Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Demà diumenge, jornada d'introducció a Linux a Can Masdeu
22 nov 2003
Jornada d'introducció a Linux i al software lliure, a can Masdeu, diumenge 23 de novembre a partir de les 11h
Aquest pròxim diumenge 23 de novembre hi ha un curs d'introducció a Linux a Can Masdeu. Comença a les 11h del matí, i durarà matí i una mica de la tarda.

Can Masdeu és un Centre Social Ocupat i Autogestionat, que es troba situat a la falda de les muntanyes de Collserola que toquen la ciutat de Barcelona, a un camí que comença darrera de la clínica Stauros. La parada de metro més propera per arribar és la de Canyelles. Cal passar la plaça Carl Marx, agafar el primer carreró a la dreta, i entrar en un camí de muntanya cinc minuts.

El curs és molt bàsic i està dirigit a gent acostumada a treballar amb l'entorn Windows i que vol canviar al software lliure. S'explicaran alguns programes lliures substituts dels que habitualment fan servir, i peculiaritats de l'entorn Linux, sense entrar en temes complicats i treballant sempre amb entorn gràfic (sense línia de comandes).

Ah! El curs es gratuït, obert a tothom, modificable i reutilizable per qualsevol, sense inscripció prèvia ... Millor si sou puntuals. Com no sabem quanta gent assistirà, no sabem si haurà dinar per tothom, així que dueu quelcom per menjar i compartir.

Ens veiem.



TEMARI
------------

- Txapa teórico-evangelitzadora sobre les bondats del software lliure.

- Inici del sistema i apagat.

- Entorn gràfic i escriptori

- Unitats de disc, carpetes i fitxers

- Ofimàtica: formats de documents, processador de textos, full de càlcul, maquetació, ...

- Multimèdia: escoltar música, convertir a mp3, mirar pelis, gravar cd's, gràfics, ...

- Internet: navegar, correu electrònic, missatgeria, xatejar, compartir fitxers, ...

- Criptografia: perquè encriptar, xifrar correu, ...

- Freakomania: comandes imprescindibles per entendre el submon de la freakomania (calendar, mutt, moo, bb, vim, emacs, bible, tea, kteatime, vrms, xeyes, jocs estètica anys 80, ...).

Comentaris

Re: Demà diumenge, jornada d'introducció a Linux a Can Masdeu
22 nov 2003
La gent que pugui que porti el seu propi ordinador, que tenim molt poquets. Més que un curs, és una introducció al software lliure i a informar-ne de les seves possibilitats. Va adreçat a gent que no hagi vist mai res de linux, és molt molt bàsic. La gent que ja sàpiga alguna cosa o que el faci servir no treurà cap profit.
Sindicato Sindicat