Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Absolució per als joves acusats d'informar sobre els trangènics
05 des 2003
10 joves van ser jutjats a Manresa el dimarts 2 de Desembre acusats de desordres públics. El fiscal va acabar demanant l’absolució per falta de proves.

A l'exterior dels jutjats es van concentrar una quarantena de joves que van donar suport als acusats i es van manifestar, per mitjà de pancartes, contra el que és un atac a la llibertat d'expressió.

El 5 de setembre de 2003 es va realitzar un acte de protesta contra l'ús dels aliments transgènics. L'acte va consistir en omplir uns carros de supermercat de productes transgènics i identificar-los mitjançant adhesius. A la vegada es repartien díptics informatius i es va penjar una pancarta davant de l'establiment.

Els responsables del supermercat, molestos per a la informació que es facilitava als consumidors, van avisar als Mossos d'Esquadra. Mentrestant, el guarda de seguretat retenia alguns autors de l'acte al haver-los agafat una camera fotogràfica.

Amb l'arribada dels Mossos d'Esquadra va iniciar-se una discussió per la intenció dels protestants de que la camera els fos retornada i per part dels Mossos semblava que l'únic objectiu era que s'abandonés l'establiment. Pels agents de la policia autonòmica les dues voluntats eren incompatibles.

Finalment els Mossos d'Esquadra, entre amenaces, van fer fora el grup que protestava, identificant-los una per una a la sortida. Després la camera es va tornar a la propietària, però el carret se'l van quedar.
Sindicato Sindicat