Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : especulació i okupació
Contra la Copa America
28 nov 2003
Nos van a joder, ¿cuanto costará un alquiler en el barrio de aquí a nada?, ¿qué harán con estas calles los especuladores?
Es un bombazo, es el Gordo de Navidad. Esto reza en uno de los titulares del periódico local, junto a los rostros desencajados, histéricos, de los políticos de turno y sin turno. Edición especial, con páginas enteras a todo color pagadas por los bancos y grandes corporaciones: Felicidades Valencia!. La alcaldesa se abraza al Copón.

Ni dios había oído hablar de la Copa América, qué es eso, ¿qué pinta la Copa América en este Mediterráneo esquilmado?. Dicen que traerá cientos de miles de millones de pesetas y creará miles de puestos de trabajo basura.

Dicen que el Barrio del Carmen lo van a transformar totalmente, de arriba a abajo... Dicen que nadie reconocerá esta ciudad en unos años. Esto significa muchas cosas y es algo que a tod+s nos va a afectar, fundamentalmente a la gente débil en recursos: vía libre para todo. Arrasarán el Barrio del Cabanyal (Bien de Interés Cultural) y harán una inmensa avenida, mientras suena de fondo la Mascletá del Siglo y el cielo se llena de brillantes fuegos artificiales de alguna prestigiosa pirotécnica valenciana.

Ellos dicen: NOS VAMOS A FORRAR. Viva la muerte!
Nosotr+s decimos: Nos van a joder, ¿Cuánto costará un alquiler en el barrio de aquí a nad?, ¿Qué harán con estas calles los especuladores?, ¿Qué será de la gente más frágil?. ¿Lo vamos a tolerar?. No sin dignidad.


Un titular de otro medio: "El dinero despliega velas en Valencia"
Mira també:
http://www.barriodelcarmen.net/laopinion/nota.php?p=55&c=1

Comentaris

Re: Contra la Copa America
28 nov 2003
Un grup d'alumnes de la setena edició del Màster en Gestió i Patrimoni Cultural de la Universitat de València ha sigut guardonat amb un dels vuit premis del segon concurs "Idees sobre la teua ciutat" de la fira urbanística Urbe Desarrollo, que se celebra a la Fira de Mostres.El premi, que està dotat amb 2.000 euros, es lliurarà hui divendres.

La Proposta Alternativa a la Modificació del PEPRI del barri del Carme plantejada pels titulats que han constituït el col·lectiu cultural Esfera, Projectes Culturals, deixa patent que la proposta de destrucció i especulació de l´ajuntament no és l'única possibilitat ni la més adequada per a la recuperació de l'entorn de l'històric barri.

Segons Rubén Pacheco, llicenciat en Història i un dels autors del projecte el premi "suposa un reconeixement explícit de la contribució que els llicenciats en Història de l'Art i altres titulats en Humanitats podem fer a una fira immobiliària on els premiats solen ser els arquitectes i tècnics".

La proposta premiada partix de la base del màxim respecte possible a tots els valors culturals del barri del Carme i, com es reconeix en les cartes i convenis internacionals sobre patrimoni cultural des del congrés de Quito del 1977, als habitants dels conjunts històrics, que constituïxen un valor tan important com qualsevol altre ja siga històric, artístic, arqueològic o de qualsevol altra índole, segons els impulsors del projecte.

A més, planteja que el valor de les restes de la muralla, com a BIC, no residix només en el fet que siguen les restes de la fortificació d'època islàmica. El seu valor està unit de forma inseparable al del barri perquè formen part del conjunt en què s'integren i que els va absorbir poc després de la reconquesta.

La proposta projecta la convivència i mutu enriquiment dels valors residencials i patrimonials del barri del Carme per a la qual cosa proposen el manteniment de tots els veïns i les mesures necessàries per a la posada en valor dels béns que alberga, la conservació de la trama urbana i, a través d'aquesta, la generació d'un recorregut natural, ja existent però sense ús, que afavoriria un major coneixement del conjunt a través de tallers visitables i zones d'interés arqueològic.

Al mateix temps proposen la dotació de serveis necessaris per al barri, com ara una escoleta i un centre de salut, dos dotacions que poden instal·lar-se als baixos d'edificis de nova planta de solars ja existents.

MUSEU DE LA IMPREMTA I CENTRE ISLAMIC

També es planteja la possibilitat de crear el Museu de la Impremta i un centre d'estudis islàmics en immobles ja existents, deshabitats o sense ús, com són el número 15 de Portal de Valldigna, propietat municipal, i el número 36 del carrer dels Cavallers.

El primer s'assenta sobre la seu de la primera impremta de la Península Ibèrica i el segon alberga una de les majors extensions de restes de la muralla de tot el barri, en les quals, a més, ja es va intervindre amb diners públics.

CONTRA L´ESPECULACIÓ, EN DEFENSA DELS NOSTRES BARRIS
Re: Contra la Copa America
29 nov 2003
Açí à València l'unica Copa que ha conegut mai aquest Govern ha segut la que es pren de més la Rita Barberá...donava vergonya veure-la donant bots agarrada a Camps..¡¡.però si mai ha puxat en una barqueta de goma !
Valencians ¿que té a veure aixó amb la nostra cultura?I mentres tant es destruix l'Horta,el Barri d'el Carme i la nostra llengua.
Sindicato Sindicat