Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Concentració a favor del territori i de la cultyra de les illes balears
27 nov 2003
Concentració a favor del territori

i de la cultura de les Illes Balears



Aquest dissabte 29 de novembre de 2003 a les 17 h es farà una concentració a la plaça St. Jaume de Barcelona.

L’objectiu d’aquest encontre és donar a conèixer i denunciar les polítiques que s’estan duent a terme a les Illes Balears promogudes pel Govern de les Illes Balears, presidit per Jaume Matas (PP), pel Consell de Mallorca, presidit per Maria Antònia Munar (Unió Mallorquina) i pel Consell d’Eivissa i Formentera, presidit per Pere Palau Torres (PP).

Aquestes actuacions suposen una agressió al territori i a la cultura de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. D’entre aquestes, destaquem:

La modificació del Pla de Carreteres de Mallorca que, si no s’atura, serà aprovada el dia 1 de desembre d’enguany i que suposa la construcció d’autovies al llarg de l’illa, així com d’una segona Via de Cintura a Palma, provocant la destrucció de nombrosos terrenys agrícoles i finques centenàries.

La promoció d’urbanitzacions, zones residencials, camps de golf i camps de polo arreu de les Illes, essent especialment greu a la zona d’Es Trenc i d’Es Salobrar, a Mallorca.

L'ampliació de l'aeroport de Mallorca amb la finalitat d’augmentar la seva capacitat anual per permetre passar d’un volum de 25 a 38 milions de passatgers.

La reducció de la superfície inclosa en parcs naturals (Parc de Llevant i Cala d’Hort) i l’afavoriment de construcció de residències als ANEIS d’Eivissa i Formentera.

Des del punt de vista cultural, volem denunciar la reducció pressupostària que han sofert les partides destinades a equipaments culturals (biblioteques, museus, arxius, etc.), a promoció cultural (subvencions, ajudes, promoció exterior) i a política lingüística.

També restem molt preocupats pel tancament fulminant de SOM Ràdio i per la intenció d’impedir de forma imminent la recepció de TV3 i Canal 33 al territori balear.

Amb l’esperança de generar una reflexió i una reconsideració d’aquestes polítiques, convoquem a la concentració del dia 29 de novembre a tothom que estimi les Illes Balears.

Durant la concentració, es llegirà un manifest i es farà un simulacre de destrucció de les Illes amb una maqueta de cartró. Per a més informació, podeu escriure a estimemlesbalears ARROBA hotmail.com
Sindicat Terrassa