Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Saddam ha estat capturat a Tikrit
14 des 2003
El dirigent kurd Talabani també afirma que ha estat detingut l'exdictador.
Washington / Teheran. -- Fonts oficials dels EUA, citades per la cadena de televisió CNN, han afirmat aquest matí que l'exdictador iraquià Saddam Hussein ha estat capturat a Tikrit. L'agència oficial iranià Irna també ha afirmat aquesta notícia basant-se en fonts pròximes al dirigent kurd Jalal Talabani.

El rumor de la captura o la mort de Saddam Hussein a prop de la seva localitat natal ha desencadenat els rumors, i a la ciutat iraquiana de Kirkuk, al nord, centenars de persones, la majoria kurds, s'han llançat als carrers per celebrar la notícia amb trets a l'aire.

Segona dona de Saddam

L'expresident de l'Iraq Saddam Hussein, per qui els Estats Units ofereixen 25 milions de dòlars, truca cada setmana a la seva segona dona, Samira Xahbandar, i al seu únic fill baró supervivent, afirma avui The Sunday Times.

En una entrevista amb aquest diari britànic des del Líban, on ara resideix, Samira relata que el seu marit li va donar cinc milions de dòlars en metàl·lic, deu quilos de barres d'or i passaports falsos quan ella i el seu fill Ali, de 21 anys, van fugir de Bagdad.

La segona dona de Saddam, considerada la més pròxima a l'exdictador de les seves quatre dones, ha explicat que va abandonar l'Iraq a través de la frontera siriana, poc després de la caiguda de Bagdad, el 9 d'abril passat.

Ara resideix al Líban, a l'espera de traslladar-se el mes que ve a París, ja que, segons afirma, ja ha rebut l'autorització per part del Govern francès per fer-ho.

Aquesta dona rossa, de qui el diari publica avui la primera fotografia de què es disposa d'ella, ha assegurat que segueix en estret contacte amb Saddam, qui li truca o escriu una carta almenys un cop a la setmana.

"Si no pot dir alguna cosa concreta per telèfon, sé que rebré una carta al cap de dos o tres dies on em donarà una explicació", ha dit la dona de Saddam.

"Va ser un bon marit" i "li encantava comprar-me joies", ha dit Samira, que no creu que Saddam sigui capturat tot i l'elevada recompensa que ofereix Washington.

El seu fill Ali, l'únic descendent baró del dictador que segueix viu, té un passaport fals amb el nom de Hassan i va rebre l'encàrrec de Saddam de cuidar la seva mare, segons ha comentat Samira a l'entrevista.

Els altres dos fills de Saddam, Udai i Qussai, van morir en un atac nord-americà a Mossul i es creu que la seva mare, Sajida, viu a Síria.

Samira Xahbandar ha manifestat que l'exdictador iraquià atribueix el seu enderrocament a la traïció dels seus assessors més pròxims.

El dia que va caure Bagdad "va arribar molt trist i deprimit, em va portar a una habitació pròxima i va plorar. Sabia que havia estat traït", ha assegurat la seva dona.

Comentaris

Re: Saddam ha estat capturat a Tikrit
14 des 2003
igual tot és un truc, ho sento, però a aquestes hores ja no hem passo res d'aquesta gent.
EL PAVO ERA DE PLASTICO
14 des 2003
NO ME CREO UNA MIERDA.... Sadam hussein fue capturado desde el momento que entraron en Bagdad y lo tenian en un zulo guardadito hasta que ya no han podido ocultarlo mas.. Demasiados muertos yankies (of course, los irakies les importan tres carajos) y unas elecciones que ganar.
A Sadam que le zurzan puesto que no era mas que un cabron con poder, pero los yankies me dan mas miedo. esto me suena a CIA y Mossad juntos, a ver cuanto tarda en salir Bin Laden y otros como el.
Lo peor es que ahora los ppepperos salen en los medios como si "la captura" fuera obra de ellos y de sus espias (los que quedan claro) ademas de la maravillos accion humanitaria (jua, jua ) de los invasores..

RESISTENCIA IRAQUI NO ES TERRORISMO.

Ah y por cierto LOS REYES MAGOS son los padres! Rasta luego.
Muerte a los putos yankees!
14 des 2003
que se jodan los yankees, los españolitos, los criminales carabinieri y sus respectivas putísimas madres!
SOLIDARITAT SADDAM HUSSEIN
14 des 2003
LLIBERTAT PER A SADDAM, NO A LA INVASIÓ, NO A LES TORTURES!!
Re: Saddam ha estat capturat a Tikrit
14 des 2003
desarmado y cautivo el generalisimo de todas las guerrillas iraquis, los moros se nos convertiran a la democracia de mercado..., por obra y gracia de nuestro ministro trillo, nuestra cabra blanquita y nuestros legionarios matamoros...

bixca la llibertat!!
Re: Saddam ha estat capturat a Tikrit
14 des 2003
Mort a Sadam, a "llibertat" i a George Bush.
Sindicato Sindicat