Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat independentistes condemnats el 5 de desembre
06 des 2003
La condemna final va ser de sis mesos de presó i a una multa de 900 euros per als quatre joves independentistes acusats d'incendiar dos caixers automàtics el setembre del 2002. Els joves, que van arribar a ser acusats per la policia i per una virulenta campanya d'intoxicació mediàtica de pertinença a banda armada, van denunciar els agents per tortures i detenció il·legal, una causa que va ser arxivada i que està pendent de recurs a l'Audiència de Barcelona.
jufici02.jpg
La condemna final va ser de sis mesos de presó i a una multa de 900 euros per als quatre joves independentistes acusats d'incendiar dos caixers automàtics el setembre del 2002. Els joves, que van arribar a ser acusats per la policia i per una virulenta campanya d'intoxicació mediàtica de pertinença a banda armada, van denunciar els agents per tortures i detenció il·legal, una causa que va ser arxivada i que està pendent de recurs a l'Audiència de Barcelona.

Inicialment, la fiscal sol·licitava dos anys de presó i una multa de 9.000 euros per un delicte de desordres i un delicte de danys, però avui les parts han arribat a un acord abans de la celebració del judici.

Els acusats han reconegut els fets i s''han conformat amb una pena reduïda de sis mesos de presó que no implica el seu ingrés a la presó. Malgrat aquest acord amb el ministeri públic, a la sortida del jutjat els joves han insistit en la seva innocència davant els mitjans de comunicació.

Els joves van ser detinguts el 26 de setembre del 2002, després de diversos mesos d''investigació iniciada al començament d''any, arran de l'incendi d'un caixer automàtic al barri de Sants de Barcelona. La policia va arribar a vincular els detinguts amb una organització terrorista però finalment només van ser acusats de danys i desordres.

Els joves van denunciar els agents que van intervenir en la detenció i que estaven de guàrdia en els calabossos per maltractaments, tortures i detenció il·legal entre d''altres càrrecs. Segons els acusats, els agents els van tenir detinguts a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, a Via Laietana, durant més de 60 hores durant les quals els van sotmetre a tota mena de vexacions, insults i agressions físiques.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 14 de Barcelona va admetre la denúncia i va iniciar una investigació arribant a imputar a 10 agents de policia però recentment va decidir arxivar la causa a falta de proves. Els joves han recorregut contra l'arxiu davant l'Audiència de Barcelona que encara ha de pronunciar-s'hi.

Comunicat dels encausats, valoració després del judici:

Els encausats en el judici d´aquest matí (5 de desembre), acusats presumptament de sabotatges a entitats bancàries el passat desembre de 2001, volem fer una valoració del judici i de la persecució política que ha significat tot el procés.

I és per això que volem manifestar el següent:

1) Des de l´inici de tot el procés nosaltres ens vam declarar innocents, i ens hi seguim declarant.

2) El pacte a què s´ha arribat amb la fiscal de l´Estat, es basava en la rebaixa de la condemna per evitar la presó; a canvi nosaltres donàvem conformitat a la pena pels delictes de desordres públics i danys.

3) Aquest pacte estar condicionat pel xantatge polític a què ens hem vist sotmesos: en la balança ens han posat, per una banda la presó, i per l´altra la llibertat, però a canvi de declarar-nos culpables.

4) Creiem que la nostra feina política és més important fora de la presó que a dins, i aquesta ha estat la raó pel que hem estat perseguits; per tant, i a pesar seu, seguirem participant en les diferents lluites que es donen.

5) Posem de relleu un altre cop, que l´única prova que s´aportava contra nosaltres eren autoinculpacions extretes sota tortura.

6) Tot el procés penal ha estat una persecució política contra persones implicades socialment; és per aquesta raó que el nostre procés mai ha estat ni just ni imparcial, i per tant estàvem condemnats des del principi.

De nou, creiem important ser l´eco de les víctimes que pateixen la tortura. Volem seguir denunciant que la tortura és un pràctica diària i perfectament planificada.

La Brigada d´Informació de la Policia espanyola acumula múltiples denúncies per tortura i maltractaments, i ja és hora que els polícies torturadors siguin jutjats.

Nosaltres mantenim ferma la nostra voluntat de seguir lluitant cada dia, i des de qualsevol racó, per una societat sense injustícies, per una societat sense desigualtat, per una societat lliure.

En definitiva, l´intent que ha fet l´Estat Espanyol per anul.larnos políticament, ha fracassat. Ara més que mai, estem convençuts que el nostre treball en els moviments socials ha de continuar i de manera més intensa; aquesta és la nostra aposta d´ara en endavant.

La lluita és l´unic camí!

Independentistes encausats
Barcelona, 5 de desembre de 2003


Per més informació
www.alertasolidaria.org
www.endavant.org
Sindicat Terrassa