Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Casal Miquel Martí i Pol. Nou espai alliberat a Sant Andreu de Palomar!
27 nov 2003
Casal Miquel Martí i Pol. Nou espai alliberat a Sant Andreu de Palomar!
Benvolgut poble de Sant Andreu de Palomar

Ens dirigim a valtros per comunicar-vos la recent aparició d’un nou espai alliberat al poble, el Casal Popular Miquel Martí i Pol, situat al C/ d’en Xandri, 18.

Aquest edifici feia 4 anys que estava abandonat, amb clara intenció especulativa, i ara naltros el volem rehabilitar, transformar i donar-li vida per tal d’obrir-lo al poble i fer que aquest sigui una mica menys gris i monòton. L’especulació creixent a Sant Andreu és la que cada cop fa més difícil l’accés a un habitatge digne, sobretot per als i les joves, així com el sorgiment d’espais al poble.

Ara fa gairebé 2 mesos era enderrocat el Casal Popular Onze de Setembre, espai alliberat que durant més d’un any fou punt de trobada per a joves i no tant joves, d’activitats, de xerrades, de festa i, en definitiva, d’una cultura, oci i forma de veure la vida radicalment diferent a la manera que ens volen imposar des de les institucions i el mercat. Va ser, a més, qui va propiciar el naixement de l’Assemblea de Joves de Sant Andreu.

Va ser per tots aquests motius que tant l’Ajuntament com la Generalitat van tolerar, permetre i aplaudir el seu enderrocament, rebentant una proposta popular que caminava ferma i il·lusionada cap al futur. Sant Andreu quedava, doncs, sense cap centre social gestionat directament des del poble. I no content amb això, l’Ajuntament encara va ser capaç de carregar durament contra els i les assistents al concert del Correllengua, una altra proposta de cultura popular en la que hi participaven molts i moltes joves andreuenques.

Així doncs, veient el talant violent, autoritari i antipopular d’aquest Ajuntament que diu representar-nos però que sols posa traves quan volem desenvolupar-nos com a joves i persones, hem decidit tornar a la feina, amb més il·lusió i empenta que mai, disposats/es a treballar de valent per construir un futur des de i per al poble. Recuperem l’estela d’aquells i aquelles que amb constància i perseverança aixecaren el Casal Popular Onze de Setembre.

El nom del Casal, al marge de ser un humil i modest homenatge al gran poeta del poble treballador català, recentment desaparegut, és també la mostra d’una de les nostres formes de lluita, la ploma, la paraula, aquella que tant sovint ens neguen i ens prohibeixen. Esgrimim la ploma com eina de lluita.

Per tot això, us convidem que estigueu atents/es de la propera inauguració del Casal Popular Miquel Martí i Pol. Us hi esperem a tots i totes!

Per un Sant Andreu viu i combatiu, fora especuladors del poble!
Ni l’especulació ni la repressió aturaran les nostres lluites!

Assemblea de Joves de Sant Andreu (AJStA)
Casal Popular Miquel Martí i Pol, C/ d’en Xandri, 18.
Sant Andreu de Palomar, 27 de novembre / 03

Comentaris

Re: Casal Miquel Martí i Pol. Nou espai alliberat a Sant Andreu de Palomar!
27 nov 2003
Aquí teniu la nostra web:
www.ajsta.org
Re: Casal Miquel Martí i Pol. Nou espai alliberat a Sant Andreu de Palomar!
27 nov 2003
Bravo, un desallotjament ---> una altra okupació

endavant amb la lluita
Re: Casal Miquel Martí i Pol. Nou espai alliberat a Sant Andreu de Palomar!
27 nov 2003
avanti
Re: Casal Miquel Martí i Pol. Nou espai alliberat a Sant Andreu de Palomar!
27 nov 2003
ànims ! només perd aquell qui abandona !!!

visca el poble !
Sindicat Terrassa