Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
que pagui Pujol !
01 des 2003
UNES 200.000 PERSONES ES COLEN CADA ALS TRANSPORTS PÚBLICS.

QUE CADA DIA SIGUEM MÉS!
Una enquesta de l´Autoritat del Transport Metropolità revela que el 7,5% dels trajectes o no es paguen o es fan amb bitllets inadequats.

Cada dia 200.000 ciutadans utilitzen els transports metopolitans sense passar abans per la guixeta. L´ATM, entitat pública que gestiona la zona de tarifa única, acaba de "provar" que el 4,3% dels 2,7 milions d´usuaris es cola en autobusos, autocars, trens i metro, que donen servei a 200 municipis. Però hi ha indicis que la xifra pot gairebé doblar aquest percentatge.

En una enquesta presentada al Consell d´Administració d´ATM del juny es constata que el frau probable s´elevaria al 7,5% del total d´usuaris de la zona de tarifa integrada, un percentatge que molts consideren més proper a la realitat. En total, si al primer semestre del 2003
es van fer 425 milions de trajectes, els operadors no van facturar 32 milions de bitllets. Ara s´avalua el cost econòmic que suposa el frau.

Els enquestadors d´ATM van demanar als usuaris pels tipus de títols de transport que usen o els transbordaments que han de fer. En una segona part els requerien els bitllets. En aquest punt, en un 4,3% dels casos, el viatger admetia que no en tenia o n´utilitzava un de menys zones que el que necessitava per al seu trajecte. Un altre 3,3% va buscar una excusa per no ensenyar-lo.

No hi ha un perfil únic del defraudador. I tot i que percentualment els homes es colen lleugerament més que les dones, utilitzen mètodes diferents. Ells són els que tenen menys miraments i més jeta, mentre que elles opten més per viatjar amb un bitllet inadequat, és a dir, pagant però menys, apunten fonts del sector.

Colar-se tampoc és patrimoni de cap classe social ja que s´han caçat des d´executius amb vestit a estudiants o aturats. On si sembla que hi ha coincidències és a escollir les tardes i les hores punta per no passar per caixa. Primer, perquè és més fàcil que la trampa quedi dissimulada entre la gentada i segon, perquè els defraudadors actuen en grup, bàsicament.

L´enquesta analitza el frau a cadascuna de les empreses integrades, però aquestes s´han negat que els resultats es facin públics. No obstant això, algunes fonts assenyalen que és la companyia RENFE la que surt pitjor parada, en part per la seva decisió de reduir la seva plantilla d´interventors. Concretament, gairebé dos de cada deu usuaris o van sense bitllet o amb un títol més barat. El METRO i FERROCARRILS DE LA GENERALITAT patirien un frau al voltant del 6%.

Notícia extreta de la premsa groga gratuita: 20 ´

Comentaris

Re: que pagui Pujol !
01 des 2003
105 pessetes NO són 1,05 eurus

ens veneu incivisme, però sou sangoneres

canya a l'ATM i tota aquesta plaga de xupòpters
De la belleza de no pagar transporte publico
03 des 2003
Ademas de un considerable ahorro, utilizar el transporte publico gratuitamente es una forma de resistencia ante personajes dementes que pretenden eliminar despacito y ante nuestras narices cualquier cosa que suene a prestaciones sociales. Yo ademas disfruto del pequeño e inevitable punto de adrenalina. No veo ninguna razon para pagar.
Re: que pagui Pujol !
03 des 2003
Curiosament abans de funcionar amb euros un bitllet senzill de zona 1 dels fgc valia vint duros curiosament al passar al euro la cosa es va incrementar a un euro i es van inventar la penosa historia del sistema tarifari integrat per robarnos 66 peles mes.
Sistema tarifari integrat = estafa
Que pagui pujol!!!
Som estudiants, treballadors, esclaus d'aquesta societat mercantil
10 des 2004
Fart d'un "pais" amb un benestar social pèssim, amb unes prestacions que no cobreixen les necessitats de la població. Tenim uns sous miserables, som esclaus de grans empreses i estem en mans de unes poques persones que ens intenten inculcar un civisme que no és real. Sigues crític, no te deixis enganyar, no pagar al ferrocarril, al metro o a Renfe, no és un acte incívic. És un petit crit de rebeldia contra una societat que s'ha oblidat de les persones.
Que gasti el gobern menys en armes, que no es subvencionin organitzacions feixistes, i que es destinin els nostres impostos en allò que realment ens pot ser útil.
Alçem la veu!!!
Re: que pagui Pujol !
10 des 2004
fa temps que penso en lo útil que seria organitzarse i repartir arreu de bcn milers de papers informatius sobre l'estafa que va represantar l'increment de 100 pessetes a 1 euro, i sobre les idees que ens porten a creure amb la necesitat d'un servei de transport gratuit. si algu esta interesat en col.laborar
Re: que pagui Pujol !
15 abr 2005
A vista de les dades de frau a l'ATM i RENFE, ahir mateix un dels interventors de RENFE no em va deixar entrar al tren fins que no comprés el bitllet. Fins avui mateix pujava cada dia al tren sense bitllet. A més de la duresa dels interventos cal afegir que ara a cada tren viatjen dos "armaris", és a dir, personal de seguretat (almenys als trens de la linea Vic- l'hospitalet. Això m'obliga a modificar la meva estafa per una altre... algun suggeriment? Els preus de l'ATM són d'escàndol... Volen que ens adapten al seu model de societat, elitista i capitalista on es vegi com a bon ciutadà aquell que compri el bitllet al transport públic. Que paguin ells que són els que imposen els seus preus. Que pagui pujol!
Sindicat Terrassa