Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Carta enviada a Carod Rovira
06 des 2003
Hola senyor Carod.

Segurament no m'escoltarà perquè molta gent influent li està dient coses i jo només sóc un jove professor d'institut públic i membre del moviment antiglobalització.

No entenc que s'hagi de fer un govern de concentració nacional, perquè el que, si de cas cal fer, és un estatut d'un Parlament unit en concentracio nacional, pero el Govern de la Generalitat ha de fer polítiques i aquestes poden
ser més de dretes o més d'esquerres, per tant cal optar de quin signe es fan.

Llavors, començo a veure que voleu pactar amb CiU i m'he sentit molt enrabiat amb vosaltres. I he decidit que, si és així, mai més us votaré, però això no passa de ser una rabieta i sabeu que hi ha molta gent que pensa el contrari i que diu
que si pacteu amb el PSC doncs tampoc us ho perdonarà.

Però acte seguit de pensar que sentiria jo si pactessiu amb CiU, he sentit que jo mateix que em sento molt catalanista (de fet independentista) i molt d'esquerres (a veure si comencem a fer alguna cosa perquè aquest país sigui més just, però no només de paraules i amb autocomplaença, sinó de veritat), doncs jo mateix sentiria repulsa cap al catalanisme que s'instauraria. Veuria una continuïtat amb la política clientelar de CiU, encara que volgueu imprimir un canvi, i em comencaria a fer "repelús" un catalanisme burgès i que, tot beneficiant a les classes poderoses i mitjanes, posa la identitat catalana per davant de les persones més necessitades, però tant al davant que ho taparia.

I he pensat que el més greu no seria les dificultats que jo tindria a nivell personal, sinó que molta gent que coneixo a través dels instituts on he treballat i de la gent que
coneixo, que són immigrants de segona generació (fins i tot alguns de castellanoparlants) i que s'estan apropant de la idea de sentir-se catalanistes, crec que se sentirien així mateix. Ara comencaven a acostar-se al catalanisme, fins i tot a l'independentisme, però no per ERC sinó sobretot com una actitud de resistència i indocilitat cap a l'actitud del PP de voler trepitjar als catalans i imposar Espanya. Bé, doncs tota aquesta gent no s'empassarà un
catalanisme de dretes però més insistent en el fet català que el de CiU, amb CiU i ERC, i haurem fet un pas enrera.

Espero que des d'un partit polític, sapigueu entendre (en tinc l'esperança) que el canvi que s'està produint és més social que polític. És a dir que molta gent està reaccionant contra el PP, sentint-se més seva Catalunya, en un catalanisme social, molt diferent de l'estil del catalanisme antipàtic i avorrit de CiU.

Si la nova etapa torna a engegar un catalanisme marca CiU des de la Generalitat, tot això es perdrà en les capes de catalans de nova adquisicio.

Jo crec que heu de pactar amb IC-EUiA i el PSC.

Jo tampoc no hi crec gaire en el PSC, però no només per ser un partit espanyolista, com ja s'ha dit, sinó més aviat com a partit que no és d'esquerres de veritat, però crec que aquest pacte, tot i així, és el millor per Catalunya ara mateix.

A més, aquesta gent vinguda de fora de Catalunya en primera o segona generació (el 50% de la població) i molta altra gent, necessitem veure un catalanisme (i fins i tot independentisme) una mica d'esquerres i sensible a les problemàtiques quotidianes de la gent. D'altra manera, el
catalanisme es veurà fortament associat a un sentiment esnob i de luxe de la classe mitjana i alta de Catalunya.

Volem no haver de pensar que el catalanisme no pot ser sensible. El catalanisme parteix naturalment d'un respecte a la indentitat i els drets de totes les persones, per tant seria un contrasentit que el catalanisme s'associï a una defensa d'una minoria acomodada i catalana de pedigrí (tal com ha impulsat el "catalanisme" de dretes de CiU, que no ha dubtat a apuntalar i fer molt fort el PP a Espanya).

Amb IC-EUiA i el PSC, crec que podreu fer una política que sigui catalanista i molt sobirana, només cal que us feu valer amb el PSC.

Atentament.

Jordi

P.D. Coneixo una mica en David Minovas i crec que ell pot entendre molt bé el que intento explicar.

