Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Nova tala de pins al Delta de Llobregat. ATUREM-LA
03 des 2003
Encara no estan contents amb la darrera tala que es va produir durant l'estiu passat, quan més de 20.000 pins centenaris van desapareixer per construir la tercera pista, a una de les poques pinedes litorals que encara es consideraven verges. Un cop arrassada la terra per fer la tercera pista, apareixen noves tales que no estaven en els plans inicials, bé, que no estaven en l'informació manipulada que ens van donar, perque segurament ells la tindrien prevista. Poquet a poquet, desinformant i manipulant, estan assassinant el Delta del Llobregat. Demà hi ha convocada una concentració a les set de la tarda al centre de (des)informació del Pla Delta al Prat de Llobregat, on ens visitarà el director de l'area de camp d'AENA per explicar-nos com es pot talar i dir que ho fas pel medi ambient.
La notícia ha aparegut en la revista municipal de l'ajuntament del Prat sota el títol "Control de altura de la pineda". En aquesta s'ens diu que "por motivos de SEGURIDAD AERONAÃTICA, cerca de las pistas de aterrizaje y despegue no pueden existir elementos de cierta altura: ni arboles, ni edificaciones, ni antenas...En el caso de la tercera pista, la proximidad de la pineda litoral de El Prat obliga a intervenir para evitar que los pinos puedan invadir los llamados "conos de aproximación" de los aviones".
Ãs la putada de fer una tercera pista a una reserva natural que només hi ha arbres i maleida natura.

Més endavant redunden "Lamentablemente, parte de la pineda litoral de El Prat se encuentra por encima de ese plano, por lo que será necesario talar los pinos que rebasen el límite". I sentencien "teniendo en cuenta que los pinos adultos miden entre 8 y 12 metros, en estas zonas, de unas 11 hectáreas en cada cabecera (de la pista), SER� NECESARIO TALARLOS TODOS".

Recordem que les zones declarades talables són zones dins d'una reserva natural i catalogades com a ZEPA (Zona de Especial Protecció per les AUS). Això no ha aturat el desproposit de la tercera pista, però tampoc sembla aturar l'extensió dels "danys col·laterals" del medi ambient. Hipocresia-Serps (IC) accepta en un etern amen a totes les bestialitats que està perpetrant AENA, els quals ja van iniciar la primera tala sense els permisos adeqüats, sense que això suposès cap entrebanc ni denúncia. Això si, davant les protestes de diversos col·lectius es va assegurar llavors que aquests serien els únics pins afectats, ara veiem que mentien per variar.

Manuel Pascual, director de l'area de camp de vol d'AENA encara té el sarcasme d'afirmar, en una entrevista al mateix rotatiu oficial, que l'objectiu de la tala és "garantizar la SEGURIDAD de las operaciones aeronaúticas y al mismo tiempo EL RESPETO POR EL MEDIO AMBIENTE".

La SEGURETAT i el RESPECTE PEL MEDI AMBIENT. Avui dia la seguretat serveix per un pegat i per un cosit, i els que talen arbres ho fan pel medi ambient, i els que es diuen ecologistes i d'esquerres (IC) donen cobertura ideològica i manipuladora a tota aquesta sarta de mentides. Així és matar un Delta als ulls de tothom i a sobre parlant de sostenibilitat i ecologia.

Demà dia 4 de desembre el director d'AENA Manuel Pascual ofereix a les set de la tarda una conferència informativa sobre "la gestió d'AENA" al Centre de (des)informació del Pla Delta a l'avinguda Montserrat nº77 del Prat de Llobregat, allà hem d'estar tots/es per desenmascarar els ecocides i dir-los el que pensem de la seva sostenibilitat i ecologia a la cara.

FORA ESPECULADORS
FORA CONTAMINADORS
FORA TALADORS
FORA HIPÃCRITES
SALVEM EL DELTA DEL LLOBREGAT

Comentaris

Re: Nova tala de pins al Delta de Llobregat. ATUREM-LA
03 des 2003
nos quieren convencer
para vivir
en un mundo de mierda
Sindicat Terrassa