Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Movilització en suport del les expedientades de la uab. 23 expedientats per insubmissió a la LOU
01 des 2003
A la Uab s'ha obert un porcés d'expedient a 23 estudiants per protestar contra la LOU al claustre on s'aprovaven els nous estatus de launiversitat segons la nova llei.
El dia 22 de maig del 2003 un grup dâestuidants van entrar al claustre per mostrar la seva disconformitat a la aplicació total de la LOU mitjançant el canvi dâestatus. Aquest canvi lâefectua el claustre , sense una legitima representació de la comunitat universitaria, oblidant que un any abans sâhavia pronun ciat insubmis a la LOU i amb lâordre del consell de govern que mai va acceptar la desobediencia de tota la universitat a aquesta nova llei.
Dins aquest context, on el consell de govern sâherigeix com un organ suprem de decissió i on sâhi poden trovar interesos economics i politics de tot tipus darrera ( per exemple Caixa Catalunya), diverses assemblees de facultat van decidir empendre accións per mostrar la seva disconformitat.
Despres que la manifestació publica al clauste és desembolupes i els estudiants aconseguisin aturar lo unes 2 hores uns dies més tard, un grup dâestuidants seràn acusats de injuries a la âautoritat academicaâ? i de dificultar les activitats del claustre i amanaçats amb la obertura dâun expedient disciplinari.
El criteri de acusació va ser tan sols agafar la llista del registre dâentrada al claustre i on apareixien tots els noms dâun nombros nombre dâestuidants. Aquest criteri dâacusació sâaplica sense tenir en compte que la meitat dels manifestants van entrar sense posar el nom i per tant demostra que el rectorat va buscar desesperadament alguna âllista negraâ? per posar la por al cos a la comunitat universitaria.
Els expedients oberts, actualment, han passat del procés informatiu al procés investigatiu i les 23 estuidants se els pot aplicar des de desmatricular-los dâalgunes assignatures fins a fer una amonestació publica o privada.
Malgrat que finalment no sâarribi a sancionar els estudiants ens hauria de fer estar a lâaguait aquest augment repressiu del rectorat just despres de lâaplicació de la LOU i la LUC. Qui es declarava insubmis a la LOU sembla ser que sâha acostumat rapidament a les idees que traspua aquesta llei.


El dimecres dia 3 de desembre comboquem una jornada de lluita a la uab en solidaritat amb els expedientats:

a les 10:30 a la plaça cínica xerrada a carrec de 2 expulsats de la universitat de sevilla per desobediència a la LOU, un expedientat de la UAB i en Martí Marín (professor d'Història de la UAb)

a les 12 manifestació cap al rectorat i entrega de les signatures de suport.
Sindicat Terrassa