiente como el miedo al que se enfrenta. nuestra energía es proporcional a la pasividad y la indiferencia de la desidia cotidiana

Com ja sabeu un nombrós grup de veïns i veïnes dâEsplugues estem gestionant la finca de Cal Suís per convertir-la en un espai obert a persones, col·lectius i entitats del poble.
Les últimes novetats venen pels tortuosos camins de la (in)justicia, ja que lâajuntament ha decidit interposar una denúncia per via penal a qui anomenen âocupantsâ? de la casa. Aquesta posició de força que ha pres el consistori la van justificar la te-miente dâalcalde Pilar Díaz i el regidor de barri Cesar Romero com una mesura de seguretat per si algú ensopegava i queia rodolant per les escales. El que no van explicar és que el delicte dâusurpació, tipificat al codi penal, pot implicar de 3 a 6 mesos de presó. En resposta a aquest moviment dels governants es van presentar a jutjats més de 150 autoinculpacions (i les que van arribant) en que les persones signants reconeixien ser part dels âocupantsâ?.

Després de totes aquestes trifulques lâajuntament ha demanat que sâarxivi la causa i ara ha posat a treballar al seu tot poderós equip jurídic per interposar una demanda per via civil, que si bé no implica possibles penes de presó podria donar lloc a un desallotjament més immediat. Pel que podem veure segueixen apostant per solucions no massa dialogants que es dirigeixen en última instància a lâús de la força.

Informacions oficioses diuen que lâajuntament vol consultar a la resta de grups polítics sobre el futur de Cal Suís, menystenint per tant a lâassemblea que és lâorgan a través del qual sâestà organitzant lâús i la lliure participació en aquest espai.

Com ja sabeu des de lâassemblea estem oberts al diàleg amb el govern municipal però exigim, i així ho hem fet constar a través dâuna instància, que es retiri tot tipus de denúncia o demanda, ja que cal un ambient de distensió i no agressió per a arribar a una possible entesa.

SALUTACIONS A TOTS I TOTES I US SEGUIM CONVIDANT A UNIR-VOS EN LA CONSTRUCCIÃ DE CAL SUÃ?S
******************************************

tothom al ple de lâajuntament el proper dijous 17 de desembre a les 19:30h a fer sentir la nostra veu. Cal Suís ja és del poble!!!!!!

*********************************************
A lâúltim Pont del mes de novembre trobàvem a les pàgines centrals una nota dient que els serveis tècnics de lâajuntament estan elaborant el projecte per reformar els jardins de Cal Suís i convertir-los en una nova zona verda dâEsplugues. Deixant de banda si El Pont hauria dâhaver informat de lâocupació de Cal Suís o no, volem apuntar algunes coses. Primer de tot: aquest espai ja és una zona verda des de 1976.

A la nota es deia que en total són 2.400 metres quadrats que seran enjardinats, amb la plantació de gespa, matolls i arbres i quedaran oberts a la població. Sembla que els serveis tècnics de lâajuntament no sâhan fixat que tot lâespai que envolta lâedifici és un bosc amb arbres i plantes de tot tipus amb animalets corretejant. Lâajuntament vol imposar allà el seu model de zona verda: quilos de ciment i gespa que no es pot trepitjar, tala dâarbres centenaris i tota la vida que hi ha en un bosc, passarel·les, llums i bancs de disseny i aspersors que mai funcionen. La imatge verda per sobre del medi ambient i a sobre tenen la cara de dir que serà una altra gran porta dâentrada al parc de Finestrelles (??). El projecte també preveu que els carrers del voltant passin a ser zona de vianants.

El que no diuen és que tota aquesta destrossa del bosc ens costa a tothom 300.500 euros, a primera vista tot un disbarat. Des de lâassemblea de Cal Suís comencem a tenir projectes alternatius: conservació dâarbres i plantes i per tant de la vida dâanimals com els esquirols, neteja i manteniment de lâespai de forma no agressiva i horts cuidats per tothom i abonats amb els residus orgànics que genera la casa.

