Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : especulació i okupació
Veïns de l'Hospitalet presenten un contenciós al TSJC
05 des 2003
Veïns/es de l'Hospitalet presenten un contenciós al TSJC contra els gratacels de la Ciutat Judicial. Els denunciants al·leguen que la taxa d'edificabilitat és el doble que a l'entorn.
Vint-i-cinc veïns de l'Hospitalet,Baix Llobregat, en representació de 750 famílies de la urbanització Gran Via Centre, han presentat un recurs contenciós administratiu contra la Ciutat Judicial que s'està construint entre l'Hospitalet i Barcelona. Els demandants consideren que el complex allotjarà un volum excessiu d'edificacions i que atraurà un alt nombre de visitants que repercutirà negativament en el barri. Per això demanen que el Tribunal Superior de Justícia anul·li el projecte.+ Un obrer a la porta del recinte on s'està construint la Ciutat Judicial, ahir. Foto: ANDREU PUIG

Els veïns denuncien que el pla especial de la Ciutat Judicial contradiu el pla general metropolità (PGM). En aquest recinte, la taxa d'edificabilitat és de 3,67 metres de sostre per metre de sòl, «més del doble dels previstos pel PGM a tot Barcelona». Dit d'una altra manera, «volen encabir 195.000 metres quadrats d'edificacions en 50.000 metres quadrats de terreny».
Això es tradueix, com van explicar ahir el portaveu de la plataforma ciutadana, Francisco Cabeza, i l'advocat dels afectats, Eduardo Moreno, en blocs de fins a 25 pisos d'altura i separats en alguns casos per només set metres. «La Generalitat farà edificis de 72 metres d'alt, quan als particulars només se'ls permet fer-los de 16 metres», va denunciar Cabeza. Els veïns temen també les molèsties del flux diari de 20.000 persones i que provocarà un increment important de trànsit. Els veïns ja van presentar aquestes al·legacions a la Generalitat sense èxit.
El Departament de Justícia de la Generalitat no té encara constància del recurs veïnal i recorda que el pla especial de la Ciutat Judicial ha estat aprovat pels ajuntaments de Barcelona i l'Hospitalet.

Comentaris

Re: Veïns de l'Hospitalet presenten un contenciós al TSJC
05 des 2003
Hospitalet Cloaca Letal & Cía, S.A.

President: Celestino Corbacho
Director General: Calixto Corral

Una petita mostra de que, si les coses es poden fer malament, som capaços de fer-les encara pitjor.

A L'H s'edifica sense control ni criteri.
A L'H manen les immobiliàries.
A L'H la policia mata impunement.
A L'H s'està creant un apartheid amb els Gossos com a protagonistes actius de la repressió...

L'H és un gran paraiso tropical.
Sindicato Sindicat