Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
El director de Ràdio Gràcia es descobreix
02 des 2003
Carles Salat reincideix en les seves maneres de fer autoritàries.
Carles Salat, director de Ràdio Gràcia, va apressar la gent del programa Transversal a treure un comunicat posicionant-se a favor seu arran del comunicat de denúncia de Liberinfo. Transversal va voler parlar primer amb el seu ex-col·laborador, però Salat insistia en fer la reunió per redactar el comunicat al seu despatx. Com que el redactor de Liberinfo no va voler haver de pujar a veure el seu censor (això d'anar a les altures a dialogar després de rebre els pals...), el director de la ràdio va voler "tenir-lo present" a la reunió mostrant una carta enviada pel redactor de Liberinfo a "L'independent" de Gràcia. Aquella carta encara estava pendent de publicar, i Carles Salat no va voler dir com la havia aconseguit. Això va tenir un parell de conseqüències molt gracioses.

D'una banda, el comunicat de Transversal es va enfocar com a resposta a la carta a L'Independent, i es va publicar el dimecres 12 a GràciaNet, mentre que L'Independent va sortir al carrer el divendres 14 sense publicar la carta com a tal del redactor de Liberinfo ja que només s'esmentava el tema en un Breu.

D'altra banda, el senyor Salat va reincidir en unes pràctiques poc
transparents aconseguint una carta que no tenia per què posseïr, i
empenyent els membres de Transversal a considerar-la un atac fins a un grau autènticament absurd, com quan el conductor de Transversal diu sentir-se agredit en la seva dignitat periodística perquè se l'adjectiva: "pobre" (pel pobre paper executor de censura que li van manar fer); o com quan es pretén fer creure que 10 minuts abans del programa és normal que hi hagi converses "informals" sobre continguts i "fidelitat a l'empresa".
Una conversa així es podria haver produït en qualsevol altre moment, però no abans d'emetre i derivant-se'n una censura.

Al respecte, el membre de Liberinfo Pau Duran, ex-col·laborador del programa Transversal de Ràdio Gràcia, lamenta l'auto-censura que els treballadors de la informació es veuen obligats a aplicar-se per seguir treballant al sector, i en especial es mostra disgustat per la situació de pressió que viu el conductor de Transversal Marc Parramon en el seu voluntari i no remunerat esforç a Ràdio Gràcia.

Liberinfo vol encoratjar des d'aquestes línies al teixit associatiu i als
moviments socials a reclamar el que els pertoca, i a no deixar-se
administrar més diners en manera que els perjudica enormement. Ha d'estar arribant l'hora del tercer sector.

Agència Liberinfo.
Mira també:
http://liberinfo.net/

Comentaris

Re: El director de Ràdio Gràcia es descobreix
30 des 2003
Se agradecería traducción...No sólo por los que españoles que no sabemos catalán,también para los latinoamericanos que visitan este sitio.
Re: El director de Ràdio Gràcia es descobreix
30 des 2003
Venga que no es tan difícil entenderlo...
Sindicato Sindicat