Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Entrevista a un portaveu de la resistència iraquiana
01 des 2003
"La resistència és cent por cent iraquiana"

'Al-Quds al-Arabi', 21 de novembre de 2003
CSCAweb (www.nodo50.org/csca), 27 de noviembre de 2003

"La resistència parteix de la idea de l´alliberament nacional, no de la de lleialtat a una determinada figura"
Pregunta (P): La resistència és una realitat de la que tots estem pendents, però molts volen saber qui són vostès.

Resposta (R): La resistència és iraquiana al cent per cent. Dóna cabuda a diferents corrents i persones de distintes professions: intervenen en aquesta el Partit del Moviment Islàmic, el Partit Ba´az, nasseristes, [sectors de] l´exèrcit i la policia, metges, enginyers, docents i fins i tot, artistes i esportistes, estudiants i camperols; un ampli sector d´iraquians sunnís, shi´ís, àrabs i kurds. Per tant, no és correcte que es parli de bin Laden o de qualsevol altre - sense que això signifiqui qüestionar la seva yihad-: els iraquians tenim la capacitat i la possibilitat de lluitar i no necessitem de forces que, a més, estan rodejades a Afganistan. El nostre desig és que els nord-americans i els britànics siguin derrotats arreu.


P.: Però això no afectarà al moviment [de la resistència]?

R.: Quan diem que el poble està amb nosaltres no vol dir que està amb nosaltres dins de l´organització. Està amb nosaltres en el sentit de què ens facilita el pas, el moviment. Però l´organització està estructurada de tal manera que una cèl.lula (o un grup) estigui a resguard en cas que es detingui a membres d´una altra (o d´un altre grup).



P.: Quants resistents han estat detinguts?

R.: Cap. Tots els detinguts [per les forces d´ocupació] són del poble, però cap d´ells està vinculat a la resistència.


P.: Alguns civils han caigut víctimes a algunes operacions, com ho expliquen vostès?

R.: Només hem actuat contra les forces criminals d´ocupació, i no hem atacat cap civil.


P.: Quin paper desenvolupen tant Sadam Husein com Izzat Ibrahim ad-Duri [1]?

R.: La direcció de la resistència dóna valor al paper militant d´ambdós, però la resistència parteix de la idea de l´alliberament [nacional], no de la lleialtat a una determinada figura.



ENFRONTAMENTS EN EL CAMP SHI´�


P.: Què opines sobre l´assassinat de Baker al-Hakim [2]?, qui es troba darrere?

R.: Hi ha una lluita interna entre els clergues shi´ís per [el control de] les recaudacions de la al-Hawza [3] i per guanyar influència, que va ser el que conduí a l´assassinat d´al-Hakim, dies després que retornés a Iraq amb les forces d´ocupació. Al-Hakim era un col.laboracionista dels ocupants i treballava per als serveis secrets
nord-americans i britànics desde feia molt temps. Segons la informació de la que disposem, fou un grup vinculat a Iran qui l´assassinà. No és el moment adequat per a desvetllar el nom del grup.


P.: El Consell Governatiu forma part dels seus objectius militars?

R.: Tots els que col.laboren amb l´ocupació són traidors i, per tant, objectius legítims de la nostra lluita -com ha estipulat un edicte religiós
[fatwa].


P.: A més de vostès hi ha alguna altra part implicada en la resistència?

R.: Si que la hi ha, però el 95% de les operacions les portem a terme nosaltres mateixos; entre 32 i 40 diàries, que deixen una mitjana de 12 soldats nord-americans i britànics morts.


P.: Per que dóna l´impressió que només hi ha resistència a la zona sunní?

R.: Iraq és un sol país i tenim la nostra manera d´escollir el moment i el lloc adequat per a realitzar les nostres operacions. Iraq és per a tots: àrabs, kurds i turcmans; sunnís i shi´ís. En els pròxims dies anem a ampliar les nostres accions a ciutats com as-Sulaymania, Arbil, Dahuk, Anajaf, Amara y a as-Samwa.


P.: Existeix una direcció central de la resistència?

R.: Si existeix i té un pla el.laborat amb detall i realisme per a dirigir les operacions militars a tot l´Iraq.


P.: Què opina sobre les darreres declaracions de
Mohamed Said as-Sahaf [4] sobre els dies de la guerra i del que succeïa aleshores?

