Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Contra l'europa dels estats, del capital i de la guerra.
27 nov 2003
Les raons del NO a la Constitució Europea

Els motius del NO:

Ens nega el dret a l’autodeterminació.

La Constitució Europea garanteix la unitat dels estats i els permet seguir negant el dret a l’autodeterminació dels pobles fins i tot amb la força. Per tant, Espanya i França reforçaran l’opressió sobre els Països Catalans.
L’Europa dels estats margina gran part de les nacions i cultures que formen la realitat d’Europa.

El seu dèficit democràtic.

Retalla encara més la capacitat dels i les treballadores de prendre part en les decisions que afecten el nostre futur. Els principals càrrecs de les institucions europees no seran escollits per sufragi universal sinó per pactes entre estats i grups de poder financers i industrials.

Manté en la il·legalitat bona part de la població treballadora immigrant.

Es reforcen les mesures restrictives i repressives que condemnen a aquestes persones a esdevenir força de treball barata i sense drets, en una situació propera a l’esclavatge.

El Català no serà oficial a la Unió Europea.

El no reconeixement de la nostra llengua, parlada per deu milions de persones, suposa un pas enrera respecte la ja precària i parcial oficialitat del català, per la qual tant hem lluitat.

La UE és el projecte de la burgesia per consolidar i incrementar el seu domini de classe.

Permetrà als empresaris intensificar la retallada de drets socials i laborals, i limitarà la capacitat de resposta dels i les treballadores davant les contínues agressions.

Estableix el capitalisme com a únic sistema econòmic possible.

No es contempla la possiblitat d’aplicar cap altre sistema econòmic que el regit per l’economia de mercat. Tot i que cada cop es fa més palès que el capitalisme és insostenible a nivell social, econòmic, polític i ecològic i que el socialisme no només és possible sinó que és imprescindible per assegurar una vida digna per a tothom.

Perpetua l’opressió a les dones

Tot i que la Constitució Europea reconeix formalment la igualtat de drets entre homes i dones, acabar amb la discriminació i opressió real de les dones passa necessàriament per la destrucció del sistema capitalista i patriarcal sobre el que es fonamenta l'estructura econòmica i social i política de la UE. A més a més, pagarà el desmantellament de l'Estat del Benestar i les prestacions socials a Europa seran les dones les que hauran de cobrir com sempre les mancances de l'Estat en assistència social.

Manté un model de creixement insostenible ecològicament.

La Constitució Europea es limita a fer una declaració de bones intencions en matèria mediambiental sense entrar en el problema de fons: la incompatibilitat entre els criteris productivistes, consumistes i mercantilistes derivats de l’economia capitalista i l’equilibri ecològic del planeta.

Ens aboca a una Unió Europea cada cop més militarista i imperialista.

La Constitució europea reforça el paper de l’Euroexèrcit i promou una política exterior comuna més agressiva, per defensar arreu del món els interessos econòmics de les classes dominants europees, assumnit polítiques de rearmament i intervencionisme en l’estela dels EUA.

Dóna mans lliures a la repressió i a la vulneració de drets humans dels estats.

La nova Unió Europea es regirà pel “principi de confiança mútua?, segons el qual cap estat europeu pot qüestionar el que faci un altre en el camp repressiu. Permetrà a governs antidemocràtics com l’espanyol o el turc augmentar impunement les retallades de drets civils i les vulneracions de drets humans. La Constitució Europea no només no aturarà els abusos repressius, sinó que suposa un reforç mutu de les polítiques repressives dels estats opressors en tots els conflictes polítics i allunya qualsevol solució política i democràtica.

Retalla les llibertats i augmenta el control social

La nova Unió Europea augmentarà el control sobre la població, incrementant el poder de cossos policials sense control democràtic, retallant la llibertat de moviments i de comunicacions, construïnt una Europa fortalesa per a les persones i només lliure per a les mercaderies

Noticies relacionades:

Textos relacionats:
Mira també:
http://www.cupvila.org

Comentaris

Re: Contra l'europa dels estats, del capital i de la guerra.
27 nov 2003
Cal organitzar molt i molt bé el rebuig a aquesta Constitució antidemocràtica, patriarcal, capitalista i estatalista. Cal agrupar tothom en la lluita....fer un front comú...ens hi juguem molt i molt!!!!
Sindicat Terrassa