Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
TANCAMENT DE SOM RÀDIO: aquest és el seu bilingüisme
27 nov 2003
El nou govern balear comença amb l’eliminació de Som Ràdio, i la futura posada en marxa de la nova televisió de Balears, el nou model àudiovisual basat en el bilingüisme.
Vilaweb:
> Els treballadors de Som Ràdio protesten contra el tancament de l’emissora, i anuncien mobilitzacions

> L'emissora, compromesa amb la llengua i la cultura, la va crear l'anterior govern
Som Ràdio deixarà d'emetre el 31 de desembre. El govern balear no n'ha previst cap partida pressupostària pel 2004, amb la qual cosa l'emissora impulsada per l'anterior conselleria de Cultura deixarà d'emetre. El tancament de l'emissora, compromesa amb la llengua i la cultura de Balears, ha estat criticada per col·lectius de defensa de la llengua. Ara, els treballadors de l'emissora han fet pública una carta en què expressen la protesta pel tancament, i denuncien que no han rebut encara cap explicació de l'administració. De moment, diuen, només saben allò que el conseller de Cultura va dir al Parlament, és a dir, que Som Ràdio és una ràdio 'il·legal' i 'il·legalitzable'. Els treballadors han anunciat properes mobilitzacions i n'han demanat suport social.
Fins al tancament, Som Ràdio també es pot escoltar per internet. El nou govern balear comença amb l'eliminació de Som Ràdio, i la futura posada en marxa de la nova televisió de Balears, el nou model àudiovisual basat en el bilingüisme.

----------
! Actualització a les 11.42
+ Secció de Nosaltres.Com: Comunicació.


Aquesta notícia m'omple de tristesa i indignació, energia per a lluitar. Em farà molta gràcia veure els típics comentaris dels anarco-esànyolistes que, sempre que surten notícies en defensa de la llengua i cultura catalanes, us afanyeu a emetre una tempesa de tírries i relativisme absolut.
Si el tancament de Som Ràdio no és una prova dels atacs del govern espanyol contra la cultura i llengua catalanes, pleguem tots i totes le lluites.

Aquells que pensin que perquè la cultura i llengua catalanes sobrevisquin no cal ni la independència ni la protecció pública, haurien de ser els que treballéssin més i amb més energia per a defensar-la ells des del carrer...

Comentaris

fe d'errates
27 nov 2003
on hi diu "anarco-esànyolistes" i vol dir
ANARCO-ESPANYOLISTES
eso digo yo
27 nov 2003
euroinversión!!
Re: TANCAMENT DE SOM RÀDIO: aquest és el seu bilingüisme
28 nov 2003
Yo me solidarizo con vuestra lucha pero tu crepis permiteme decirte ke si empiezas atacando al anarkismo sin ke nadie te haya dicho nada lo unico ke puedes conseguir es ke te ataken a ti tambien el problema ke hay y ke x lo ke parece no kereis entender es ke anarkismo hay en todo el mundo no solo en Catalunya y hablamos como mas gente nos pueda entender o como mejor nos expresamos x ke yo ke soy catalanoparlante para escribir prefiero hacerlo en castellano y si eso te jode tanto pues no lo leas
SALUT Y ANARKIA
Re: TANCAMENT DE SOM RÀDIO: aquest és el seu bilingüisme
28 nov 2003
Una abraçada, Martinenc.
Agraeixo la teva solidaritat.
Dir-te que no em molesta gens que escriguis en espanyol (però no et piquis si et dic que hauria agraït alguna coma).
Re: TANCAMENT DE SOM RÀDIO: aquest és el seu bilingüisme
28 nov 2003
Concentració a favor del territori

i de la cultura de les Illes Balears



Aquest dissabte 29 de novembre de 2003 a les 17 h es farà una concentració a la plaça St. Jaume de Barcelona.

L’objectiu d’aquest encontre és donar a conèixer i denunciar les polítiques que s’estan duent a terme a les Illes Balears promogudes pel Govern de les Illes Balears, presidit per Jaume Matas (PP), pel Consell de Mallorca, presidit per Maria Antònia Munar (Unió Mallorquina) i pel Consell d’Eivissa i Formentera, presidit per Pere Palau Torres (PP).

Aquestes actuacions suposen una agressió al territori i a la cultura de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. D’entre aquestes, destaquem:

La modificació del Pla de Carreteres de Mallorca que, si no s’atura, serà aprovada el dia 1 de desembre d’enguany i que suposa la construcció d’autovies al llarg de l’illa, així com d’una segona Via de Cintura a Palma, provocant la destrucció de nombrosos terrenys agrícoles i finques centenàries.

La promoció d’urbanitzacions, zones residencials, camps de golf i camps de polo arreu de les Illes, essent especialment greu a la zona d’Es Trenc i d’Es Salobrar, a Mallorca.

L'ampliació de l'aeroport de Mallorca amb la finalitat d’augmentar la seva capacitat anual per permetre passar d’un volum de 25 a 38 milions de passatgers.

La reducció de la superfície inclosa en parcs naturals (Parc de Llevant i Cala d’Hort) i l’afavoriment de construcció de residències als ANEIS d’Eivissa i Formentera.

Des del punt de vista cultural, volem denunciar la reducció pressupostària que han sofert les partides destinades a equipaments culturals (biblioteques, museus, arxius, etc.), a promoció cultural (subvencions, ajudes, promoció exterior) i a política lingüística.

També restem molt preocupats pel tancament fulminant de SOM Ràdio i per la intenció d’impedir de forma imminent la recepció de TV3 i Canal 33 al territori balear.

Amb l’esperança de generar una reflexió i una reconsideració d’aquestes polítiques, convoquem a la concentració del dia 29 de novembre a tothom que estimi les Illes Balears.

Durant la concentració, es llegirà un manifest i es farà un simulacre de destrucció de les Illes amb una maqueta de cartró. Per a més informació, podeu escriure a estimemlesbalears (at) hotmail.com
Re: TANCAMENT DE SOM RÀDIO: aquest és el seu bilingüisme
28 nov 2003
La veritat q jo tampoc entenc pq crepis ha tret ell soles als anarquistes sense q ningu li ho demanara...

CANYA CONTRA ESPANYA!!!
Sindicato Sindicat