Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Crida planetaria a la participació contra el vial Cabanes-Marina d'or
07 des 2003
Company i/o companya,

L'assemblea en defensa del desert de les palmes va decidir ahir dissabte en el campament de Miravet encetar una campanya per intenet d'enviament d'e-mails de protesta per la construcció del vial i el dany que suposa al paratge natural del Desert de les Palmes, al sistema kàrstic de Miravet, a la Cova de l'Ullal i a la cara sud de la Ferradura.

L'enviament d'e-mails es fa des de la següent pàgina web:

http://noalvial.homelinux.net/index.html

Ara per ara l'estem pulint però cal començar ja, ara mateix, a enviar. Seria convenient en tan que el dimarts vinent poden haver novetats, i la pressió per totes bandes s'està fent fonamental, així que et convide a que difongues al màxim la direcció electrònica des de la que pots enviar els correus electrònics

Atentament i agraïts/des per la teva participació,
endvant amb les lluites
També pots trobar més info sobre el vial en IMC-bcn:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/62344/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/62236/index.php

I per si estàs molt perdut aquí tens un article:

El passat 13 dâOctubre la Conselleria dâInfrastructures va iniciar de nou la construcció del vial. Aquesta carretera es pot considerar estratègica en els plan de futur dels càcis locals (Fabra i companys) en tant que es pretèn convertir en lâeix de comunicació entre el imperi desarrollista de Jesus Ger (marina dâor) i els projectes fabraònics del president de la diputació.
A principis de desembre un gup dâentre 30 i 40 persones les hem aturat de nou. De fet, sâha convocat una concentració a la plaça de la pau per al dijous a les 19:00.
Però anem per parts...

1.- per què ens opossem.

Aquest vial afectarà al paratge natural del Desert de les Palmes, especialment a les prop de 70 coves com la de l'Ullal de Miravet de elevada riquesa faunística i hàbitat de la gamba de miravet âTyphlatya miravetensisâ?, crustaci únic en el món. A més el vial afecta a les nombroses vies pecuàries, a la conservació de nombroses aus salvatges, habitats naturals, etcètera.
En juliol del 2002 el Juzgat de 1ª Instància Número 6 de Castelló va concloure textualment: âla ejecución proyectada por los tramos actualmente objeto de la medida cautelar adoptada y que inciden tanto en la cova de Miravet como en el paraje natural del Desert, conllevará el elemento típico del grave riesgo perjudicial para el medio ambiente, cuya ausencia actual determina el sobreseimiento que se acuerda en esta resolución pero que, en aquel caso, originará la susceptibilidad de exigir el consecuente reproche penal a quienes aparezcan entonces como responsablesâ?.
Tot i això el projecte de construcció del vial acapararà en el 2004 el 10% de la inversió que asigna el Consell per a totes les carreteres del País Valencià. La Conselleria dâInfrastructures comptarà amb un pressupost de més de 13 milions dâeuros (08/11/03 Levante). Els polítics ja han annunciat que aquí no hi ha res ilâ¢legal, i que tot està correcte. Tanmateix lâauo judicial és prou explícit.


2- De la protesta, què?

Les màquines sâhan aturat després dâentrar més dâun quilòmetre dins del tram que el jutge consdiera delicte ecològic. La subcontrata de Necso està treballant els caps de setmana per accelerar lâobra.
Tanmateix la resistència s'ha fet sentir i ahir (primer dilluns de desembre) un grup d'unes 30 persones han pujat fins a la font de miravet per mostrar el seu rebuig. Tres persones s'han encadenat a la retroescavadora obligant a parar l'obra. Després un altre grup de gent han aturat un camió que estava treballant ja al bellmig d'un dels espais amb més valor de la plana.
Davant la passivitat d'una Guardia civil irreconeixible en el tracte amb els concentrats, però malgrat la ilâ¢legalitat de les obres, amb un pasotisme total davant dels responsables del delicte ecològic, la protesta va seguir fins a les 18:30 de la vesprada.
Avui dimarts ales 8:00 del matí un grup dâunes 20 persones han pujat fins a Miravet per tornar a aturar les màquines. Aquestes no sâhan ficat en marxa davant lâatenta mirada dâuna Guardia civil que avui âaixò si, sense premsa- han demanat la documentació als concentrats.
La protesta ha seguit fins a les 11:00 del matí, hora en que els treballadors han anunciat que sâemporten la retroescavadora al garatge. Fins al moment, i a la guait dâalguna novetat, és el que ha passat avui.
Els veïns de Miravet, colâ¢letius ecoloistes, antics membres de la coordinadora
I EL MÃS IMPORTANT: Sâha convocat una concentració a la plaça de la pau per al dijous a les 19:00.


