Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
04 des 2003
Ara teniu la presidència de la mesa del parlament, però el PP NO s'ha quedat fora! Molt bonic, hipòcrites! Poltroneros!!
>> Benach presidirà el Parlament amb els vots de CiU i PSC i el PP tindrà una secretaria.


BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

Ernest Benach serà elegit demà president del Parlament de Catalunya amb els vots de CiU i PSC, que s'acontentaran repartint-se les dues vicepresidències de la Mresa amb el respectiu suport dels republicans i permetrà que el PP aconsegueixi una de les quatre secretaries. La formació republicana recupera així la presidència de la Cambra catalana en la setena legislatura després que el 1980 Heribert Barrera assumís el càrrec a la primera legislatura després de la reinstauració de la Generalitat.

Benach ha manifestat aquesta tarda l''"honor" i la "responsabilitat" que suposa ocupar la presidència de la segona institució de Catalunya i que ha assegurat que assumia amb "il·lusió". Així mateix, ha explicitat el seu compromís de "coresponsabilitat" en l''actuació de la Mesa davant la confiança de CiU i PSC de donar suport a la seva candidatura.

El compromís inicial de totes les formacions de donar suport únicament a les seves candidatures a excepció de l''anunci de CiU i PSC de votar Benach i que ERC doni suport a les candidatures a les vicepresidències de nacionalistes i socialistes, suposa que les quatre secretaries es repartiran entre les formacions polítiques amb més escons, fet que deixa novament ICV fora de la Mesa.

Rafael Luna serà el representant del PP a la Mesa, mentre que CiU i PSC mantenen el nom dels seus candidats en "secret". Tot i així, es dóna per fet que l''actual vicepresident primer, el socialista Higini Clotas, assumeixi la vicepresidència segona, mentre que per part de CiU l''elegit podria ser el fins ara portaveu parlamentari, Ramon Camp. La candidata del PSC a la secretaria serà amb tota probabilitat Carme Carretero (CpC), mentre que es manté en suspens el diputat d''Unió que accedirà al càrrec.

D''aquesta manera, es manté l''"equidistància" d''ERC fins a l''últim moment, ja que reflectiria tant una majoria nacionalista com d''esquerres. Tot i així, la candidatura de Marina Llansana per part d''ERC a una secretaria fa pensar que si els republicans es decanten per un Govern d''esquerres es podria acabar cedint el lloc als ecosocialistes. El mateix Benach ha admès que en el futur "ja veurem" si la composició de la Mesa continua sent la que es voti a la sessió constituent de demà.

Mentrestant, el portaveu del grup parlamentari d''ICV-EA, Joan Boada, ha explicat que els nou diputats de la seva formació votaran demà en blanc en l''elecció dels set integrants de la Mesa del Parlament si la configuració d''aquesta els exclou. En aquest sentit, ha afirmat que aquest criteri es trencaria només en cas que "els vots dels partits de la dreta posessin en risc l''elecció d''un representant de les forces d''esquerra".

El portaveu parlamentari de la coalició ecosocialista ha assegurat que "els nostres diputats mantindran la candidatura" de Bet Font a una de les secretaries i ha insistit a "esperar que les forces d''esquerra optin pel pluralisme i no permetin que una de les formacions de la Cambra quedi fora de la Mesa".

La sessió de demà començarà amb la constitució de la Mesa d''Edat, presidida per Carme-Laura Gil (CiU) i els diputats electes Albert Batalla (CiU) i Rafael López (PP), per ser els més joves. A continuació es faran fins a tres votacions, una per a la presidència, una altra per a les dues vicepresidències i una tercera per a les secretaries.

Un discurs de Ernest Benach tancarà la sessió. A partir d''aquest moment, el president de la Cambra tindrà deu dies per fer les consultes amb els diferents partits i proposar un candidat a la presidència de la Generalitat i convocar el debat d''investidura per al dia 15.
Mira també:
http://www.vilaweb.com

Comentaris

Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
04 des 2003
el benach ha dit que volia que tots els grups estiguin a la mesa del parlament.....em sembla que el PP ja té prous càrrecs arreu de l'estat no?
Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
05 des 2003
havien d´elegir entre PP i IC-EV-EUiA, i s´han quedat amb el PP
Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
05 des 2003
encara no se q esperaveu de ERC... les pintades de ERC+CIU=Catalunya son de les juventuts de CiU o de les JERC? o directament del PP q es trenca de riure...
Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
05 des 2003
A mi tanta sigla de veritat q ja em mareja. De veritat q cada q obris un forum sobre les eleccions comenca el ball de sigles i acabes fart.

