Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els repressaliats durant les jornades de lluita social afronten una petició de tres anys de presó
28 nov 2003
Una periodista i un activista social, que van ser agredits per la policia espanyola en 1998, afronten ara un judici en què ells seran acusats d'atemptat a l'autoritat, amb una petició fiscal de 3 anys de presó i 3.000 euros per a cadascun. Malgrat que els policies havien estat condemnats com a agressors per a aquests fets, un recurs de l'estat presentat fora de termini va aconseguir anul·lar la sentència. El proper 20 de desembre se celebrarà al CSO Pepica la Pilona un concert per a afrontar les despeses de la defensa legal dels dos joves.
Els fets es remunten a l'any 1998, quan diversos col·lectius de València van realitzar una setmana de lluita social amb diferents activitats, concentracions, etc. Es va intentar aglutinar a grups diversos per a tractar al carrer els temes d'immigració, menors, repressió, feixisme, militarisme i consum. Totes les accions de carrer van estar marcades per una forta presència policial i una actitud més que provocadora per part dels cossos de seguretat de l'estat.

Una de les darreres activitats es realitzava a Paterna, on els guardes de seguretat de Levantina i la policia estaven realitzant nombroses agressions a menors del barri de La Coma. Es va fer una manifestació fins l'ajuntament, on hi ha d'aquests guardes, per a exigir a l'alcalde d'aquest poble de l´Horta que rescindís el contracte amb l'esmentada empresa, coneguda pels seus vincles amb l'extrema dreta. Tota la manifestació va ser acordonada per policies que insultaven als manifestants.

En acabar la manifestació, i quan la gent es dirigia cap al metro, diverses persones van ser escorcollades i posades contra la paret. Una companya d'una ràdio lliure es va apropar als policies per a preguntar el motiu pel qual s'estava retenint a tota aquesta gent. Com a resposta, els policies la van colpejar brutalment entre dos cotxes. Altres companys van acudir i van intentar frenar els cops, duent-se més d'un cop de porra, mentre els veïns cridaven des de les balconades i increpaven els policies. Finalment van deixar de copejar-la i la van dur detinguda. Va haver de ser conduïda directament a un hospital on se li va fer un part de lesions i fou posada en llibertat hores més tard.

Set persones, més la jove que va ser detinguda, van posar denúncia contra la policia per agressions, presentant parts de lesions. Al març de l'any 2000 va tenir lloc el judici a Paterna contra els policies, quedant-se demostrat que va haver un ús abusiu de la força per part de la policia, que va ser obligada a indemnitzar a les víctimes de l'agressió. L'advocat de l'estat que representa als policies va recórrer més trigui la sentència i ,a pesar d'haver-ho fet fora de termini, hom van anul·lar la sentència.

Ara, cinc anys després, un dels joves que va denunciar a la policia (l'únic noi perquè tot la resta eren dones) i la companya que va ser detinguda en aquell moment són acusats d'atemptat i agressió. Demanant el fiscal divuit mesos de presó per al primer i divuit mesos de presó i tres mil euros de multa per a la segona.
Encara no hi ha data de judici, encara que s'espera que sigui per a febrer o març. Per al 20 de desembre s'ha convocat un concert amb la intenció d'anar recaptant fons per a la defensa legal. Tocaran Ki Sap i Skaparrapid i serà a les deu de la nit en el C.S.O Pepika la Pilona ( carrer Pavia 43 del Cabanyal).
Mira també:
http://www.lahaine.org
http://www.lavanc.com
Sindicat Terrassa