Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Rèplica dels habitants de les Casernes de Sant Andreu a l'escandalós informe de l'Ajuntament de Barcelona
28 nov 2003
Després de la publicació per part d'alguns mitjans de comunicació d'un informe de l'Ajuntament de Barcelona sobre els habitants de les casernes, aquests repliquem.
RÃPLICA DELS HABITANTS DE LES CASERNES DE SANT ANDREU A LâINFORME SOBRE LâEVOLUCIÃ DEL PLA DâACTUACIÃ PER AL SANEJAMENT DE LES CASERNES DE SANT ANDREU I LA LÃ?NIA DâACTUACIÃ SOCIAL AMB ELS SEUS OCUPANTS DE LâAJUNTAMENT DE BARCELONA

Davant les escandaloses acusacions aparegudes a lâesmentat informe i publicades per alguns mitjans de comunicació, els habitants de les casernes de Sant Andreu volem expressar el nostre rebuig a aquesta manipulació de la realitat:
    Dâentrada es fa una divisió interessada dels que vivim aquí, entre âimmigrants de lâEstâ?, âokupesâ? i un âgrup heterogeniâ?, acusant als primers de suposades activitats il·lícites, als segons de suposades pressions sobre la resta dâhabitants i als tercers dâun suposat âdeteriorament associat al consum dâalcohol i estupafaentsâ?. Els habitants de les casernes de Sant Andreu som, abans que res, persones, persones provinents dâarreu del món (marroquins, algerians, russos, ukrainesos, xilens, ghanesos, gambians, dominicans, senegalesos, armenis...), persones que procurem establir-nos en un nou país, que busquem feina i que treballem (recollint paper, recollint xatarra, en supermercats, de venedors ambulants...), que anem a classes de català i castellà i que desitgem, més que ningú, poder trobar un espai digne on viure i conviure. Criminalitzar-nos en el citat informe per preparar el terreny per quan la ciutadania hagi de veure a les noticies com, altra vegada, la policia seâns endú a la força, és una actuació pròpia de polítiques com les que promou el Partit Popular; però vostés són un tripartit de suposades esquerres (PSC-ERC-ICV); com poden parlar, si no és faltant a la veritat, dâactivitats il·licites quan la policia nacional porta mesos i mesos a les portes de les casernes vigilant-nos, detenint-nos i deportant-nos? Com poden associar a tot un col·lectiu de persones a les drogues i a lâalcohol, si no és per desprestigiar-lo intencionadament davant lâopinió pública?
    Un govern de dretes faria seva la frase referida al âgrup heterogeniâ? on es diu que âno permet una actuació social sense internament forçat previâ?; però on sâes vist aquest desvergonyiment, aquest feixisme, aquest nazisme? Què vol dir internament forçat previ? Tots a la presó, tancats, aillats, castigats, humiliats; perquè? Per demanar un sostre. Pensa dir alguna cosa algun dels partits del govern municipal?
    En aquest informe acusen als âcol·lectius okupesâ? i a lâentitat Papers per tothom dâexercir pressió sobre la resta dâhabitants i dâhaver âincrementat aquesta coacció fortament durant la primera quinzena de novembre, donat que diàriament inspeccionen cada un dels espais ocupats i transmeten falses expectatives sobre les possibilitats de continuar ocupant les casernesâ?. Primer cal dir que les úniques pressions que rebem els habitants de les casernes de Sant Andreu provenen, des de fa ja molts mesos, de lâassetjament policial, de les màquines excavadores que enderroquen les nostres cases, de la por a ser expulsats en qualsevol moment, de lâabsència absoluta de qualsevol resposta a les nostres demandes, de la manca de mínimes condiciones higièniques i dâhabitabilitat que hi ha sota els nostres sostres. Vostés esmenten només a un dels col·lectius i a una de les entitats que ens han donat suport tot aquest temps, i obliden (intencionadament?) tota la resta que també han estat al nostre costat, des dâassociacions de veïns i veïnes de Barcelona, fins a col·lectius i entitats de la més diversa procedència que han anat signant els diversos comunicats que hem tramès a lâopinió pública. Parlen també dâun augment de la seva presència al llarg del dia a les casernes, especialment la primera quinzena de novembre: tots i totes les persones que pertanyen o no a entitats i col·lectius i que ens han acompanyat aquests dies venien a fer una tasca concreta: evitar que les màquines excavadores enderroquessin vivendes on hi vivia gent que en aquells moments era fora de casa i que no podia salvaguardar el seu sostre; totes aquestes persones no sâhan dedicat a âinspeccionarâ? res, simplement sâhan situat davant les màquines i han aconseguit aturar més dâun i més de dos enderrocaments de cases habitades, o han pogut aturar als operaris que amb immensos martells entraven a les vivendes per tirar-ne les parets i fer-hi impossible viure-hi. Totes aquestes persones són les mateixes que dia rere dia han compartit amb nosaltres tristeses i alegries, partits de futbol i menjars populars, manifestacions al carrer i assamblees, que han lluitat perquè el nostre crit se sentís més enllà de les casernes, que han fet cues a les 5 del matí a la Verneda per poder visitar als companys detinguts, portar-los roba o papers o simplement per animar-los. Cap dâaquestes persones mai no no ha transmès falses expectatives, sempre seâns ha informat de la realitat existent (per dolenta que fos) i nosaltres som els que hem decidit a tothora que és el que volíem fer o quines movilitzaciones calia portar a terme. Per què encara que vostès no se nâadonin, els que vivim aquí som persones pensants, amb capacitat decisòria pròpia, i no necessitem ni deixem que ningú prengui decisions en nom nostre sense haver-ne parlat prèviament.
    Finalment, en aquest informe, lâAjuntament admet que sâhan derruit cases habitades després dââ?haver reallotjat a les persones que hi vivien en dispositius socials o en dâaltres parts de les casernesâ?; fals, novament. Efectivament sâhan tirat a terra cases habitades, però les persones que hi vivien o han hagut de sortir-ne corrents o estaven fora en aquells moments. VERGONYÃS. Un Ajuntament acceptant que ha tirat a terra cases habitades: repetim, cap dels partits que el governa no pensa dir res?
    Per acabar, lâAjuntament diu que es portarà a terme un desallotjament per la força. Altra vegada la línia dura de partits dretans i feixistes. Molt bé, ens desallotjareu, a molts ens enviareu a la gàbia, a dâaltres ens tornareu als països dels qual vam eixir, però heu de tenir una cosa clara: nosaltres ja som aquí, som ciutadans dâaquesta ciutat, caminem pels mateixos carrers, treballem a les mateixes tendes, comprem als mateixos supermercats, convivim als mateixos barris, parlem amb els mateixos veïns i veïnes, participem de les mateixes activitats i els nostres fills i filles van a les mateixes escoles. Tots som ja ciutadans de la mateixa ciutat. Ara, si voleu, veniu amb la força i treieu-nos, però aquí o allà, si no hi ha solucions, seguirem buscant un espai on viure.

