Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació
CANVI AUDIOVISUAL
03 des 2003
El Senat d'Itàlia aprova una llei a favor de Berlusconi
CRISTINA CABREJAS
ROMA

Després de més de vuit mesos de debats i polèmiques, el Senat italià va aprovar ahir per 155 vots a favor i 128 vots en contra, la nova llei audiovisual. L'oposició critica la normativa perquè considera que beneficia el primer ministre, Silvio Berlusconi, propietari d'un imperi audiovisual amb tres canals televisius. La llei reformarà el sistema de la ràdio i televisió italianes.

Per entrar en vigor, el decret ha de ser firmat ara pel president de la república, Carlo Azeglio Ciampi. Però els partits de l'oposició ja han demanat al cap de l'Estat que no sancioni una llei que consideren "inconstitucional" i han convocat per avui una manifestació per protestar contra la nova normativa.
La llei estableix nous límits antimonopoli i precisa que cada "operador de la comunicació" no pot obtenir més d'un 20% del sistema audiovisual.

SENSE RESTRICCIONS
El decret també eliminarà, a partir del 2008, les restriccions que impedien als empresaris tenir la propietat combinada d'emissores de televisió, ràdio, empreses editorials, publicitat i diaris. Aquest nou decret estableix les normes per al pas de l'analògic al digital terrestre i la privatització progressiva de la televisió estatal (RAI), encara que cada nou accionista no podrà tenir més de l'1% de la televisió.
L'oposició va presentar més de 300 esmenes a l'anomenada llei Gasparri, cognom del ministre de Comunicacions del Govern de Berlusconi. Pel ministre, la llei "afavoreix el pluralisme".


Noticia publicada a la pàgina 16 de l'edició de Dimecres, 3 de desembre de 2003 de El Periódico - edició impresa Per veure la pàgina completa, descarregui l'arxiu en format PDF
Sindicato Sindicat