Comentaris

Re: Carta enviada a Carod Rovira
06 des 2003
PSC sobiranistes? d'on...
PSC d'equerres? on..
de moment a l'Ajuntament de Barcelona no s'ha vist massa equerres, per no parlar d'altres Ajuntaments on el neolliberals PSCeoistes governen.
Ni els uns son tant nacionalistes com ens volen fer creure ni els altres son tan d'esquerres com pinten, pel que fa al nacionalisme de les esquerres...PSC i IC-EUiA, tampoc ens poden vendre la moto.
".....Mesa es resoldrà la setmana que ve, i això només pot significar que Ernest Benach li farà un lloc un cop ERC hi hagi pactat. Algú fa notar a Carod la derrota que avui ha tingut CiU al Parlament, i Carod trenca contesta: «Que s'hi vagin acostumant.»" http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-720875.html
Crec que encara no hi ha res dat i beneït.
Temps al temps, qui s'ha fotut una bona faba en aquestes eleccions han sigut CiU i PSC, d'això no en te la culpa ningú més que ells.

Apa,salut i debat
Re: Carta enviada a Carod Rovira
06 des 2003
de tots és conegut que tot l'assumpte aquest d'ERC & CIA és un muntatge per allunyà les ments de les classes mès poc afavorides de la realitat del tema "¿Va ser floquet de neu assessinat un mes abans de la data oficial en la qual es va anunciar la seva mort? La història és torna a repetir desprès de 28 anys.
Re: Carta enviada a Carod Rovira
06 des 2003
Bona carta. AL PSC, a ERC i a ICV hi ha gent d'esquerres. A CiU (PP) no.
Re: Carta enviada a Carod Rovira
06 des 2003
pili, la parcial, pero condicionante, realidad del tema, es que la libertad del Carod coharta mi libertad...

mameluc@s, repetid conmigo... ¡viva el anarkismo anarkiko antiperiferico nazional!
Re: Carta enviada a Carod Rovira
06 des 2003
La gent que va estar al mateix partit qu' el GAL ¿d'esquerres?...la gent d'el mateix partit que Rodrigez Ibarra (,que vol enviar els tancs a Euzkadi i diu que Galindo (el General) es un heroï)¿d'esquerres?La gent d'el partit d'el Pacte Antiterrorista ¿d'esquerres?
Pot ser que sigues professor d'Institut...però no tens ni puta idea de política,pobrets dels teus alumns !
A "el Psc d'esquerres?"
06 des 2003
A veure aquest xulo super superior a mi, el profe d'institut, potser que t'ensenyi a llegir perque veig que no has entes gaire be la meva carta... hi dic que el PSC no es d'esquerres, pero que el pacte ERC, IC-EUiA i PSC sera millor per a Catalunya i mes d'esquerres que CiU i ERC.
Pero si vols continuar escupint saliba-sang endavant...
Els meus alumnes estan molt contents de l'educacio critica-apassionada-humanista-solidaria que els intento aportar a cada classe, cosa que em porta molts mal de caps, pero que em sembla important.
I tu? Tens algun element d'autocritica per fer-te a tu mateix o nomes saps dir que els altres no se n'enteren.
Patetic.
Re: Carta enviada a Carod Rovira
07 des 2003
som un pais de llepaculs, o llepem el cul a l'amo (els burgesos) o els botiguers (tant s'hi val) o llepem el cul a la Guardia Civil i els espanyols.
Val mes que de desapareixem aviat i aixi deixarem de patir.
Si, pero vigilem...
07 des 2003
Estic d'acord amb el contingut de la carta, però no ens hem de confiar gens ni mica, i després els moviments socials els hem de fer la vida impossible per aconseguir les moltes coses que hem d'aconseguir encara.
Re: Carta enviada a Carod Rovira
08 des 2003
jordi,
Estic d'acord amb la teva carta. em sembla molt interessant i amb matisos que només una certa experiència o edat pot donar. No crec q valgui la pena fer cas de gent radicalitzada sense capacitat de veure els grisos. sense humanisme-critica-passió, seríem maquines no persones. jo somnio amb un independentisme en castellà.

la feina de professor és duríssima, espero q el nou govern ho tingui en consideració. bona sort!

salutacions cordials
tixet
Sindicato Sindicat