Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Moció de la CUP davant el judici a l´Estat espanyol per tortures
27 nov 2003
Els darrers dies de juny i primers de juliol del 1992 es desenvolupà als Països Catalans una operació repressiva coneguda com a “Operación Garzón� que acabà amb la detenció de setanta independentistes i l´empresonament d´una vintena d´aquests, en el context de l´inici imminent a Barcelona dels Jocs Olímpics.
Després de passar cinc dies d´incomunicació a mans de la Guàrdia Civil, els detinguts van denunciar haver estat maltractats i torturats durant la seva detenció.Onze anys després, les denúncies presentades arriben al Tribunal Europeu de Drets Humans que decideix encausar l´Estat espanyol per un possible delicte de tortures.
Atesa la gravetat de les acusacions i l´admissió a tràmit de les denúncies per part del tribunal europeu competent, instem l´Ajuntament de Martorell que acordi:

1- Donar ple suport a les demandes dels promotors de la denúncia tot remarcant una vegada més el compromís públic de l´Ajuntament de Martorell amb els drets humans i amb el procés de denúncia i conscienciació per l´erradicació de la tortura,objectiu que lamentablement no s´ha complert encara avui a l´Estat espanyol després de 25 anys de pretesa “democràcia�.

2- Denunciar de nou l´existència d´una legislació especial,la Llei Antiterrorista,que encobreix i ampara la pràctica de la tortura i alhora exigir la seva derogació.

3 -Reclamar al Parlament de Catalunya un posicionament clar i rotund de suport als demandants tot amparant-se en les recomanacions que l´ONU ha aprovat en matèria de drets humans i que condemnen la pràctica de la tortura com un atemptat flagrant als drets fonamentals de les persones,alhora que reconeixen un seguit de drets als detinguts absents en la legislació espanyola.

4- Fer arribar una aportació econòmica a Alerta Solidària,com a entitat antirepressiva dinamitzadora del procés per tortures,que ajudi a sufragar les despeses de jurídiques i de transport que el desenvolupament del procés judicial ha generat.

5- Fer arribar als demandants aquest acord tot oferint-los la col.laboració i l´ajut necessaris per seguir endavant amb el procés.

6- Fer arribar aquest acord al Parlament de Catalunya i al Departament de Justícia de la Generalitat.

7- Fer arribar aquest acord al Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg.


Martorell, novembre de 2003

www.cupmartorell.org
cup.martorell ARROBA llibertat.com

* Feu-nos arribar les vostres adhesions, crítiques,
preguntes o valoracions a l’adreça de correu electrònic
Mira també:
http://www.cupmartorell.org/
http://www.llibertat.com/cup

Comentaris

Re: Moció de la CUP davant el judici a l´Estat espanyol per tortures
27 nov 2003
No es podria fer arrivar aixo o quelcom semblant a d'altres Ajuntaments? la cosa s'ho ben val. Estaria be que gent que tingui acces a Ajuntaments on hi hagi regidors d'Erc, IC, EUiA o d'altres candidatures ho pugui presentar, per intentar parar el que es pugui i d'una vegada per totes la lacra de la tortura i la legislació antiterrorista. És un tema dels més elementals drets humans.
Re: Moció de la CUP davant el judici a l´Estat espanyol per tortures
27 nov 2003
i si sembla bé (veig a la web de les CUP hi ha més cosa) es podria fer mailings al Parlament de Catalunya en el mateix sentit.

webmaster ARROBA parlament-cat.net
Re: Moció de la CUP davant el judici a l´Estat espanyol per tortures
27 nov 2003
Una adreça més des d'on es pot enviar al Parliament:

http://www.democraciaweb.org/parlcartes.htm

i un text com qualsevol altre

"Aquestes dies ha tingut lloc a Estrasburg el judici per les demandes sobre tortures ocorregudes en l'anomenada "Operació Garzon" l'any 1992.

M'agradaria que, mitjancant aquest medi, es pogués posar en coneixement dels senyors diputats i senyores diputades del nou Parlament aquest tema.

Els fets denunciats posen en flagrant contradicció la credibilitat de la democràcia i el respecte als drets humans més elementals.

És per això i pel reconeixement públic de la dignitat dels demandants que una pronunciació favorable del Parlament català en favor de la seva demanda seria d'allò més adient.

Esperant que aquesta petició pugui ser coneguda pels nous membres de la seva institució

(signatura)"
Sindicato Sindicat