Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
"T'AGRADA L'ESPECULACIO?" _ CONCENTRACIO Plataforma Veinal Contra L'Especulacio
28 nov 2003
Us esperem a la Plaça St. Jaume el Dissabte 29 de Novembre del 2003 a partir de les 10:30 del matí
cartel03.jpg
"T'AGRADA L'ESPECULACIO?" _ CONCENTRACIO Plataforma Veinal Contra L'Especulacio
âtâagrada lâespeculació?â?
La Plataforma Veïnal Contra lâEspeculació neix amb lâobjectiu dâaglutinar i contrarestar els nefastos efectes del concepte de ciutat que impulsa lâequip de govern de lâAjuntament amb el suport de les grans immobiliàries, constructores i entitats financeres. Aixi com de lâoposició per deixadesa.
Ara fa un any, el 29 de Novembre del 2002, al finalitzar una manifestació de la Plataforma Veïnal Contra lâEspeculació (PVCE), va tenir lloc una acció col·lectiva i espontània en la que es va enderrocar el mur que vorejava el âForat de la Vergonyaâ?, un mur imposat per la prepotència de lâAjuntament.
Passada la âressaca electoralâ? de les promeses, en la que tots han parlat de participació, habitatge, benestar, ecologia, sostenibilitat, equipaments, salut, etc., ja sâhauran oblidat de les promeses que han fet recentment? Nosaltres, no!
Totes les organitzacions de lâàmbit institucional sâesforcen en fer seves de paraula les nostres reivindicacions, mentre des de les institucions que representen han demostrat que independentment de la força que ens governi, comparteixen una única manera de fer política: autoritarisme, especulació, prepotència, mala gestió, control social, clientelisme, corrupció, repressió, manipulació...en són un comú denominador.
La contestació social als plans urbanístics aprovats per lâequip de govern de lâAjuntament de Barcelona com el Fòrum 2004, la Ciutat Judicial, el Pla 22@, la reforma de Trinitat Vella, la requalificació de zones verdes i dâespai dâequipaments pel de vivendes per a joves com a la Plaça Cerdà, la destrucció de la identitat, del patrimoni històric i del teixit social als barris de Ciutat Vella, del Poblenou i de Sants, la destrucció i mercantilització dels espais públics naturals com la serralada de Collserola i la repressió als moviments socials y a la població âsense papersâ? de les casernes de Sant Andreu, en són un trist exemple.
Un any després dâaquella manifestació, ens trobem davant lâAjuntament de Barcelona, per donar inici a la Campanya âtâagrada lâespeculació?â? a través de la difusió del projecte âPostals de Conflictes Urbansâ?.
Convidem a veïnes i veïns a escriure les postals de conflictes que us posem a lâabast com a forma dâexpresió directa de lâopinió que tenim sobre el procés de ârenovacióâ? urbana de Barcelona. La intenció és recollir el major nombre âdâespeculacions escritesâ? per enviar de âregal de reisâ? als âexpertsâ? de lâAdministració Pública.
Considerem que la participació veïnal ha de jugar un paper clau front les reformes urbanes, ja que impulsa alternatives fonamentades en el desig col.lectiu, així com genera estrategies de representació vinculades a la realitat social. Una participació real amb capacitat de debat, decisió i seguiment de les reformes permetria acabar amb possibles operacions dâespeculació.
Des de la Plataforma Veïnal Contra lâEspeculació defensem i exigim un model de ciutat que no es basi en conceptes utilitaristes, econòmics i especulatius, sinó que es fonamenti en els principis de justícia social, equitat i de respecte als veïns i veïnes que vivim i treballem als nostres barris, respecte al dret a poder decidir democràticament com ha de ser el nostre entorn més immediat.
Els veïns i les veïnes no estem en venda! Prou Especulació!!!

www.plataformabcn.net

Una Campanya de la Plataforma Veïnal Contra lâEspeculació, Arquitectes sense Fronteres i amb el recolzament de la Fundació 30km/s.
cartel05.jpg
"T'AGRADA L'ESPECULACIO?" _ CONCENTRACIO Plataforma Veinal Contra L'Especulacio
plano_conflictos.jpg
"T'AGRADA L'ESPECULACIO?" _ CONCENTRACIO Plataforma Veinal Contra L'Especulacio
Sindicat Terrassa