Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Badalona: empaitament policial
07 des 2003
SER JOVE NO ÉS CAP DELICTE!
represio_2.JPG
La majoria de joves de lâAssociació La Mussara som del barri del Sant Crist, un barri dels que es podrien considerar no gaire afortunat pel que fa a possibilitats de vida de la joventut. Un barri que sempre ha estat mancat dâespai públics, gràcies a lâafany especulador dels anys 60, que sâaprofitaven dâaquells immigrants per construir ràpid i amb al·luminosi tots aquells pisos que ara tornen a ocupar immigrats de parts del món més llunyanes.

Nosaltres sempre hem pensat que la gent necessita lluitar, des del seu barri per un món millor, des de les misèries que ens envolten fins a les utopies de les i els idealistes. Ens considerem joves conscients i compromesos amb la realitat social del barri, per què sempre hem estat en ell, a lâescola C.E.I.P. Llibertat, a lâinstitut I.E.S. La Pineda, a lâEsplai Esquirol, a lâ Associació La Mussara; som joves que hem participat i muntat les plataformes locals per lluitar contra les conseqüències de la globalització capitalista i contra totes les guerres i ocupacions militars.

Fa temps que la pressió policial vers tota la joventut es va incrementant, essent conseqüents amb les polítiques socials que només demanen âmés seguretatâ?. Tenim prou dâexemples, i no cal anar gaire lluny; les companyes del Casal Antoni Sala i Font ja patiren la repressió dins el seu propi local amb la detenció dâun company, sense més. Aquests, i molts dâaltres exemples de repressió vers els moviments socials alternatius arreu dels Països Catalans (i a la resta de lâestat i â¬uropa) ens porten a una situació on cada vegada el seu sac de la por és més gran i més homogeneïtzador, i és una qüestió que no podem permetre. Perquè sabem que els nostres casos no són uns casos aïllats i que ara ens ha tocat a nosaltres però demà serà a algun altre jove.

Les i els joves de lâAssociació La Mussara volem denunciar:

Que la policia, i el grup de la secreta dels Mossos dâEsquadra especialment, no tenen cap dret a vulnerar la nostra intimitat, a intimidar-nos ni a perseguir-nos pel sol fet de ser persones joves de referència i compromeses al nostre barri. Com tampoc dâanar fent identificacions i escorcolls a discreció amb lâúnic indici sospitós de ser jove. Tampoc no volem ser el cap de turc dâun cos repressor (els Mossos dâEsquadra), que va entrar amb fatal peu a la ciutat de Badalona, amb ferma oposició veïnal i popular; i que ara vol netejar la seva imatge a costa de populismes traient a la joventut del carrer i de lâactivisme social dâun tret.

Totes nosaltres som persones conegudes al barri pels nostres compromisos socials, dels quals nâestem orgulloses, i que és la nostra raó de ser i de lluita.

Per tot això les i els joves de lâAssociació La Mussara cridem més fort que mai:

Que ens detinguin o ens deixin en pau! No tenim res dâamagar ni de penedir-nos!!!

Prou repressió contra els moviments socials a Badalona i al món!!!

Fora la secreta del barri i de Badalona!!!

Ser jove no és cap delicte!!!
Mira també:
http://www.arabadalona.es.mn
Sindicat Terrassa