Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ETA qualifica de "frau" el 'pla Ibarretxe'
05 des 2003
(www.elperiodico.es)
El Periódico - última hora



ETA qualifica de "frau" el 'pla Ibarretxe' però diu que va suposar el final de l'Estatut d'Autonomia
AGÈNCIES
Madrid. -- L'organització terrorista ETA analitza en un butlletí intern, conegut com a Zutabe, el projecte de reforma de l'Estatut d'Autonomia presentat pel lehendakari, Juan José Ibarretxe, i el qualifica com un "frau", encara que considera que el ple celebrat al Parlament basc que va servir per a la seva presentació el mes de setembre passat va suposar el final de l'Estatut d'Autonomia, segons publica avui Gara.

"Euskal Herria viu un moment polític important. Amb el començament del curs, s'ha obert un debat substancial que ha col·locat al centre del panorama polític les bases del conflicte i les qüestions centrals a resoldre pel nostre poble", es pot llegir a Zutabe, segons la transcripció que apareix al diari de l'esquerra radical.

No obstant, tot i aquesta lectura que la banda fa de la situació política actual, els terroristes dediquen al pla Ibarretxe qualificatius com "tancat" i "excloent".

Segons ETA, el nou Estatut que proposa el lehendakari pretén obrir un nou "cicle autonòmic". "El nostre poble no necessita una solució per a una generació", afirma la banda terrorista.

L'"estatut de la Moncloa"

Sobre l'actitud del PNB, els terroristes diuen que "aquest poble no pot esperar a veure si algun dia l'EBB del PNB es desperta abertzale", d'acord amb la transcripció de Gara.

Malgrat aquests retrets al PNB, ETA considera que les portes estan obertes "de bat a bat" per "aconseguir la sobirania i superar l'actual marc polític", i el PNB, amb el seu pla, "es conforma de gestionar l'actual marc" a través de la "reformulació de l'estatut basco-espanyol", al qual també anomena "estatut de la Moncloa".

Comentaris

aquests mai estaran contents amb res
05 des 2003
No es pot ser aixi de ruc en política.Si no fos per ETA i per PP,el conflicte basc es solucionaria de manera molt mes facil.Sense assassinats per un costat i sense tortures i dispersions per l'altre.
No saps què dius
06 des 2003
Sí home, sense l'existència de l'esquerra abertzale i dels ja gairebé 50 anys de lluita el conflicte es resoldria fàcilment, ningú parlaria d'independència, ni s'hauria arribat a la defunció del marc constitucional opressor que avui ja només defensa el PP però que fa 25 anys van acceptar tots aquests "nacionalistes" del PNV, CiU etc. Ni hi hauria Plka Ibarretxe (que tampoc no té res d'independentista per molt que bramin a Madrid) i ni tan sols aquí s'estaria parlant de nou estatut.

estaria ben resolt, ....
Re: ETA qualifica de
07 des 2003
Vale, el pla ibarretxe no sera independentista, pero es un gran pas.Els canvis bruscos mai porten a res bo, ni menys encara si hi ha armes pel mig.
Per aqui en altres forums la gent es queixava de la poca capacitat de convocatoria que tenen les organitzacions d'esquerra indepe en general,i es que amb aquests radicalismes i intransigencia..... que voleu?
Sindicat Terrassa