Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: pobles i cultures vs poder i estats
fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
Si molta gent no era molt nacionalista i el seu sentiment de formar part d'una Nació diferent a l'Estat Espanyol era prou fluix ...ara eixe sentiment dormit o latent esta creixent per millers, escoltant aquesta mena de gent...
Un exercici de paciència i de masoquisme,però al mateix temps una descàrrega d'adrenalina supossa escoltar les barbaritats més insultants (ara contra Catalunya també !) recopilades de les Tertulies de Radio Nacional, Onda Cero, Cope etc...per Javier Vizcaíno en Euzkadi Radio.¡Escolteu i vos possareu com jo a cridar : Visca Catalunya Lliure !

El Programa ès diu :"Cocidito Madrileño"
www.eitb.com/cocidito

Comentaris

Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
la tierra no deberia estar repartida en naciones, ni en paises, ni en estados, ni en gobiernos. el nacionalismo no lleva mas que a mas incomprension, prejuicios y clasismos. si ala cultura, si a la identidad, si a un pueblo, pero no a la exclusión ni al sentido patriotico.
seria mas eficaz luchar contra todos los tipos de gobiernos "democraticos"... si no ai estado opresor, no ai represion a ninguna cultura, i la lucha por el indpendentismo, es totalmente absurda e innecesaria..
pensarlo...
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
L'estat és el mitja que la gran majoría de cultures oprimides han tingut i tenen per poder existir en igualtat de condicions que les altres.

El "nacionalisme" aixó i el "nacionalisme" alló... no t'has adonat encara que hi han dos tipus de nacionalismes? Et sembla possible comparar el nacionalisme espanyol amb, per exemple, el gallec o el català pel que fa a violència i imposició?

La terra hauría i ha de ser un lloc on tothom pugui viure lliurement, tant individualment com en col.lectius. Es a dir, que aquí em de poder viure lliurement com a individus i com a catalans, treballadors, joves, immigrants, etc... i tots els etc. que existeixin.

El nacionalisme català és l'expressió política de la cultura i l'identitat catalana, compartida per milions de persones arreu dels Paisos Catalans per damunt dels nostres diferents origens.

Et sembla aixó un problema?
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
Tu incultura es tan grande como tu estupidez.¿Matiz te autodenominas? Pues tu comparación entre "nacionalismo español" y "nacionalismo"no distingue el matiz entre Estado opresor y nación oprimida !
¿O te dá igual el nacionalismo israelí y el Palestino?
Més que "matiz" ...ets "matrix"(vius dins d'una irrealitat virtual)
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
Crec q el tipo s'havia confós i es pensava q estava en un foro filosofic sobre Platon.
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
si hay una diferencia entre el nacionalismo español i los demas. el trozo de tierra.
lo siento para mi nunca un pedazo de tierra valdra tanto, ni tan poco.
al que quiera entender que entienda. yo me explico y opino lo que quiero. Ya veo vuestra tolerancia, todo lo que no esta con vosotros, esta en contra. bien seguir luchando por vuestras causas pa8ra mi perdidas)
mi incultura es fruto de vivir en un pais de mierda (que cada uno interprete "pais" como quiera)
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
07 des 2003
El troç de terra? Vols dir com l'illot de Perejil? Alló si que és un troç de pedra, no creus?, i l'estat i el nacionalisme espanyol es van posar histèrics quan Marroc el va reclamar!! I també molts d'altres que, potser com tú, ens venen a fotre parrafades alliçonadores i sense gaire sentit. Respecte a la pluralitat, aixó és el que cal. Ens cal independència; llibertat per decidir, llibertat per ser, llibertat per parlar la teva llengua, llibertat per treballar sense sotmetre's a un sistema laboral precari i explotador, etc. Tothom te dret a ser independent per tot aixó i molt més, i aquí als Paisos Catalans també. Que consti que no soc d'aquests de la CEI. Sóc d'uns altres als que aquests no tenen gaire simpatía. Pero tant em fa, que per ser d'esquerres i independentista no cal ser un d'ells. A veure si són prou madurs d'assumir-ho d'una vegada. Perque semblen més preocupats en atacar tota l'esquerra independentista que no siguin ells -que resulta ser l'amplia majoría- que en treballar en positiu i sumant.
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
08 des 2003
els problemes entre ERC i l´independentisme revolucionari són de contingut i de programa de govern, i també de línia ideològica i d´acció política concreta. ERC, o la socialdemocràcia catalana del PSOE, o l´equidistància entre Pujol i Maragall, o el paper d´ERC a l´ajuntament de Barcelona i a d´altres localitats. Què té el psc-psoe de socialdemòcrata??que té erc d´independentista?? un nou estatut de dependència per a què? Quants anys més estarem perdent el temps en les noves negociacions per l´estatut?
I, mentrestant, cada cop més poli als carrers i més garrotades del sistema. Aquest sistema és irreformable.
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
08 des 2003
no vull ser de cap nació, ni de cap pais, ni de cap grup politic. vull se lliure, i punt.
parrafades les que calgui, sense caure en el tipic panfletisme (desde maulets, jerc, cnt...) que per pensar ja en tenim de cervell, no cal que ens menjin l'olla tan evasivament. dit està.
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
08 des 2003
¿Que bonic t'ha quedat aixó de "no vull ser de cap Pais"!...hem recorda el que deia Franco :"Jo sòc apolític".
Gent com vosaltres sòn els que doneu pas a "l'espanyolisme" més fort cada vegada,amb gent com vosaltres Palestina seria Israeliana i Irak...nordamericá !
Re: fabrica de nacionalistes(efecte Boomerang)
09 des 2003
sou uns flipats, potser els que més us assembleu a franco sou vosaltres que sou uns fatxes catalans!!! a veure si ara no podem estar en cotnra del catalanisme i del espanyolisme! a mi els vostres interessos politics em suen els baixos! es que us penseu que tothom a de pensar com vosaltres? precisament al món hi han mes problemes que no pas els vostres paisos catalans! foteu fastig, sou uns fatxes.
Sindicato Sindicat