Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: fòrum 2004 : especulació i okupació : guerra
L’assemblea contra la guerra rebutja el premi Vila de Gràcia
21 nov 2003
El lliurament dels premis Vila de Gràcia, que ha tingut lloc aquest dijous a la seu del Districte, ha tingut com a principals protagonistes una trentena de membres de l’assemblea contra la guerra de Gràcia, que han rebutjat el premi en la categoria de Defensa dels Valors Cívics com a protesta pel suport institucional al Fòrum 2004, als desallotjaments o a la política immobiliària, entre altres causes.
.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/locals/gracia/index.html

Comentaris

Re: L’assemblea contra la guerra rebutja el premi Vila de Gràcia
21 nov 2003
aúpa la penya!!!
Re: L’assemblea contra la guerra rebutja el premi Vila de Gràcia
21 nov 2003
Gent aqui teniu el text del mini performance que vam fer a l'hora de rebutjar el premi.

Bona tarda, senyores i senyors. Moltes gràcies.

Ens han dit que avui al districte de Gràcia repartien premis i que un d’ells el donaven a l’Assemblea de Gràcia Contra la Guerra. El premi que ens han atorgat és per la defensa dels valors cívics. Aleshores, amb emoció, hem buscat la paraula al diccionari, no fos cas que no ho tinguéssim clar. I al diccionari de l’Institut d’estudis Catalans hem trobat: Civisme:�Zel pels interessos i les institucions de la pàtria�
(pausa)


Només podem dir: gràcies. Gràcies per reconèixer-nos com cívics als que vàrem seure tants vespres a la Virreina per parlar de pau, per parlar contra la guerra.

Però, contra quina guerra?...Es que n’hi ha tantes … A l’Assemblea de Gràcia contra la guerra hi havia molta gent que en el seu dia a dia lluita per causa de moltes guerres.

Aleshores, per a qui deu ser aquest premi?

1)     Potser és per aquesta gent (assenyala un grup), que lluita contra les multinacionals i empreses relacionades amb la indústria armamentística. Aquestes empreses són les que s’estan beneficiant de guerres com aquella deeeeee, aquella que encara dura no ?…a l’Iraq, oi?

....Humm…Em sembla que no; no deu ser per ells, perquè si totes les forces polítiques del districte estan muntant el fòrum 2004 finançat per moltes d’aquestes empreses....
(silenci)
No, companyes i companys (mira al grup que abans ha assenyalat), el premi no és per a vosaltres (el grup se’n va, remugant).

2)     Ah, ja sé…Deu ser per aquesta gent treballadora del barri (mira un altre grup), que lluita i sua cada mes per pagar la hipoteca o el lloguer...
Humm… Però clar, la política urbanística que promou l’ajuntament,

¿...no provoca la pujada dels preus dels immobles a tota Barcelona?

Em refereixo a macro projectes, com ara el fòrum 2004, però també a projectes al barri. Per què,.... ¿ us heu fixat com està canviant el paisatge de Gràcia? Cases antigues que desapareixen per caixes de sabates d’alt estànding, només a l’abast de poques butxaques...

No, no… Vosaltres (es dirigeix al grup) tampoc sou mereixedors d’aquest premi perquè sinó us tindrien en compte (el grup es retira, humiliat).

3)     Bé…(actitud pensativa…), a l’assemblea també hi havia aquesta gent (assenyala un altre grup) implicada en una altra guerra: aquella guerra contra l’especulació i per un habitatge digne…

Però… molts d’aquests varen ser i estant sent desallotjats avui mateix.... I si els desallotgeu de les seves cases i centres socials deu ser que okupar no ho considereu gaire cívic. Està clar: (mira al grup) el premi tampoc és vostre (retirada del grup amb actitud contrariada)

4)     Pensant, pensant…Ja…(assenteix amb el cap); segurament el districte vol donar el premi a la gent que està lluitant per aconseguir espais públics autogestionats al barri. Aquí en tenim alguns que també eren a l’assemblea (mira un altre grup)…, però... que recordi, aquests van voler autogestionar el casal de joves i no els vau donar gaire suport, em sembla.

Per tant, no els deveu considerar molt cívics si no els vau fer cas. El premi no pot ser vostre, tampoc (ho diu dirigint-se al grup, el qual, visiblement decebut, se’n retira).

5)     Vaja! Doncs…, deu ser per aquesta gent (mira cap un altre grup) que lluita contra els monopolis mediàtics i per una gestió transparent de la informació...

Però no, no… a aquests mateixos se’ls censura o se’ls fa el buit mediàtic quan demanen mitjans propis.

I no diguem quan demanen gestionar una radio municipal com COMRàdio Gràcia !! A aquests, tampoc se’ls deu considerar molt cívics (es dirigeix al grup): el premi, ni tocar-lo, que no us el mereixeu! ... (el grup se’n va, ofès)

6)     Escolta! Doncs deu ser pe5r tota la gent gran i infants que participaven de l’assemblea de gràcia!

Calla! El premi no crec que sigui per a ells quan no se’ls fa cas. La queixa és constant però els pressupostos mai no arriben i menys si són invisibles.

7)     Ah....per força, el premi ha de ser per (assenyalant un grup) aquests col·lectius implicats a l’assemblea que van des del moviment okupa fins al moviment independentista. Col·lectius que lluiten contra la repressió, contra la precarietat laboral, contra l’especulació i per un habitatge digne, pels presos, pel català, etc...

Però..... ¿ no és en aquests mateixos col·lectius que se’ls registra els locals, se’ls silencia, se’ls reprimeix.... ?
per exemple hi ha el cas de tres membres de l’Assemblea de Joves de Gràcia que van ser víctimes d’un muntatge policial, que van ser torturats a les dependències policials i que ara seran enviats a l’audiència nacional a Madrid. ¿El districte s’ha posicionat al seu favor ?

Em sembla que no....llavors a vosaltres (assenyalant al grup) tampoc us deuen considerar molt cívics. Doncs per a vosaltres tampoc és el premi.

I podríem parlar de moltes més lluites, Però ens allargaríem massa.

Em temo que ja no en quedem més… Deu ser que el diccionari no sabia que els interessos de les institucions poden no coincidir amb els de la gent.

Crec que cap de nosaltres som mereixedors del vostre premi al civisme.

I Pensem que sou vosaltres, el Districte, qui ha de guardar aquest premi perquè, en tot cas, ens han dit que representeu a tots els veïns i veïnes de la Vila de Gràcia i no dubtem que poseu tot el zel del món en els interessos i les institucions de la Vila.

Moltes gràcies per haver-nos rebut en aquest espai.
Bona tarda.
Re: L’assemblea contra la guerra rebutja el premi Vila de Gràcia
21 nov 2003
Genial. No? Com va reaccionar el public d'alla? Mutis per el foro2004?
Foto
21 nov 2003
Ferran aplaudeix amb el cap i el cor.jpg
Aquí podeu veure en Mascarell aplaudint al retornar el premi:
Re: L’assemblea contra la guerra rebutja el premi Vila de Gràcia
23 nov 2003
felicitats!! k no es creguin k tambe estem en el seu mateix joc.
Re: L’assemblea contra la guerra rebutja el premi Vila de Gràcia
24 nov 2003
Aixi m'agrada!!!!
Visc a Occitània, massa francesa per desgràcia, i se m'ha fet un somriure mooolt gran al veure que per Barcelona seguiu fotent canya!!!
Força contra el Forum 2004!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more