    Si aquest informe ha estat la seva resposta a la carta oberta que els vam enviar el 25 de novembre, on demanavem un reallotjament digne per a totes les persones que vivim a les casernes pels mesos de desembre a març, queda clara quina és la seva política; queda clara també per a la resta de barcelonins i barcelonines.


Atentament,


Els habitants de les casernes de Sant Andreu

Comentaris

Re: Rèplica dels habitants de les Casernes de Sant Andreu a l'escandalós informe de l'Ajuntament de Barcelona
28 nov 2003
Queda claríssim que davant d'un problema com l'especulació i les conseqüències tràgiques que comporta: impossibilitat d'accedir-hi a vivendes pels preus desorbitats, la mancança de lloguers a preus raonables, la precarietat laboral i l'atur que castiga a un nombre grandiòs de ciutadans/es sense cap estabilitat econòmica, l'existència de milers de cases buides.... L'ajuntament anomenat "d'esquerres" no dona cap sortida i a més afegeix la mateixa criminalització i repressió. Segueixen el guió marcat per les institucions siguin del color que siguin.

A les casernes s'afegeix el drama dels sense papers, persones anomenades "il·legals" per una llei racista i segregacionista, persones amb una amenaça de retorn als seus inferns particulars amb deportacions, empresonaments, criminalització, persecució, repressió...

L'ajuntament "del canvi de debò", (PSC-ERC-Hipocresia) no aporta cap solució. Tantes promeses electorals, tants mitings parlant de canvis, tantes mentides...Com és possible que els habitants de les casernes estiguin patint aquesta situació de marginació i després uns quants es dediquin a fer càbales polítiques sobre canvis i governs de progrés i merdes en vinagre.

Clos, Mayol, Portabella, dediqueu la mateixa atenció que heu dedicat al floquet de neu a les persones humanes. Llavors sereu més humans que micos. No parleu sobre vivenda, sobre immigració, sobre okupació, sobre criminalització dels moviments socials, quan vosaltres feu la mateixa política que qualsevol partit en aquests assumptes. Deixeu de dir que sou d'esquerres quan a la pràctica esteu imposant una repressió feixista, calcadeta, calcadeta que la de qualsevol polític del III Reich contra els dissidents.

Quantes proves voleu per veure que aquests que parlen de canvis són uns hipòcrites?
Re: Rèplica dels habitants de les Casernes de Sant Andreu a l'escandalós informe de l'Ajuntament de Barcelona
30 nov 2003
Bé. Animo a tots/es els afectats en aquesta lluita a seguir. De fet, no tenen cap altra sortida. De fet considero que l'Ajuntament, la Generalitat o el mateix Govern podran deturar tantes lluites locals com vulguin, però l'assumpte l'especaulació immobiliària és tan greu que l'únic que aconsegueixen és aplaçar el que algun dia es trobaran com a inaplaçable. O sigui una allau, una multitud de gent, molta més de la que fins ara ho està reivindicant (tant immigrants, com autòctons) que seguiran amb la impossibilitat real de poder assolir una vivenda a un preu digne. Els polítics han deixat tanta però tanta via lliure a les immobiliàries, que han pogut portar a la situació actual el mercat d'un bé de primera necessitat com és l'habitatge. No sé si ja és massa tard, pèrò algú més (a part dels afectats) s'haurà de començar a menjar el marrón ja. Qui serà???? Jo ja en tinc uns quants de pensats.
Sindicat Terrassa