Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
cal suís ja és del poble
03 des 2003
ocupació de la finca anomenada cal suís a esplugues de llobregat
cal suis
«Cal Suís ja és del poble» esplugues

âLa finca de Cal Suís, al carrer Finestrelles 36-38 localitzada al barri del mateix nom, ha estat reivindicada durant més de 18 anys per lâassociació de veïns i veïnes amb la intenció
de que es destinés a ús social del barri.

Fins al moment els diferents alcaldes havien fet promeses en aquest sentit, però sâexcusaven en el fet de que es tractava dâuna finca privada. Recentment el consistori va expropiar la finca i va decidir, unilateralment, cedir-la a la fundació privada de lâHospital Sant Joan de Déu per instal·lar-hi el que anomenen un centre âsociosanitariâ?. Dâaquesta manera no només traeixen les seves promeses al veïnat, sinó que destinen un espai expropiat amb els diners de tots i totes a un ens privat que compta amb terrenys propis al c/Sta.Rosa on es podria construir el citat centre.

Davant de la prepotència de lâajuntament arriba la desobediència: un grup de persones dâEsplugues vàrem entrar a Cal Suís per a totes aquelles persones, entitats i col·lectius del poble
interessades.

Partint de que lâajuntament no facilita ni aporta recursos per al desenvolupament dâiniciatives culturals i socials que no se supeditin als seus interessos econòmics i polítics, sâha creat una assemblea per a plantejar-nos la gestió de lâespai, la seva finalitat i com continuem les mobilitzacions. Hem decidit mantenir lâocupació de la finca i de moment cap âresponsableâ? del govern municipal sâha pronunciat al respecte.

Diumenge 30 vam fer acte de presència a lâHospital St. Joan de Déu, mentre el servei de seguretat no sabia com fer-sâho per evitar que el grup heterogeni dâadults, joves, nens i nenes repartíssim informació per tot lâedifici i pengéssim algunes pancartes.

Dimarts 2 de desembre ja hem sabut que lâajuntament governat pel PSC ha presentat denuncia en contra nostre encara que cap responsable polític sâhagués personat a la casa. El que si hi ha hagut és una presència de policia local i de paisà vigilant-nos.

Seguirem informant... «Cal Suís Ja és del poble».â?
Assemblea de Cal Suís 2/12/03
cal suis 2
cal suis 3

Comentaris

Re: cal suís ja és del poble
03 des 2003
la vostra acció és enlluernadora

el futur és vostre

el futur de l'okupació és vostre

felicitats
Re: cal suís ja és del poble
03 des 2003
Anims Esplugues, anims cal suís. Era la solució adeqüada davant de les falses promeses, l'inactivitat i la manca d'espais i recursos per associacions i moviments socials del poble.

Des del Prat de Llobregat una abraçada i a mantenir el contacte, per un baix amb espais lliures i autogestionats.

La nostra solució contra l'especulació: okupació!!
Re: cal suís ja és del poble
04 des 2003
Endavant!! La lluita continua, alliberem el pensament! creem llibertat!!
Colera camping CNT