Per tot això no necessitem tants diners. No volem fer de Cal Suís una imatge sino una realitat. Aquests diners són excessius pel manteniment de lâespai, un dels arguments de lâajuntament per cedir la finca a lâHospital Sant joan de Déu.

Una repassada a algunes partides concretes dels pressupostos municipals per lâany 2004 ens donen pistes de la política de lâajuntament.

Vestuari 70.555 euros = 11.712.130 pessetes
Telèfon 108.000 euros = 17.928.000 pessetes
Inst. enllumenat nadal 92.468 E = 15.349.688 ptes
lots de nadal 15.939 = 2.645.874 ptes
Combustible policia local 12.900 E = 2.141.400 pts
publicacions municipals 130.000 E = 21.580.000 ptes

conservació de mercats munic. 18.500 euros= 3.071.000 ptes
suport a lâhabitatge de lloguer per a joves 61.905 euros= 10.276.230 ptes
beques menjador 72.121 euros= 11.972.086 ptes
atenció a dones maltractades 14.864 euros= 2.467.424 ptes
transport escolar 3.579 euros = 594.114 ptes


I de lâhospital, què? La resposta de lâHospital Sant Joan de Déu a lâassemblea de Cal Suís és que la seva actitud respecte a la cessió de la finca no és bel·ligerant. Evidentment estan dâacord en que seâls cedeixi lâespai però en cas contrari el seu projecte no es veuria perjudicat.

El fet de que disposin dâuns terrenys de la seva propietat al carrer Santa Rosa nº38 i no vulguin utilitzar-lo per a la construcció del famós centre sociosanitari és estrany. El gerent de lâhospital diu que aquell espai ja és seu i que hi ha altres usos previstos. Aquest ús no és altre que la construcció dâun edifici per viure els religiosos (homes) ara que arribarà un grup de religioses (dones) a lâhospital i no poden compartir els mateixos espais.

Lâhospital vol amagar la seva particular visió de la sexualitat humana defensant per la via sensible i emocional la necessitat dâun nou servei per a nenes i nens amb trastorns mentals i transmetre el missatge de que Cal Suís és necessari. El que no fan és mencionar que en els terrenys de la seva propietat podran construir més metres i també tenen un bosquet.

Tothom està dâacord en que un centre de psiquiatria infantil és un servei necessari per tothom… en el fet que aquest sigui gestionat per una entitat privada ja és més discutible... però que prioritzin la seva moral religiosa per sobre dels interessos dâuns nens amb problemes és vergonyós.


activitats a cal suís al desembre


diumenge 14:
taller de malabars de foc. 17h

dilluns 15:
reunió grup cap dâany. 20:30h
reunió No al pla Caufec. 20:30h

dimarts 16:
reunió grup projecte. 20:30h
taller de capoeira. 20:30h.

dijous 17:
taller de manualitats. 18:30-20h
assemblea general. 21h.

31 desembre:
festa de cap dâany a cal suís
(porta la teva proposta de cartell)

4 gener:
xerrada-debat sobre ocupacions veïnals d'altres temps


el divendres vam veure la pel·licula âel odioâ i ahir dissabte començàvem a preparar el terreny per lâhort.


aula dâestudi permanent i espais dâassaig per teatre, música, dansa i més, sales de reunions per col·lectius i entitats, ludoteca i biblioteca en construcció i tot el que vulguis...

pots aportar el que puguis per a la cuina i pels diferents espais

i tot el que vulguis


tothom al ple de lâajuntament el proper dijous 17 de desembre a les 19:30h a fer sentir la nostra veu. Cal Suís ja és del poble!!!!!!

seguiremos informando... calsuis ARROBA wanadoo.es
barri de finestrelles, esplugues de llobregat, 12 desembre 2003

Comentaris

Re: seguim a cal suís... y lo que nos queda!!
15 des 2003
Felicitats,companys. Això d'Esplugues és un escàndol (com a tot arreu, per altra banda).Es molt recomanable la relectura i la difusió dels presupostos municipals. Quin morro!
Sindicato Sindicat