Atencio doncs, pq aquesta es la unica equacio bona:

ERC = CiU = PSC = IC+ EUiA + X
PP = Merda q no mereix existir
Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
05 des 2003
erc també és merda, amb aquesta afició que ténen de reunir-se amb els empresaris, sempre per a "tranquilitzar-los" amb comentaris com "el nostre partit no prové del marxisme"(sic)... no cal que ho jurin...
erc és un partit de civ(n)isme, de relegitimació d'una democràcia autoritària insuportable, de la burgesia...
erc és MERDA PUR(T)A
Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
05 des 2003
A vilaweb:

"La constitució de la mesa del Parlament ha tingut una sorpresa inesperada: l'intercanvi de vots entre PSC i PP. Els 15 diputats del PP han votat Higini Clotas com a vicepresident primer de la mesa, alhora que han desbancat Ramon Camp, de CIU, que s'ha quedat amb la vicepresidència segona. Al seu torn, deu diputats socialistes han votat Ramon Luna, del PP, perquè entrés a la mesa. D'aquesta manera, Iniciativa per Catalunya se n'ha quedat fora. El socialista Joaquim Nadal ha explicat que el PP 'es va avançar' a fer-los aquesta proposta de prestar-se vots, i que el seu grup ha 'actuat en conseqüència' per garantir la màxima pluralitat possible a la mesa. Joan Boada, diputat d'ICV, ha desviculat aquest fet de les negociacions pel futur govern, i ha confiat en obtenir més endavant una plaça a la Mesa. El PSC té dos representants a la mesa, CIU també dos, ERC dos i el PP un. De totes maneres, en el cas que finalment es fes un pacte de govern dels tres partits d'esquerres, ICV obtindrà un lloc a la Mesa que li cedirà ERC, segons una de les hipòtesis que han agafat més força les darreres hores. Marina Llançana, membre d'Esquerra a la mesa, dimitiria per cedir el seu lloc a Bet Font, d'ICV."
Re: No es tenia que aïllar el PP a Catalunya, Sr Cacarod?
05 des 2003
el PP ja es a la Mesa, gràcies als vots del PSC (PESOE).... em sap molt de greu per tots aquell i aquelles filoinciatica-verd que van fer tant intensa campanya a favor del pacte d'esquerres demanant Maragall President... el PSC (PSOE) ha preferit votar al PP.... continuarà
Siusplau, sense insultar.
06 des 2003
Abans que res: sense insultar a ningú.
La mesa del Parlament no és el govern del país.
El govern de Catalunya pot ser d'esquerres, nacionalista, les dues coses alhora o de qui sigui, sempre que tingui el suport de la majoria del Parlament.
En canvi, la mesa del parlament és un òrgan de gestió i representació del Parlament, per tant, és evident que hi hauria de ser representada la realitat del Parlament i de les eleccions que l'han elegit.
Tot i que personalment em repudia el PP, no veig el motiu perquè no pugui ser a la mesa. Igualment trobaria lògic que hi fós ICV.
Ara, en l'actual situació de dualitat entre ciu i psc, crec totalment encertat que la presidència recaigui en mans d'ERC.
Tampoc entenc el pacte pp-psc, quan si el psc estima tant a icv com diuen podrien haver fet un altre pacte pq icv estigués a la mesa.
I, pel que fa a les pintades que han aparegut a tot el país, puc ben assegurar que no han estat fetes des de les JERC.

Salut, alegria i independència.
Erdrag.
parem de criticar la política i els polítics.
06 des 2003
Evidentment, qualsevol de nosaltres pot criticar algun polític. Perquè no ens agradi el que fa, pensa o el que sigui.
Però... criticar tots els polítics en general, criticar el sistema polític i institucional és una cosa molt perillosa. Només veig una alternativa a aquest sistema, que és la dictadura i, evidentment, no m'agrada gens i suposo que la gent que critica inconscientment tampoc.
Evidentment que es pot millorar, i molt, l'actual sistema, però això s'ha de fer des del propi sistema. No es pot imposar res. Tot s'ha de parlar i decidir en funció del que vulguin els ciutadans. I, l'únic sistema de decisió entre 6.000.000 de persones que conec és un sistema parlamentari, o sigui, polític.
Què volem aconseguir? sense la política només aconseguirem anar cap enrera.
Cal defensar les idees democràticament i al lloc adeqüat.
A partir d'aquí, que tothom voti i critiqui a qui vulgui.

Salut, alegria i independència.
Erdrag.
politica = mentida
06 des 2003
mentre hi hagi algú que ens vengui una idea respaldat per uns interesos propis la politica serà una farsa
el que ens fa falta es una societat madura i responsable de si mateixa, ningú ens ha de dictar el nostre destí, ninguna patria val més que la llibertat.
el poder per al poble, mentiders
salud i anarquia
Jo dic el que penso..
10 jun 2005
Amb la Marina Llançana..toto va be! ERC!!! ELs del PP.. lluny!!
Sindicato Sindicat