Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Mallorca: Ara més que mai, autovia no
30 nov 2003
Comunicat de la Plataforma AUTOVIA NO.
Principal
Estado español
Euskal Herria
Països Catalans
Galiza
Mundo
Antiglobal/antiguerra
Antimúsica


~La violencia como herramienta de lucha política
~La prensa al servicio del neoliberalismo
~Anticultura
~Pensamiento autónomo
~Enlaces


>>>Búsquedas

Archivo web antigua





Red La Haine:






Debates:

~Las supersticiones del Vaticano y de la OMS
~Continúa el debate sobre José Couso y el papel de los medios en Irak
~1000 conejos liberados por el FLA
~Carta de Amanda, anarquista valenciana, desde Alcala Meco
~Entrevista con Frank Fernández, anarquista cubano en el exilio


Imprime y difunde
Boletín Impreso



Coberturas:
~Especial sobre las movilizaciones contra la UE en Tesalónica, Grecia
~Todas las coberturas realizadas por La Haine




Autores:
Secciones con artículos de analistas que colaboran con La Haine:
~Alizia Stürtze
~Iñaki Gil de San Vicente
~Jesús García Blanca
~Oscar Grácia
~Profesor J
~Sebastián Hacher




Campañas:















ARA MÉS QUE MAI: AUTOVIA NO!!!

Amb el plà de carreteres que vol impossar l´actual Govern Balear és pot començar a preveure que és el que tenen pensat per a Mallorca aquests polítics i els seus amiguets del "gran Capital". Amb l´excusa del gran parc automobilístic que hi ha a l´illa (que és d´escàndol) volen construir la ja famosa autovia entre Manacor i Inca, fer unaltre via cintura a Palma, unaltre carril a l´autopista de Inca a Palma, allargar fins a Llucmajor l´autopista de s´Arenal i continuar l´autopista de Inca fins a Sa Pobla. Aquests servidors del "gran Capital" preparen uns bons negocis per a ells i els seus amiguets. Ells si que en saben. Els grans constructors (que segurament vendran de la Península), els no tan grans (illencs), els propietaris de Rent a Cars, els fabricants de cotxes, ... i els especuladors de turno estan que es freguen les mans. El perjudici majoritari serà el seu benefici.

Nosaltres pensam que aquest no pot ser el desarrollo del transport, ni de les infrastuctures, ni l´urbanístic i ni molt menys l´ambiental i social. El desarrollo automobilístic a tocat fons i es ben hora d´apostar pel transport públic de qualitat. L´èxit del tren de Manacor ha de ser el precedent per a que aquest transport sigui el progresiu substitut al masiu desarrollo automobilístic. Es ben hora que el poble que encara creu amb el significat d´aquest terme, posi cartes a l´assumpte i es mobilitzi per demanar ja un transport públic de qualitat i el més asequible posible. A Mallorca fan falta més trens i tranvies, i no autopistes. És totalment irracional el brutal desarrollo del parc automobilístic que hi ha a Mallorca (quasi un cotxe per habitant). De nosaltres depen el model territorial, social, ambiental i de transports.

Només el poble organitzat sense jerarques ni aprofitats pot aturar el plà de carreteres i dur ordre allà on volen impossar caos. Per a això és molt important l´exemple de mobilització, participació i organització que està donant la plataforama Autovia-No. La plataforma està agrupant a gran part del poble que no està d´acord amb l´acutal model territorial i de transports, i gran part de la població del Plà de Mallorca i d´altres indrets si sent identificat. És per això que aquesta coherent mobilització popular està fent tanta por a l´actual Govern Balear i el perquè de la seva reacció represiva (retirada de les multes als costitxers ja) contra una ona que no controlen i que lis està espenyant el xiringuito.

La mobilització i organització popular al marge d´aspirants al poder i de manipuladors, és el motor del progrés i la justícia. No el monopoli dels polítics profesionals al servici dels capitalistes de turno.
Sindicat Terrassa