Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
es concentren a Pl. Sant Jaume contra la violència de gènere
25 nov 2003
Desenes de persones es concentren el dia Internacional de la no-Violència contra les Dones a Barcelona


BARCELONA, dimarts 25

Al voltant de mig miler de persones i representants de diverses entitats i associacions de dones s'han concentrat avui a la Plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la No-Violència contra les Dones.

Durant l'acte, diverses dones han llegit textos d''autores de l'Iraq, de Palestina, de Txetxènia, de l'Afganistan, de Colòmbia i de Mèxic, entre d''altres, en què denunciaven la situació que viuen les dones en aquests països.

La Xarxa de Dones contra la Violència, organitzadora de la concentració, ha llegit, a més, un manifest amb el què instaven les administracions, tant locals com internacionals, "a explicar" les seves actuacions en la lluita per l'"eradicació de la violència contra les dones i la protecció de les víctimes".

Dins dels actes emmarcats en aquest dia, organitzacions de dones més oficialistes com el Consell Nacional de Dones de Catalunya ha redactat un manifest on denuncia la desigualtat que continuen patint les dones. La declaració destaca els avenços en les últimes reformes legislatives que "acostumen a ser preventives però no eviten nous delictes".

Així mateix, el manifest demana la col·laboració dels poders polítics per lluitar contra la violència de gènere i sensibilitzar la societat sobre això, i mostra el seu "total rebuig i condemna a qualsevol mena de violència".

Les administracions autonòmiques i el seu Institut Català de la Dona, juntament amb l'Escola de Policia de Catalunya, la Conselleria de Justícia i Interior i la Xarxa Europea de Dones Policies, ha organitzat també una jornada de reflexió i debat sobre les qüestions més actuals referents a l''àmbit de la llar.


D'altra banda, l'Associació Revolucionària de Dones Afganeses (RAWA) ha rebut avui el Premi Internacional Alfons Comín de mans de l'alcalde de Barcelona(!). Amb la concessió d'aquest premi, s'ha volgut expressar el reconeixement a totes les dones afganeses que "lluiten per la seva dignitat com a dones i com a éssers humans".
Sindicato Sindicat