Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: ecologia
Nous continguts a "Crisis Energética"
20 nov 2003
El lloc web "Crisis Energética" s'actualitza amb quatre nous continguts molt rellevants per conèixer el nostre futur energètic.
Podeu llegir la traducció al castellà del nou "Boletín de ASPO nº35" corresponent al mes de novembre, entre d'altres coses es parla de l'anomenat "Protocol d'Uppsala", també conegut com el Protocol sobre l'Esgotament del Petroli, que està cridat, segons els geólegs d'ASPO, a substituir al decadent i incumplible protocol de Kioto i que se centra en que el problema de l'esgotament d'aquesta energia fòssil serà més important i tindrà efectes més ràpids i negatius sobre el conjunt de la Humanitat que els greus efectes que suposa la contínua emissió dels gasos d'efecte hivernacle.

A la secció geopolitica esta disponible “La tragedia de la energía?, una didàctica presentació realitzada per Pedro Prieto en la qual s'analitzen els fluixos energètics del planeta Terra i com són utilitzats pels humans. Es confronten a més les característiques de les diferents fonts energètiques i la possible evolució del seu ús tenint en compte factors demogràfics i geopolítics.

A la secció sostenibilitat s'ha afegit “Aprendiendo lecciones de la experiencia?, un nou article traduit des del lloc web nord-americà "From The Wilderness", escrit per l'especialista en temes d'energia Dale Allen Pfeiffer, que versa sobre les conseqüències en l'agricultura d'una crisi energètica. Pfeiffer utilitza com exemple nacions sumides en greus crisis energètiques com Cuba i Corea del Nord.

Per últim, ?La locura del metano?, a la secció combustibles fossils està escrit per Randy Udall, director de l'Oficina de la Comunitat per a l'Ús Eficaç dels Recursos (Community Office for Resource Efficiency – CORE-), amb l'ajuda de Steve Andrews, un analista energètic de Denver. En l'article s'analitza l'ús del gas natural en el context de l'actual crisi nord-americana deguda a l'escassesa d'aquest recurs.
Mira també:
http://www.crisisenergetica.org/
Sindicato Sindicat