Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Fòrum 2004..de les cultures?
28 nov 2003
Relació de les empreses que financien el Fòrum 2004. Bona part d'elles són contràries als principis de "Pau, sostenibilitat i interculturalitat"
El Fòrum de les Cultures 2004

El Fòrum de les Cultures que pregonen als quatre vents caurà pel seu propi pes, només cal veure'n els socis i patrocinadors. On diuen "diàleg, estudi i reflexió" haurien de dir "mentides, imposició i corrupció". Fem una repassada a algunes de les empreses que hi inverteixen i al per què són contràries als principis que diuen defensar:

Els socis:

El Corte Inglés: Propietària de Informática El Corte Inglés, SA que desenvolupa sistemes d'informació per a l'àrea de Defensa. És membre del Círculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridad. Treball infantil generalitzat, nenes de 14 a 16 anys treballen durant jornades interminables en llocs de treball duríssims, no tenen sindicats, qualsevol queixa és solucionada amb l'acomiadament (Marroc, any 2002)...

Telefónica: A través de Telefónica Sistemas participa en programes de guerra electrònica, missatgeria militar,... És membre de l'As. de Fabricantes de Armamento y Material de Defensa de España. Corrupció per tenir accès al mercat internacional i privatització del mercat públic (anys 1999 - 2000). Contractes fraudolents amb el govern argentí provocant la greu crisi econòmica d'aquest país.

Toyota: Repetida corrupció per aconseguir legislació faborable (anys 1997 -2000).

Endesa: Emet 73 millons de tonelades de CO2 a l'any, contaminació procedent de les seves centrals tèrmiques. Endesa és la quarta empresa europea en emissions causants del canvi climàtic. El 43% de l'electricitat que genera procedeix de les tèrmiques de carbó, el 34% de les centrals nuclears, l'11% dels embassaments i el 6% de les tèrmiques de fuel o gas. Empresa criminal responsable de la destrucció de la vida dels ecosistemes de l'alt Bío - Bío i del poble pehuenche - mapuche (Chile 2003).Empresa constructora de la línia d'Alta Tensió de les Gavarres. Línia imposada conjuntament amb la Generalitat que passa a pocs metres dels pobles i masies (Llagostera, 2001).

Els patrocinadors:

Coca-Cola: Finançament de la darrera campanya electoral de G. Bush, explotació infantil (Paquistan, any 1998), acomiadaments improcedents (Filipines, any 2000), assassinat de defensors dels drets dels treballadors (Colòmbia, any 2003), discriminació racial (EUA, any 2000), corrupció institucional per obtenir privilegis (anys 1998 - 2001), destrucció del territori (Can Fenosa, 2003).

Iberia: Participa en programes de l'Armada Espanyola i de l'Exèrcit de l'Aire. També és responsable del saqueig econòmic d'Argentina amb la fraudolenta compra d'Aerolíneas Argentinas.

Randstad: Important multinacional de serveis professionals a empreses i institucions. UMANO és l'empresa d'aquest grup especialitzada en selecció de personal. Aquestes empreses són el màxim exponent de la precarietat laboral, l'explotació, la competitivitat i la descriminació de les persones. Aquesta empresa contracta diàriament 217.800 personas arreu de les seves oficines mundials.

Cola Cao: Marca de l'empresa Nutrexpa; dins la llista negra d'empreses sospitoses d'utilitzar productes transgènics.

Henkel: Multinacional dedicada a productes químics, cosmètics i d'higiene. Corromp repetidament gent de les institucions per el·ludir els tractats internacionals sobre protecció del medi ambient (anys 1999 - 2000).

Damm: Involucrada en diversos escàndols tant de caràcter laboral com de salut pública per casos d'intoxicacions. Aquesta empresa prioritza els seus beneficis envers les condicions laborals dels seus treballadors i del control dels processos de producció i qualitat del seu producte.

Agbar: Empresa dedicada a la privatització de l'aigua pública, amenaça diàriament aquest dret fonamental de les persones arreu del món. El propi president ho assegura en una entrevista "El negocio del agua es estratégico para nosotros y nos presentaremos a todos los concursos de privatización que se planteen, tanto en España como en otros países. Responsable de la privatització indiscriminada de l'aigua a Colòmbia, condemnant bona part de la població a morir per malalties relacionades amb el consum d'aigua contaminada.

