Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Cassolada contra el Golf de Torrebonica a Terrassa, dij 27
25 nov 2003
CASSOLADA CONTRA EL CAMP DE GOLF de Torrebonica
a l'Ajuntament de Terrassa. Dijous 27 a les 20h.
Tot i que el camp de golf de Torrebonica i Can Bonvilà és ja gairebé una realitat, queden encara molts processos judicials i administratius en curs. Després de tot el conjunt d'irregularitats comeses per part del Club de Golf del Prat, de les administracions i
dels polítics no podem quedar-nos a casa..

CASSOLADA CONTRA EL CAMP DE GOLF

DIJOUS 27 DE NOVEMBRE, 20h

DAVANT L'AJUNTAMENT DE TERRASSA

MAI MÉS UN GOVERN D'ESQUENES A LA CIUTADANIA
ESTAN JUGANT BRUT!

CONVOCA: ENTITATS CONTRA EL CAMP DE GOLF DE TORREBONICA I CAN BONVILÀ

Comentaris

Expropiació de Torrebonica
25 nov 2003
Crec que aviat ja hauríem de començar a fer campanya reclamant que l'administració expropiï els terrenys de Torrebonica, perquè siguin d'ús i titularitat pública. Que la reivindicació vagi sonant, i d'aquí uns quants anys, quan aquesta penya decideixin tancar el camp de golf farts que els toquem els collons, serà l'hora de fer un pla general que inclogui l'expropiació... i la revolta!
Re: Cassolada contra el Golf de Torrebonica a Terrassa, dij 27
25 nov 2003
Des de castelló de la plana tot el meu suport. Aquí ens volen fer 12 camps de golf, i després diuen que l'aigua de l'ebre és per als llauradors!!!
Re: Cassolada contra el Golf de Torrebonica a Terrassa, dij 27
26 nov 2003
Quan fem la revolta i declarem la independència total, un dels punts per a pactar serà l'expropiació i llaurat de tots els camps de golf, i el linxament de l'Iginio Raventós.

Per cert, si veniu a la Cassolada a Terrassa porteu bocines del futbol, que foten molt de merder.
Re: Cassolada contra el Golf de Torrebonica a Terrassa, dij 27
26 nov 2003
Des del Prat de Llobregat tota la solidaritat amb Terrassa en haver patit durant gairebé mig segle aquest reducte de privilegiats, tancats en la seva gàbia de luxe i elitisme.

El Golf del Prat va ser construit durant els anys cinquanta en els terrenys de la reserva natural del Delta del Llobregat, justament al costat de la base aèria militar de la mateixa reserva i també tocant amb la part de la pineda propietat dels ricatxons i potentats del poble. També es va fer el camping Cala-Gogó als anys setanta pel consorci Urprasa que per construir-ho va dessecar una llacuna natural anomenada Estany de l'Illa l'any 1973.

Totes aquestes infraestructures elitistes i privades es trobaven a la reserva natural del Delta del llobregat. Per suposat, van gaudir de la corrupció i el silenci de les lleis franquistes, i moltes d'elles encara continuen funcionant.

Un cop arribats a l'anomenada "democràcia", la secular promesa que ens van fer els "esquerranistes i ecologistes" d'IC-V des de fa més de vint i tres anys que governen (abans PSUC) era la recuperació dels terrenys privats de la reserva natural per al seu ús públic, com ho havia estat fa molt de temps, quan els nostres avis i avies anaven tranquilament pel Delta i la pineda cada cap de setmana. la recuperació del nostre territori per a ús públic era un somni que s'ha trencat definitivament amb el Pla Delta.

Actualment el camp de Golf marxa i aquell espai serà ocupat per la tercera pista de l'aeroport, talant-se l'estiu passat 20.000 pins centenaris i enderrocant-se masies centenàries. El camping Cala-Gogó i la part de la pineda dels propietaris, que ho tenien tancat per al seu ús privat, ara també ha passat a propietat d'AENA, consorci encarregat dels aeroports estatals. Els únics que mantenen el seu lloc original són els militars, als que ningú els ha pogut fer fora, ni s'ha intentat.

Actualment el camp de Golf que vosaltres patireu, un autèntic niu de pijos i "pseudoaristocrates" i empresaris barcelonins, necessita ubicar-se a un altre lloc. Les necessitats dels habitants del Prat de recuperar per a ús públic aquells territoris han quedat en el no-res amb el Pla Delta, les terres han passat de la propietat privada múltiple, a l'única propietat, també privada i parcel·lada, d'AENA i els militars. No hi ha hagut solució per a l'ús públic, excepte quatre ridículs pins de la zona costanera, a uns cinquanta metres de la tercera pista amb el tràfic constant d'avions. Farà gràcia banyar-se a una platja (fins fa dos anys no es podia per la contaminació), sentint de fons l'agradable soroll dels reactors que cada minut s'enlairen i aterren a l'aeroport.

En canvi podeu veure com han corregut per reubicar aquesta entitat de luxe, i com no, intenten destrossar una altre reserva natural, és igual, quan calgui li treuran la categoria de reserva i serà edificable, com ho pot ser amb un camp de golf, per exemple. Si no us poseu a totes, crec que ho teniu bastant magre, i la gent ha de pensar que només lluitant d'una forma molt clara s'evitarà la construcció d'aquest cau de privilegiats perque passin els caps de setmana. Són molts diners els que es mouen darrera el camp i són moltes famílies adinerades i amb poder els que ho volen.

Tota la meva solidaritat des del Prat perque no prosperi el projecte, però no només amb cassoles l'haureu d'aturar, com ja podeu imaginar. Aquí no hem pogut parar-los de cap de les formes i teniem la raó, vosaltres també la teniu però els diners manen, o us posseu farrucs o aniran fent d'amagatotis i un dia sense enterar-vos ja tindreu el camp allà.

No deixeu que això passi.
Sindicato Sindicat