Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
SUSPESA LA VISTA ORAL DEL JUDICI PEL DESALLOTJAMENT DEL KORK III
25 nov 2003
Ahir dilluns 24 de novembre va començar el judici cap a les 32 persones detingudes durant el desallotjament del Centre Social KORK III de Terrassa. La fiscalia els demana penes que sumen els 5 anys de presó. A les 13:30 h., després de 2 hores de judici i davant de les greus irregularitats en la fase d’instrucció, el jutge va haver de suspendre la vista.
Aquest dilluns va començar als jutjats de Terrassa el judici contra les persones detingudes durant el desallotjament del Kasal Okupat Revolucionari i Kombatiu (KORK III). El desallotjament sâhavia produit el 17 de juny de lâany 1999, just després dâunes eleccions municipals. El judici es feia en un context de forta expectació. El dissabte anterior més de 300 persones sâhavien manifestat pel centre de Terrassa. En els darrers mesos sâhavien recollit més de 2000 signatures de suport. Organitzacions polítiques i sindicals havien fet públic el seu suport a les encausades i el rebuig al procés judicial.

A les 9:30 h. lâAssemblea de Detingudes/ts del KORK III i Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa van començar, amb un esmorzar popular, els actes de solidaritat (xerrades, cursos, etc. ) que a fora del jutjat havien dâacompanyar el judici durant els dos dies que sâhavia programat que duraria. Mentrestant, un fort desplegament dâunitats de la UIP de la Policia Nacional amb actitud prepotent van intimidar a fora i dins dels jutjats a la gent. Fins i tot, els i les encausades es van trobar amb la sorpresa que a la sala de la vista quan van entrar hi havia 4 policies de paisà de la brigada dâinformació de Terrassa.

Durant les prèvies del judici els 26 advocats/des defensors van deixar palès el munt dâirregularitats que acompanyaven el procés. La majoria de les proves de lâacusació o no havien estat en custodia judicial o no havien permès el tràmit de âcontradiccióâ?. A més a més, existia una greu irregularitat en la fase dâinstrucció, ja que lâauto dâobertura de judici oral no reflectia els càrrecs que finalment sâimputaven a les persones detingudes, deixant-les en un greu estat dâindefensió. Davant de totes aquestes il·legalitats, i a fi dâevitar dâarxivar el cas per falta de proves, el jutge va optar per anular la vista oral i retornar el cas al jutjat dâinstrucció.

En definitiva, el judici sâha aplaçat un cop més. Ara, lâaplaçament és una victòria parcial de les i els encausats ja que així eviten una flagrant vulneració de drets. No obstant, el judici continua i es mantenen els 5 càrrecs penals que sumen, en total, sol·licituds de 5 anys de presó i multes per a totes les persones acusades.

Assemblea de detinguts/es del KORK III
Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa
Colera camping CNT