Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Sincronia Ajuntament-Grup Núñez i Navarro
11 des 2003
SOBRE L’ENDERROC AL C. REC COMTAL
Rec-Comtal.jpg
LâENDERROC AL C. REC COMTAL

El vespre dâahir ens vam reunir varis representants de diferents entitats veïnals del Casc Antic en relació a lâenderroc de lâeconomat militar i la finca 17 de Rec Comtal.

Antecedents:

En el programa electoral del 1999, el Sr. Clos promet cessió de sol per a vivenda pública a lâeconomat militar.


La realitat:

Lâeconomat és comprat per una empresa immobiliaria del grup Núñez i Navarro. Immediatament, aquesta empresa compra els pisos de la finca del nº 17 fora del preu de mercat, pressionant-los amb lâargument de ruina de la finca. (Tenim documentació de com sâha fabricat la declaració de ruina).

Habitada per gent del barri de sempre, un dels últims en caure en lâassetjament és una familia que ara va i ve cada dia des de Mataró per seguir atenen la verduleria que tenen de tota la vida a St. Pere més Baix.


Sincronia Ajuntament-Grup Núñez i Navarro:

El dia 9, abans dâahir, deixa la finca la darrera propietaria que ha cedit a les pressions de lâimmobiliaria.

El dia 10, a primera hora, comença lâenderroc de lâeconomat.

Al mateix temps, un nombrós contingent de UPA (geos de la guardia urbana) desallotjen a un col.lectiu que habia ocupat lâimmoble unes setmanes abans. Un dels seus objectius era denunciar lâassetjament immobiliari privat i la manca de vivenda social.

Els UPA, encaputxats, es neguen a mostrar lâordre de desallotjament als ocupants, els fan fora, els hi incauten part de les pertenencies i no els deixen retirar les que queden a dins.

Immediatament, mentre segueix lâenderroc de lâeconomat, uns vint operaris entren al nº 17 i, sota la protecció dels UPA, inicien lâenderrocament de lâinterior de la finca. Bicicletes i altres pertenencies dels ocupants queden sepultades sota les runes de lâenderroc.

Passades lâuna del migdia, es retira lâUPA. El seu cap encaixa la ma a lâencarregat de lâenderroc. Suposem que es felicitavem de haver-ho fet âBâ?.

El Servei Municipal de Patrimoni visita lâobra i considera que una façana del segle XVIII i uns arcs al seu interior poden ser enderrocats.


Denunciem:

-LâAjuntament no solament no ha fet vivenda social al solar de lâeconomat, sino que no ha aplicat cap normativa per evitar lâassetjament que els veïns/es del nº 17 han patit del dèspota i especulador poder dâuna immobiliaria. En canvi ha posat al servei dâaquesta immobiliaria una incomprensible rapidesa burocràtica. âCada vegada més, lâUPA té comportaments il.legals: no mostrar ordre judicial de desallotjament, permetre deliberadament que seâls fes malbé pertenencies als ocupants...

-Lâenderroc sâestà fent sense complir la normativa. Una vegada més, els veïns hem hagut de patir un fort núvol de polseguera.

-De nou lâafany de negoci dâun privat pot fer desapareixer un edifici del segle XVIII del centre històric de Barcelona per manca de protecció dâun patrimoni que és de tota la ciutat.


DEMANEM que lâAjuntament prengui les mesures necesaries perque no es repeteixin fets similars. Que IMMEDIATAMENT es posi fi a lâenderroc de la finca nº 17 de Rec Comtal i que sâarribi a un acord per preservar la seva façana i els demés elements dâinterés patrimonial.


COMUNICAT DE LES ENTITATS
Veïns en Defensa de la Barcelona Vella, AAVV. Casc Antic, Fòrum Veinal de La Ribera, Col.lectiu dâExpropiats del Forat de la Vergonya, RAI, SOS Monuments

Comentaris

Re: Sincronia Ajuntament-Grup Núñez i Navarro
12 des 2003
Aquesta és l'esquerra de progrés que tenim a l'ajuntament de barcelona, i és l'esquerra de progrés que tindrem al govern català.

que no ens passi res
Sindicat Terrassa