Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Les tropes dels Estats Units maten nou nens a l'Afganistan
07 des 2003
ERROR MILITAR AMB VÃ?CTIMES CIVILS
L'atac anava dirigit contra un presumpte terrorista, que també va morir.
KABUL

Nou nens van morir ahir a la província afganesa de Ghazni com a conseqüència de l'atac d'un avió nord-americà contra un presumpte terrorista, sospitós d'haver estat el responsable d'un doble assassinat, que també va morir, segons va informar l'Exèrcit nord-americà.
"Dissabte, cap a dos quarts d'onze (hora local; les set a Espanya), un avió de la coalició va obrir foc sobre un terrorista sospitós de l'assassinat de dos obrers", va dir el comandament nord-americà mitjançant un comunicat emès des de la base aèria de Bagram, situada 50 quilòmetres al nord de Kabul.
Segons aquest comunicat, "després de l'atac, tropes terrestres de la coalició es van desplaçar a la zona per inspeccionar-la i hi van trobar el cadàver de l'objectiu, però també els cadàvers de nou nens".
La nota diu que "les forces de la coalició van operar a partir d'informacions i durant un llarg període de temps per assegurar-se que el terrorista es trobava en una regió rural aïllada".
Els militars nord-americans "continuaran a la zona els pròxims dies i faran tots els esforços possibles per ajudar les famílies de les víctimes innocents i determinar la causa d'aquestes baixes civils", afegeix el comunicat. S'ha format una comissió per investigar les circumstàncies de l'incident.

ANTECEDENTS A
principis del mes de novembre passat almenys vuit civils van resultar morts en el curs d'un bombardeig aeri de prop de cinc hores sobre un poble de la província muntanyosa de Nouristan, al nord-est de l'Afganistan. Al setembre, vuit nòmades van ser abatuts a la província de Zaboul, al sud- est del país, en un bombardeig contra dos caps talibans que s'havien refugiat al campament de les víctimes. A l'abril, una bomba de 450 quilos va matar 11 civils a la província de Paktika.


_________________________________________________


Nou nens i un presumpte terrorista moren en un bombardeig nord-americà al sud-est d'Afganistan
07/12/2003 02:33


KABUL,

Nou nens i un adult van morir aquest matí durant un atac de l''aviació nord-americana a la província de Ghazni, al sud-est d''Afganistan, segons ha anunciat avui l''Exèrcit nord-americà.

"Dissabte, cap a les 10.30 --hora local-- (les 07.00 a Espanya), un avió de la coalició va atacar a un terrorista sospitós de ser responsable de l''assassinat de dos obrers", va indicar un comunicat del comandament nord-americà publicat des de la base aèria de Bagram, a 50 quilòmetres al nord de Kabul.

"Després d''aquest atac, tropes terrestres de la coalició van acudir al lloc per rastrejar la zona i van trobar el cadàver de la persona que era blanc (de l''atac), però també els de nou nens", afegeix el text.

"Les forces de la coalició van actuar a partir d''informacions obtingudes durant un llarg període de temps per assegurar-se que el terrorista es trobava en una zona rural aïllada", va explicar l''Exèrcit.

Comentaris

Re: Les tropes dels Estats Units maten nou nens a l'Afganistan
07 des 2003
Esas tropas de mercenarios,reclutadas entre el lumpen de los Paises más pobres,por compañías privadas(están privatizando el Ejército Norteamericano para que sus rubios marines no mueran )y compuestas de gente de color,hispanos,indígenas etc...¿no son los Liberadores segun Aznar?
En e l aberrante "nuevo lenguaje" de estos genocidas,liberar es ocupar a sangre y fuego. Y los niños muertos "víctimas colaterales".
Re: Les tropes dels Estats Units maten nou nens a l'Afganistan
08 des 2003
Empiezan las noticias (T5): "nueve niños MUEREN? en Afganistan por el ataque de los yankies, un error.. añaden.

Nueve niños MUEREN? de que? de una gastreonteritis, de la gripe, de un ataque al corazon ?? No nueve niños, con nombre y apellidos, son ASESINADOS, por las fuerzas yankies en Afganistan.
Basta de utilizar el lenguaje de esta manera obscena... si los muertos hubiesen sido israelies, o italianos, o españoles....etc... la noticia seria ATAQUE TERRORISTA contra, bla.bla. Pero nueve niños que jugaban tranquilamente en la calle son asesinados y se convierten en un error. NO NO NO NO !!! ME NIEGO A CONSIDERALO ASI! BASTA DE NOTICIAS MANIPULADAS.
Un muerto es un muerto sea como sea.

ME QUEJO Y LUEGO EXISTO.
Sindicat Terrassa