Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
500 persones es manifesten en defensa de Les Naus als carrers de Gràcia
10 des 2003
Liberinfo.- Unes cinc-centes persones s'han manifestat aquest vespre-nit pels carrers del districte de Gràcia com a forma de protesta pel desallotjament del centre social Les Naus. L'acte s'ha iniciat amb una cassolada a la plaça Rius i Taulet davant de la seu del districte
Durant la cassolada s'ha llegit un comunicat on es feia un repàs al que ha significat Les Naus com a centre cultural de Gràcia durant la seva dècada d'història, i s'ha denunciat l'actitud del regidor Ricard Martínez de Gràcia (ERC) que ha acabat per no moure un dit en defensa de Les Naus, ni tan sols amb una declaració pública.

La manifestació ha transcorregut enmig de crits i d'una forma xiulada pels carrers Gran de Gràcia, Torrent de l'Olla, Travessera de Gràcia, Pi i Maragall i Alegre de Dalt, on ha finalitzat a les portes del centre social desallotjat aquest matí, diverses persones han colpejat les persianes de l'edifici clausurat com a mostra simbòlica de la ràbia continguda que es respirava a la marxa. Ha estat desconvocada a les 22:30h.

Comentaris

no exagerem
10 des 2003
Ei gent, la cosa estava animada i guapa pero no exagerem pq si no perdem la credibilitat...erem entre 150 i 200.
I recordeu farsants d'ERC i altres falsos progres, serem la vostra ombra per desenmascarar-vos arreu on poguem!
kakatua
10 des 2003
me cago en TODOS tus muertos chivatos
Re: 500 persones es manifesten en defensa de Les Naus als carrers de Gràcia
10 des 2003
9 anys es manifesten en defensa de les naus.
i Feb 15 solo 800.000
mentira i mentira....
Re: 500 persones es manifesten en defensa de Les Naus als carrers de Gràcia
11 des 2003
eramos no más de 200 personas, recorrimos maratonianamente todo el barrio de gracia, haciendo algunas pintadas, tirando algunos huevos, siempre seguidos de cerca por la viaja guardia de la policia secreta (el Melenas).
Al llegar a les Naus se golpeó en la puerta, no simbolicamente, sino con afan de entrar, pero ya se sabe, no van a darnos la yabe y con una balla metalica no entramos ni de coña, asi que decidimos desconvocar la marcha un poco acojonadit@s por la presencia policial. sin más, nueve años de las naus me quedaron en mal sabor de boca, tan pocas y mal organizadas...
en fin, que se le va hacer, nos comen y nos dejaremos comer?
OKUPEMOS Y RESISTAMOS!!!
Re: 500 persones es manifesten en defensa de Les Naus als carrers de Gràcia
11 des 2003
Cal reinventar mètodes per aturar els desallotjaments que es puguin estendre efectivament durant un temps indefinit, és a dir, m'explico. L'aturada del desallotjament de Les Naus va ser possible gràcies a una festa al carrer que es va muntar el dia de la data de desallotjament. Això els jutges, regidors, policies i especuladors varis ho saben, per tant, deixen que aquell dia es faci la festa i s'esperen a qualsevol altre dia que no hi hagi ningú.

Ho dic perque és la dinàmica que s'està donant en moltes dates de desallotjament, si aquell dia hi ha resposta al carrer marxen i s'esperen un altre dia sense cap mena d'opossició. Com hauriem de fer-ho per mantenir la pressió constant a partir del dia que ens donen una data? És la pregunta del milió que molts intenten endevinar i que hauria de tractar-se a les assemblees perque comencin a sortir iniciatives que mantinguin una pressió constant que els impedeixi desallotjar.

Està clar que no es poden mantenir centenars de persones perennement tots els dies, però segur que hi ha alguna manera.

Les Naus no oblidem, un altre okupació i que les naus segueixin navegant.
Re: 800.000 persones es manifesten per la Pau als carrers de BCN Feb 15 2003
11 des 2003
erem 800.000
Re: 500 persones es manifesten en defensa de Les Naus als carrers de Gràcia
11 des 2003
no podem mantenir 20, ni 50, ni 100 ni 200 persones pendents d' un desallotjament... potser no. Però podem comptar amb aquestes 21, 50, 100 o 200 persones en el moment del desallotjament? Si responem això potser tenim la solució per aturar un desallotjament. Quan venen 20 policies, 200 persones organitzades disposades a respondre i evitar el desallotjament, creus que no ho paren? si venen 100 policies... pues lo mismo.
Cap desallotjament sense resposta no és només una frase ni una consigna, és una veritat com una casa, els desallotjaments s' aturen al carrer!!!
Re: 500 persones es manifesten en defensa de Les Naus als carrers de Gràcia
12 des 2003
Si que ho aturen, i proves no ens manquen, el problema continua sent poder avisar a tota aquesta gent just en el moment previ a un desallotjament i que corrin cap allà. Més tenint en compte els dies i horaris en que ho fan quan tothom està currant. En el cas de l'altre dia a Les Naus, la gent va anar arribant però un cop ja havien entrat, quedant-se al carrer i pressionant simbòlicament però no efectivament.

El que vull plantejar són els mètodes que hauriem de tenir per enterant-se unes hores abans, no se si a través d'advocats, d'algú que treballi als jutjats i faciliti l'informació, la veritat no ho se, però des del dia que diuen desallotjar fins que desallotjen no és pot mantenir una pressió constantment al carrer, i potser tenim d'altres mètodes que encara no hem buscat. A més, com que solen desallotjar entre setmana i bastant d'hora, la majoria de gent està treballant i això la poli ho sap i per això actua aquell precís dia.

No ho se, però ara venen més intents de desallotjar: Hamsa, Ateneu Cornellà, Calma, Kasa Muntanya...hauriem de parlar-ho a les nostres assemblees perque un a un podem anar caient.

PD: No erem 500, crec que més o menys erem uns doscents com ja s'ha apuntat.
Sindicato Sindicat