R.: Se suposa que hi ha determinats secrets que no es poden desvetllar abans que no passi cert temps, i el germà as-Sahaf ho sap molt bé, però desconec el seu punt de vista decidint fer-los públics. Jo personalment no estic en contra d´això, però alguns membres de la direcció [de la resistència] pensen que hauria d´haver guardat silenci sobre determinats assumptes, sobretot perque la cadena [àrab de TV] que va emetre [les seves declaracions] està al servei de les forces d´ocupació.


P.: Quina és la seva valoració de la postura de Síria i d´Iran?

R.: Síria no ha guanyat res després d´haver acollit aquests traidors i espies [5], i d´haver-los financiat, d´igual manera que ho feren Kuwait, Aràbia Saudita, Iran i Jordània, i també el Regne Unit. Iran no s´enfrontarà ni als Estats Units ni a Israel [6]. El tema de les pressions és ridícul: Iran conspirà contra els taliban i contra Iraq donant resposta a les demandes nord-americanes. [La denúncia nord-americana sobre el desenvolupament] d´armes de destrucció massiva iranianes és una simple escenificació. No hi ha cap règim àrab o no àrab [veí d´Iraq] que doni suport a la resistència iraquiana.


P.: I sobre la posició de Jordània?

R.: No val la pena parlar de l´esquelètic règim jordà: va estar distraient l´Iraq durant els primers dies de l´agressió permetent l´entrada a través de les seves fronteres d´unitats de l´exèrcit nord-americà. Aquest règim ha entregat a militants d´Aràbia Saudita als EUA per a què s´enfrontin a la mort, i ara es dedica a interrogar iraquians [exiliats] per a obtenir informació sobre la resistència i donar-la als nord-americans.


P.: I sobre els països del Golf?

R.: Sempre han donat suport a l´ocupant. Són els que estan alimentant les forces d´ocupació. En aquests països hi ha forces patriòtiques, nacionalistes i islamistes, però estan reprimides.


P.: I amb quins suports compta la resistència aleshores?

R.: Comptem amb l´ajuda de Déu, amb el suport del poble iraquià i esperem que amb la del poble àrab i de les seves forces, amb les del món musulmà i amb les de tots aquells [pobles] lliures del món que estiguin al costat de la lluita del poble d´Iraq. Només necessitem gestos com el boicot dels productes d´Estats Units, Regne Unit, Israel i dels països que participen en l´ocupació del nostre país, com Espanya, Polònia i Itàlia, o Japó, si arriba [finalment] a enviar tropes. També demanem que es boicotegi als traidors.




Notes de CSCAweb:

1. Izzat Ibrahim ad-Duri, vicepresident del Consell de la Revolució d´Iraq en el moment de l´ocupació del país i encara no detingut, fa poc ha estat presentat pel Pentàgon com a coordinador de les accions de la resistència iraquiana. Malalt de leucèmia (la qual cosa limita la credibilitat que pugui ser un eficaç coordinador de la resistència), el Pentàgon ofereix 10 milions de dòlars per la seva captura. El passat dimecres 26 de novembre les tropes d´ocupació detenien a Samarra a la seva dona i a una de les seves filles.

2. Baker al-Hakim, dirigent del Consell de la Revolució Islàmica a Iraq, establert a Iran fins el seu retorn a Iraq una vegada que el país fos ocupat pels EUA, representava els sectors confessionals shi´ís favorables a l´invasió d´Iraq, havent participat a les reunions mantingudes durant el transcurs de l´any anterior amb representants de l´Administració Bush. Al-Hakim va morir en atemptat a Najaf el 29 d´agost, juntament amb més de 100 persones.

3. Màxima institució religiosa shi'í.

4. Mohamed Said as-Shaf, ministre d´Informació en el moment de l´invasió de l´Iraq (abans ho va ser d´Exteriors), reiterà les consideracions fetes abans de l´ocupació per alguns mitjans àrabs de què determinats alts comandaments militars (de la Guàrdia Republicana, en concret) i dels serveis d´informació iraquians havien pactat amb Estats Units afavorir que no s´oposés resistència militar a la invasió, en concret a Bagdad.

5. Part de la oposició iraquiana al deposat règim estava a Síria.

6. El president iranià Jatamí va rebre el 10 de novembre a Jalal Talabani, president de torn del Consell Governatiu iraquià, i a nou membres més d´aquesta instància designada per Bremer, el que suposa un reconeixement oficial per part d´Iran(Europa Press, 24 de novembre , 2003).