3- Qui hi ha al darrere, qui es el beneficiat

No són pocs els que es refereixen al vial com a carretera Vall dâalba (aeroport) â Marina dâor. La situació geoestratègica del vial així ho requereix.
Qui trobem a la Vall dâalba? Lâalcalde del poble és alhora el vice-president de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, germà del Karino, el perruquer de lâHotel Glamour (i no és conya). Més conegut com el cabolo, o la ma dreta de Fabra, va aconseguir que lâaeroport es moguera de lloc per a ocupar-li unes finques de son pare i traure un bon grapat de milions. També ha aconseguit fer, amb els diners de tots i totes, obres tan útils com un passeig marítim en el secà. El futur aeroport està situat ben prop de lâinici de la carretera per cabanes.
Què trobem a Marina dâor? La carretera finalitza en el macro complexe turístic que darrerament ix a les propagandes televisives i a les tanques publicitàries peninsulars. Parlar de la carretera i de la destrucció de la terra a les nostres comarques obliga a parlar de lâempresa Loger S.A., de Jesús Ger, propietari del complexe Marina dâOr. Aquest empresari vingut a més, amic personal de Carlos Fabra, el qual es beneficia de nombrosos favors de lâadministració pública: regeneració de costes, instalâ¢lació de plantes de formigó sense llicència, crida a lâexèrcit per a que pose un pont nou quan una ploguda seân duu el pont ilâ¢legal dâaquesta urbanització, se li perdonen deutes sobre impostos municipals, es situa el parc temàtic Mundo Ilusion dins dels terrenys de Ger, etcètera. De fet, segons va publicar l'avanç "El grup Marina dâOr ha experimentat en els darrers anys un creiximent espectacular. De facturar 22 milions dâeuros en 1997, va passar a facturar-ne 68 en 1999 fins a arribar als 107 milions en 2001, situant-se com la tercera constructora valenciana per volum de negoci." Lâalbufera dâOrpesa no ha estat inclosa en el Catàleg de Zones Humides del País Valencià, per a facilitat la seua total desaparició, i que Marina dâOr estiga dâaquesta manera connectada luxosament amb el casc urbà.
Com a cap de premsa de Marina dâor està Juan Enrique Mas, exdirector del filofeixista Castelló Diario i actualment cap de premsa de lâalcalde castelló. Com a responsable de relacions de Marina dâOr està Merche Morales, companya sentimental de Jesús Monteninos, director de Mediterreneo i del lobby coaccionador de PECSA. Mediterraneo, sempre ha estat un pamflet de poder: primer era âdiario del movimentoâ? franquista, després va ser del PSOE, i ara és la veu de Fabra.Ger també viatja en el deliri golfístic de Carlos Fabra i pretén construir un camp de golf en Marina dâOr.

4- Qui construeix la carretera?

NECSO (grup Acciona), tristament coneguda per atemptas al medi ambient com el pantà dâItoiz, lâembassament de Rialp, i un llarg etcètera. Necso, junt a Rover Alcisa formen una UTE (Unió Temporal dâEmpreses), la qual es va adjudicar la construcció de la carretera. Rover Alcisa és coneguda per les reformes de la carretera Vinaros-Morella (N-232), la qual va estar nou mesos sense pagar a lâempresa subcontratada, fins al punt que els treballadors van aturar les obres, vans er agredits pels treballadors de lâempresa, i hagué de mediar lâajuntament de morella per a què pugueren menjar totrs els dies.
Necso també és coneguda per la seva relació amb lâalcalde Castelló. Necso va ser lâempresa encarregada de construir lâestació de RENFE, i les oficines de lâempresa estan ubicades curiosament en un local de Gimeno al carrer San Vicent. Per a arrodonir-lo les màquines i els barracons dels treballadors es trobaven situats en una finca del mateix Gimeno. Tal volta quan molts ens preguntàvem com era que les obres sâallargaven tan vam pecar dâingenuus.
Mira també:
http://noalvial.homelinux.net/index.html

Comentaris

Com va la campanya
08 des 2003
Fins al moment i a 16 hores de l'inici d'aquesta ja s'han enviat 70 missatges.
Continuem resisistint contra el vial..
Sindicat Terrassa