Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Què passa a la UAB?
12 des 2003
A veure, obro aquest tòpic per fer una refleió sobre la UAB. Porto 4 anys estudiant-hi i militant, i cada cop veig una autònoma més ferida de mort.
La UAB, segons tenia entès i com he pogut comprovar, ha estat sempre una de les Universitats més rebels dels Països Catalans. Hi han confluït moltes lluites i hi ha hagut dies "gloriosos" com quan vení la Hebe de Bonafini, les múltiples xerrades de tot tipus de lluites socials, quan se li han fet rebudes amistoses als politicastres, mobilitzacions de tot tipus, etc.
Ara bé, els darrers anys no se que ha passat però això s'està convertint en un campus yankee llardós.
Excepte les honroses excepcions de facultats com Lletres i Polítiques, moltes de les altres facultats han estat envaïdes de "nacional-españolitos" camuflats. Ara es començen a veure xandalls d'Espanya, enganxines de Memocracia Nacional arreu i se sen molta més gent xerrant en espanyol que en català pels passadissos. Va més gent a veure com parlen el Antonio Franco-director del Periódico- o David Madí-corrupte cap de campanya de CiU- que ha batallar pq retirin els expedients a companys/es enmarronats per la cara bonita del rectorat. Els i les estudiants s'indignen quan s'inutilitzen els caixers o es boicotejen les màkines de Coca-cola. Té més èxit qualsevol cartell d'una festa universitària que un cartell de qualsevol reivindicació.
La xerrada de l'altre dia ja va ser el súmmum.
Determinada gent de Periodisme no sé amb què pensa. Primer conviden al Franco com a garant de la transparència informativa en les jornades de lluita contra la guerra (????) i després organitzen una conferència amb representats "distingits" dels partits al parlament. Lamentable. No se quin és l'esperit crític que us inculquen, futurs periodistes, (em sembla que cap) per convidar aquesta brossa a la Universitat pública.
Recolzo totalment el boicot que es va organitzar de manera espontània per fer fora aquests gossos. Ja sabem de quin peu calçen i sempre venen a fer el mateix, a intentar xupar vots mentre per l'esquena ens privatitzen la UAB poc a poc. El més trist d'això és que aquesta actitut "demócrata-guay" és generalitzada en la majoria de facultats.
Espero que no tornin més i, si tornen se'ls faci una i mil rebudes més com aquestes.
També espero que el panorama canviï, el deure és només nostre.
Salut als i les que lluiten!
Autònoma en peu de guerra!

Comentaris

Re: Què passa a la UAB?
12 des 2003
Company autònom, com a antic assembleari de lletres, considero que el que està succeint a l'UAB és un pas en la mcdonalització generalitzada a la societat. Crec que aquests és un procès visible fa molts anys a la universitat i els inicis dels quals jo els relaciono amb la del·legació de la lluita universitària a unes eleccions o sindicats d'estudiants, abandonant l'antic esperit assembleari.

Per començar considero molt necessari el fet de realitzar assemblees d'estudiants, i per desgràcia en l'única on ens manté encara la representativitat dels estudiants és a la facultat de lletres. Encara recordo que a primer de carrera els mateixos professors et convidaven a anar a les assemblees, algunes de les quals, segons la cojuntura eren nombrosíssimes i per tant inoperatives, però possitives en el sentit socialitzador i crític de l'estudiantat. En moltes facultats aquest paper el gestionen sindicats de dubtosa calanya amb elements carregats d'afany de protagonisme i inèrcia a trepar cap a algun partidet polític.

El meu darrer any a l'UAB vaig poder viure els fets asnarians en pròpia carn, l'alegria de declarar a aquest personatge i a la Nazional persones non-grates, la lluita contra la privatització, Solà i companyia signant un manifest bastant radical pressionats pels estudiants que vigilaven...en definitiva es mantenia un brogir que avui dia desconec com està, però pel que expliques va cap a on va.

L'única esperança és continuar lluitant per estendre el missatge a tota la universitat. La tendència general va cap a la del·legació absoluta de funcions als governants, es diguin alcaldes, presidents, rectors, degans...i a sobre, aquests realitzen una política de disseny enganyosa i manipuladora que sembla que es supercompromesa i solidaria, i no deixa de ser la mateixa merda però canviant-li l'embolcall. Cada cop és més difícil lluitar contra el pensament únic i el seu allau desinformador però hem d'insistir com tanmts i tantes hem fet des de fa dècades a l'autònoma.

Una abraçada.
Re: Què passa a la UAB?
12 des 2003
La veritat es que concretament la Facultat de Comunicació sempre ha sigut així. Que l'any passat els nouvinguts a l'assemblea obliguessin als assamblearis de tota la vida fer un dia de referendum amb urnes escrutinis i tot el percal per decidir si es feia vaga per la guerra d'iraq.... bastant penòs...
Pero bueno, no creieu q altres Facultats estàn millor. Jo soc de Filosofia i Lletres i estic fart de veure q a les assemblees sempre som els mateixos i fart de muntar xerrades i debats perque no vingui ningú.
Un exemple: de la Facultat de Filosofia i LLetres van viatjar 300 estudiants cap al Fòrum Social de París. Vam fer dos xerrades una setmana abans de marxar per parlar del contingut temàtic del fòrum i l'assistencia es podia contar amb els dits de la mà. Per lo que suposo q com el contingut del fòrum donava igual, els estudiants van marxar a fer-se fotos amb la Torre Eiffel...
Avui l'UAB fa pena...
Re: Què passa a la UAB?
12 des 2003
tot plegat es tristissim, la universitat s'estaà convertint en allò que ells volen...ens estàn guanyant la guerra en el sektor on se suposa, s'han de forjar les ments critikes i hereves de la revolta.
Noves lleis desedukatives ke deformen els individus tot creant animes robotikes i grises k mouen el sistema...ens imposen llengües i ningu s'ofèn?¿ al kap i a la fi molts estuddiants lunik k volen es un kurro millor ke les maleides etts, i es obvi k davant akestes demandes ledukacio es va especifkant per fer front a la competencia kada kop mes ferotge i global.
amb akest panorama costa la "idea zabaldu", ja no hi ha eedukacio, hi ha formació especifika i tot el k es koneixemnt , cultura, i fomentar la critica no te kabuda i a mes molesta...
cadaa dia ke passa es un dia k fem tard, rekordem k la uab es una excepcio, una excepcio kada volta menys excepcional...la revolucio es imminent i en tots els ambits...comunisme o caos!!!!
Re: Què passa a la UAB?
12 des 2003
doncs això, visca les Ks i les teràpies de grup
que guay que sóc de l'autònoma
Sindicat