Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
manifestacio en suport als independentistes detinguts setembre 2002
03 des 2003
150 persones es manifesten a Sants en solidaritat amb els independentistes detinguts el setembre del 2002 i que seran jutjats el 5 de desembre
judiciinternet.jpg
Quatre independentistes seran jutjats a les 10,30 hores del proper 5 de desembre al jutjat nº7 de Barcelona amb demandes fiscals de dos any de presó i vint mesos de pena multa. Els joves van ser detinguts el setembre del 2001 a Sants i Sant Andreu per la Brigada d’Informació de la policia nacional, enmig de filtracions a la premsa d’acusacions de col·laboració amb banda armada. En tot moment, però, la única acusació judicial ha estat la de danys i desordres públics.
Aquest judici és un intent més d’atemorir i silenciar la dissidència política i social, i els encausats han negat les acusacions i han denunciat el cos policial per tortures.
En demanda de l’absolució dels independentistes 150 persones s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Sants. Els manifestants han sortit de la Plaça de Sants a les 20 hores i han fet una aturada a la seu del Partit Popular del barri on s’ha desplegat una pancarta contra la tortura. La convocatòria ha finalitzat a les 21,30 hores davant la seu del Districte de Sants, on s’ha llegit un comunicat de solidaritat amb els inculpats, sota l’atenta mirada d’una vintena d’antiavalots de la Guárdia Urbana i un nombrós grup de policies de paisà que han seguit la manifestació en tot el recorregut.
El proper dia 5 de desembre s’ha convocat una nova concentració a les 10 hores davant els jutjats de Lluís Companys per donar suport als joves independentistes.
Absolució encausats!
prou repressió!
Sindicat Terrassa