Pascual: Empresa que va engegar un boicot als productors catalans de llet perquè considerava els preus d'aquesta massa elevats. Finalment ha hagut de rectificar gràcies al boicot popular. Empresa també polèmica perquè intenta treure al mercat un producte etiquetat amb el nom de iogurt sense que contingui els bacteris propis del iogurt.

Nestlé: Acomiadament de sindicalistes (Colòmbia, any 2002), explotació laboral amb tortura inclosa (Xina, any 2001), pràctiques antisindicalistes (Tailàndia, any 1998), el·lusió de tractats internacionals per ampliar mercat (any 2001), incompliment d'acords de respecte del medi ambient (any 2000), utilització de tota mena de productes transgènics (França, any 2002), reetiquetatge de 200 tonelades de llet caducada per poder-la vendre (Colòmbia, any 2002), utilització de soja transgènica en productes declarats lliures de transgènics (Itàlia, any 2000), venda d'un succedani de llet materna que provoca 1,5 milions de morts infantils anuals. Reclama 6 milions de dòlars a Etiòpia per compensar la nacionalització d'una empresa alemanya ara fa 27 anys (que ni tan sols era propietat seva en aquells moments). Aquesta multinacional provoca la caiguda en picat dels preus del cafè i del cacau i condueix a la ruina nombroses persones i famílies. Qui és el deutor? Quan pagaran el deute històric d'aquesta economia globalitzada als països més empobrits?

Indra: És una important empresa d'armament que diu "posar a disposició de l'organització del Fòrum solucions d'avantguarda per garantir l'èxit de l'esdeveniment i crear un espai de trobada entorn de la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions de la pau".

Comentaris

forum de les tortures
01 des 2003
assasins !

assasins !!

assasins !!!

(a ver si hay suerte y los de al-quaeda os ponen una buena tonelada de explosivos que reviente la cosa)
Re: Fòrum 2004..de les cultures?
09 des 2003
"Así que Osama Bin Laden no es un enemigo del Imperio, es una facción del Imperio que está combatiendo a otra facción, ésta es una guerra de mafias."
(...)
"...como si el problema fuese todavía el del imperialismo americano, como si la Unión Europea no fuese una especie de provincia semiautónoma del Imperio, como si el propio Bin Laden no formase parte del Imperio. En realidad, las formas de acción y de movilización deberían basarse en esta sencilla verdad: el engrentamiento es por completo interno al Imperio"
(...)
"...no estaría mal protestar ante el banco que gestiona el dinero de Bin Laden, no estaría mal realizar iniciativas sorpreesa contra los bancos que hacen miles de transacciones dirigidas a financiar las organizaciones que la propaganda presenta como enemigas, y que trafican con armas"

WU MING "Esta revolución no tiene rostro". 2002
Re: Fòrum 2004..de les cultures?
16 gen 2004
El pasado sábado día 10 salía publicado en prensa que el Fòrum necesita 4800 voluntarios, trabajando una media de cinco horas diarias durante 10 días.
Parece que hay inscritas ya en torno a 600 personas, increíble que accedamos voluntariamente a esta explotación laboral ni siquiera camuflada bajo fines sociales.
Haciendo cálculos, para los 120 días aprox que dura el fòrum, contarían con 400 voluntarios en turnos de cinco horas, es decir, como 200 personas currando 10 horas, siete días a la semana. Si tuvieran que pagarlo, y considerando sueldo medio que (dicen!!!) de 1350 euros/mes, sale a 78.75 euros/persona día, o sea, 1890000 euros, 315 millones!!!
Propongo: hacer una campaña para impedir el voluntariado en el Fòrum, que no se inscriba nadie más (en la prensa dicen que necesitan "captar" gente!!), los que están, que no participen, que no nos engañen con: "colaboración ciudadana", como lo reflejan en su web (también ahora colaboración ciudadana para impedir que otros no paguen en el metro, “civisme, si us plau", nosotros como policías de nosotros!!!!), en fín, boicot, boicot y boicot...difusión en foros, chats, x mail, acción!!! (desde ya en actos pre-fòrum...)
Sindicato Sindicat