Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
L‘Abraçada Blava’ de Brussel·les aplega 4.000 persones
07 des 2003
L‘Abraçada Blava’ de Brussel·les aplega 4.000 persones
L’Ambaixada Blava, de la qual formen part a més d’altres les Plataformes en Defensa de l’Ebre, grups ecologistes com Greenpeace, Adena/WWF, Birdlife, la CHA i el sindicat Comissions Obreres, culmina avui el seguit d’accions que ha fet durant el mes de novembre a Brussel·les contra el Pla Hidrològic. L’acció, anomenada ‘Abraçada Blava’, ha consistit en una cadena humana al voltant de les institucions europees i que ha reunit unes 4.000 persones. El portaveu de la Plataforma, Manolo Tomàs, ha demanat que la UE no cedeixi a la pressió de l'estat espanyol perquè es financiï el trasvassament. I ha lamentat que l'ens europeu hagi aportat fons per a les obres del trasvassament Xúquer-Vinalopó.
L’Ambaixada Blava ha maldat tots aquests dies per sensibilitzar la ciutadania europea de l'impacte ambiental, social i econòmic del PH, i demostrar les implicacions que tindria per a tota la UE en l'aplicació de la Directiva Marc d'Aigües, ja que consideren que els dos projectes són contradictoris. Tot amb l’objectiu que la UE no financiï el pla.
El 16 de desembre la comissària europea de Medi Ambient, Margot Wallström (http://europa.eu.int/comm/commissioners/wallstrom/index_en.htm ), s’ha de pronunciar sobre les ajudes europees al PH. Ecologistes en Acció té una web(http://www.ecologistasenaccion.org/phno)
en què s’hi poden enviar missatges a Wallström.

http://www.ebre.net/
Mira també:
http://www.ebre.net

Comentaris

Més de 2.000 persones critiquen a Brussel·les el PHN a l'acte final de la 'Ambaixada Blava'
07 des 2003
CATALUNYA.- PHN.- BRUSSEL·LES, 7

Més de 2.000 persones -segons la Policia- han criticat avui enfront de la seu del Consell de la UE a Brussel·les el Pla Hidrològic Nacional (PHN) a l''acte final de la ''Ambaixada Blava'' després d''un mes de manifestacions. La concentració s'' ha produït sense incidents i els organitzacions han elevat la xifra de manifestants fins a les 3.000 persones.

El coordinador d''els Verds al parlament Europeu, Gianluca Solera, ha presentay un manifest signat per 130 eurodiputats de sis grups parlamentaris -tots menys el PPE-, en què s''exigeix que no es financiï amb fons europeus el PHN ja que serà un "precedent negatiu en la sostenibilitat d''Europa".

El text serà entregat en els pròxims dies als presidents de l''Eurocambra, Pat Cox, i de la Comissió Europea, Romano Prodi, i en ell es detalla l''impacte que tindran les obres del PHN a les zones dels Pirineus, el Delta de l''Ebre i la costa llevantina.
Sindicat Terrassa