Comentaris

el "màquis" iraquià
01 des 2003
"P: A més de vostès hi ha alguna altra part implicada en la resistència?
R.: Si que la hi ha, però el 95% de les operacions les portem a terme nosaltres mateixos; entre 32 i 40 diàries, que deixen una mitjana de 12 soldats nord-americans i britànics morts."

M'ha cridat especialment l'atenció aquesta frase.
Sembla que realment está molt satisfet de MATAR nord-americans i britànics.. Potser es manca d'estil, no se, pero els nord-americans, quan parlen de xifres d'iraquians morts també ho diuen amb aquesta gran fredor (si ho diuen; perque tot i sentirse satisfets, en general prefereixen amagar xifres de víctimes, d'un i de l'altre costat...).

Bé; sobre un altre punt. Digui el que digui el portaveu de la resistència ..El fet es que la resistència del "poble iraquià" es molt més important al triangle sunní que a la resta d'Irak i que si bé quasi tots estàn contra l'ocupació colonial, obviament son bàsicament els sectors baasistes més pro-saddam els que estan intentant oposar més resistència, ja que son ells els qui tindrien més les de perdre ...en un futur "estat iraquià "lliure" (ho poso especialment entre cometes l'adjectiu de lliure). Tenen més les de perdre sencillament perque 1º Son minoritaris en quant a població i 2ºperque son l'objectiu principal a erradicar xpart de les tropes del eix imperialista -xlo menys fins que no canviin les directrius com sembla que està passant al Afganistan: On hi han veus prou pragmàtiques que diuen que s'han de permetre tornar al poder als talibans més moderats perque son els únics que saben posar ordre al pais.... I garantir el funcionament dels oleoductes... (Ironies torracollons de la historia)-.

I que més? Dons no gaire més. ..No. Dir que a mi, aquesta entrevista que publiqueu, la veritat; em sembla tant falaç com la que se li pugui fer a qualsevol "ministre de la guerra" nordamericà, o al nostre Señoret Aznar, per dir algú més proper.



L'alliberament d'Irak i de la població iraquiana no vindrà mai de la mà d'una potencia capitalista ocupant ni de les gestes heroiques de cap revolucionari baassista; ni de cap lider espiritual fonamentalista, ni de cap rei asiri resucitat.. L'alliberament de la mesopotamia, per esdevenir real, reclamarà abans que entre tots reeixim una dialèctica més rica que la dels vencedors/vençuts, ocupants/ressistents, guerrers/terroristes, democratitzadors/llibertadors o poderosos/valents
Re: Entrevista a un portaveu de la resistència iraquiana
01 des 2003
pd: I no estic dient que no s'hagi de lluitar contra les forçes nordamericanes o espanyoles. No vaig de neutral ni de moralista ambiguu idiota.

2ºpd: Bé,..Puntualitzo: "idiotes" tots ho som una mica.
a un panel de rica miel dá
01 des 2003
may day, may day, husson, tenemos un poblema...
nesesito mimetizarme y el manual no funciona...
que refinat que ets company...
01 des 2003
Fate.gif
x
dialeg
01 des 2003
diga...

diga ...

tut, tut, tut, tut, tut, tut, tut


(???)


boooum !!!

ah, entendido
Re: Entrevista a un portaveu de la resistència iraquiana
01 des 2003
Vaya con el experto !¿qué sabrás tú de lo que es una falacia y lo que no ?La Resistencia iraquí tiene TODO el derecho a luchar por TODOS los medios contra los ejércitos ocupantes,como lo tuvo la Resistencia Francesa,la tienen los Palestinos y todo Pais Ocupado por un ejército extranjero.¿Te suena mal a tus tiernos oídos que hablen de matar Norteamericanos?Pues ponte en el lugar de un iraquí al que le bombardean y destruyen su pueblo, su casa, matan a su familia ...y encima le invaden"para salvarle".
Menos sensiblería barata y más sentido de la justicia.
Hasta Gandhi reconoció que no hay mayor violencia que ser pasivo ante la injusticia !
Re: Entrevista a un portaveu de la resistència iraquiana
01 des 2003
Aquest paio parla de poc estil...en referència a la Resistència iraquiana...Pot ser li agrade més aquest estil de violència de disseny nordamericá !
Sindicat Terrassa