Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Adhesions a l'objecció electoral
22 nov 2003
Si ens voleu fer arribar la vostra adhesió, copieu aquest text en un missatge de resposta, completant-lo amb les vostres dades. I, si us plau, reenvieu el missatge a persones de la vostra confiança.
Gràcies!
A LâOPINIÃ PÃBLICA I A LES INSTITUCIONS COMPETENTS

El Sr. Sra.......................................................................................
major dâedat, amb DNI...............................................................
i domicili a ....................................................................................

EXPOSA:
1. Que davant la denegació de les al·legacions dâobjecció de consciència electoral presentades per Roser Iborra i Plans (de Torelló), Meritxell Freixinet i Raspall (de Sta. Coloma de Farners) i Alex Cazorla Duró (Tàrrega) a les Juntes Electorals de Zona corresponents i per la previsible repressió que seân pugui derivar, expressa la seva total solidaritat amb aquestes persones, i la seva voluntat dâactuar i dâanimar a actuar de la mateixa manera davant de qualsevol convocatòria electoral que es celebri dintre de lâactual situació dâinjustícia política i social.
2. Que les raons de la negativa a complir aquesta obligació legal es basen en els següents pressupòsits de Fet i Fonaments jurídics:
· El vot i lâabandó de la responsabilitat individual possibiliten el manteniment dâun sistema basat en el frau, la corrupció, les lleis injustes i la repressió dels drets i les llibertats de les persones.
· Aquesta postura abstencionista està emparada per lâarticle 16 de la Constitució i altres concordants, i âa sensu contrarioâ? pel que disposa lâarticle 23 de la mateixa Constitució, quan estableix la participació dels ciutadans/es a les institucions com a un dret, no com a una obligació. I, si ningú no està obligat en el procés electoral, tampoc no hauria dâestar-ho, quan sâal·leguen raons de consciència, a formar part física del mateix procés.

3. Que les polítiques dâesquarterament i dâexplotació del territori que practiquen els governs català i espanyol atempten contra la raó popular de protecció i de defensa del patrimoni natural i cultural que els nostres avantpassats en varen llegar. Per exemple: ja sâestan marcant els terrenys de la línia dâalta tensió (400.000 volts) de Sentmenat-Bescanó-Baixàs, tira endavant el PHN, continua la contaminació de les incineradores càrniques a les comarques de Lleida i la destrucció dels Pirineus, i a moltes comarques ja sâha de comprar lâaigua perquè els aqüifers estan contaminats...

4. Que en un sistema que usa lâempresonament massiu com a instrument polític de control social, no volem delegar la nostra responsabilitat en uns representants que no respecten els drets fonamentals i la dignitat de les persones preses.

5. Que en aquestes eleccions autonòmiques del 2003, per primera vegada sâhi presenta un partit declaradament racista, Plataforma per Catalunya, amb el beneplàcit de les institucions.

6. Que no volem tenir res a veure amb la utilització dels recursos públics per a alimentar guerres, preventives o no, com ara la de lâIrak: no pas en nom nostre!

Finalment, creiem que sâ hauria de reconèixer el dret a lâobjecció de consciència electoral, més encara perquè dâaquesta objecció no seân deriva cap perjudici, ja que la vacant pot ser coberta de manera molt fàcil.
Sâha de tenir en compte, també, que en tractar-se dâuna forma de prestació personal coercitiva, sâhaurien dâentendre sempre de forma restrictiva aquestes formes de compulsió personal que suposen una limitació a la llibertat ideològica i fins i tot de moviment, de cap manera assimilables al valor jurídic protegit que sâha mencionat anteriorment.
Per tot plegat, doncs,

SOL·LICITA:
Que les institucions competents considerin :
1. Que són vàlides les al·legacions dâobjecció de consciència electoral presentades per Roser Iborra i Plans, Meritxell Freixinet i Raspall i Ãlex Cazorla Duró .
2. Que de cap manera han comès cap delicte electoral.
3. Que el/la sotasignant és totalment solidari amb les seves al.legacions


A...............................el dia.....del mes de........................de 2003

Signatura:

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more