Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
'Senyor President. Carta Oberta'
05 des 2003
'Senyor President. Carta Oberta', de Víctor Alexandre:
el llibre 'Senyor President. Carta Oberta' (Ed. Proa) que Víctor Alexandre ha escrit tot aprofitant el rebombori nacionalista d'aquests dies. El llibre preten ésser una declaració de voluntats en forma de carta a la hipotètica persona que presidís els Països Catalans.
'Aquest llibre és una carta oberta a un hipotètic president dels Països Catalans, una figura imaginària construïda amb fragments dels homes que han governat Catalunya en la nostra història recent, dels que podrien fer-ho en un futur immediat i dels que ho faran en un futur més llunyà. Tot i l’absència de noms presidencials, al lector no li serà fàcil deslligar la imatge de Jordi Pujol de moltes de les coses que s’hi diuen –és comprensible tenint en compte que Pujol ha estat, durant gairebé un quart de segle, la màxima autoritat del Principat, la seva cara més visible, la seva figura més destacada-, però no és pas ell el destinatari de la carta. El destinatari és el mateix lector, el lector d’una nació d’identitat i llengua assetjades, sotmesa als designis d’una altra i privada llargament dels seus drets nacionals. El veritable destinatari d’aquestes pàgines, per tant, som tots nosaltres, els catalans. Aquesta és la seva raó de ser, la del seu títol i la de les coses que s’hi diuen. I és que Senyor President és, en realitat, una metàfora de nosaltres mateixos.'
(De la introducció de Víctor Alexandre)

Víctor Alexandre (Barcelona, 1950) és periodista i escriptor. Ha estat director i presentador de programes a Ràdio 4 i corresponsal a Alemanya del diari AVUI, el setmanari El Temps i la Cadena SER. Premi Recull de periodisme, 1996, també ha presentat un programa sobre cinema a TVE-Catalunya i és autor de diverses obres de ficció escrites per a la ràdio. Des del 1990 és una de les veus més carismàtiques de Televisió de Catalunya com a narrador de documentals sobre la natura. És autor dels llibres Jo no sóc espanyol (1999) (8 edicions i 25.000 exemplars venuts, i traduït recentment a l’espanyol), Despullant Espanya (2001), Despullats (2003), amb Joel Joan, i ha participat en el llibre col·lectiu L’autoestima dels catalans (2003).

Comentaris

'Senyor President. Carta Oberta'
05 des 2003
Senyor president:

"Faci que Convergència segueixi al poder, per a poder seguir financiant els col·legis i l'educació concertada als nostres fills nacionals. Impedeixi senyor president que les constructores redueixin el preu de la vivenda, que a mi ja m'està bé que hagi pujat un 15,7% en el últim semestre. I si li dic que m'està bé, és per que vull que el seu govern no molesti als grans patrons nacionals, no vagi a ser que amb la redistribució es pugui abaratir la vivenda i fer avenços socials i públics. Els diners públics, senyor president, només per a les nostres escoles concertades i per a les nostres grans associacions, vegi's Omnium Cultural, sr. President.

Continuï guanyant mooolts diners per a protegir lo nostre, sr President, i pacti amb la dreta de Madrid sr President per lo bajini. Això sí, sr President, segueixi comprant els medis per que no es difongui aquesta realitat i sembli que és vostè un gra lluïtador nacional, sr President. Sr. President seria bò que la gent que no té el carnet del partit (del nostre partit, sr.President, per suposat) no ens robi les nostres feines, sr. President.


Bona nit, sr.Profident.
Re: 'Senyor President. Carta Oberta'
05 des 2003
Se m'oblidava una cosa, sr. President....l'autoestima dels catalans pujarà quan el Barça torni a guanyar. Hem de recuperar aquesta autoestima,sr.President. Diners públics per recuperar aquesta autoestima, sr.President!
Sindicat